Do kdaj ste dejansko uporabljali tricikle?
Zanima me do kdaj so kaj uporabni otroški tricikli, ogledanega imam tega:
Malo pozno smo se spomnili, saj je naša mala ravno dopolnila 15 m, tako da bi prišel zdajle do konca poletja in dokler bo lepa jesen, za naslednje leto pa ne vem več, ali bo še aktualen. Kakšne so kaj vaše izkušnje?
Misliš tole:
http://www.micro-scooters.co.uk/product/mini-micro-t-bar-scooter-blue-with-seat-and-o-bar-handle/
Ma, saj ni slab, ampak to je nakaj drugega, kot pa dvokolesni poganjalec, npr tale:
http://www.puky.de/de/mod_produkte_produkt/kategorie/laufrad_lr_m/produkt/Laufrad_LR_M_rotgelb/index.html
To je super za ravnotežje in kasnejšo vožnjo s kolesom, kar tisti zgornje ni.
Jah, saj lahko kupiš en poceni trikolesnik in ga pač imate za prevažanje, ko bo pa starejša, pa kupite kaj konkretnega. Ne vem, meni je tisti zgornji trikolesnik precej odprt pri nogah – moja dva nista bila ravno za te štose, da bi noge imela pri miru na kakšni deščici, pedalu, je morala biti konkretna polička oz. nastavek, sicer so noge stalno dol lezle.
Drugače pa je najbrž bolj zanimiv (vsaj našim je bil) tale poganjalček – štirikolesnik:
http://www.puky.de/de/mod_produkte_produkt/kategorie/pukylino/produkt/pukylino_rot/index.html
Tricikli so za otrokov gibalni razvj vse prej kot koristni, saj redko kateri otrok v njem sedi prav. Poganjanje z nogami naprej je skregano z gibalno logiko in stopnjuje nepravilne vzorce. Će deklica še ne hodi, je torej zanjo še voziček, ko bo shodila, pa so daleč najboljši poganjalci “kolesa brez pedal”. Tisti skuter tam je “Kr neki”, neko skrpucalo, ki sicer zgleda blazno fensy, je pa čisto mimo. Krmilo v bliki črke “O” je za majhnega otroka totalka nelogično in ga ne more upravljati. Zadnja dojona kolesa so velikanska potuha in prej zavirajo, kot spodbujajo otrokov pravilni razvoj ter ravnotežje. Po mojem mnenju po 3 otrocih je to še ena od novodobnih bedarij za puljenje denarja iz žepov staršev.
Tricikel pa – 2 sta ga imela, 3. ne več, ravno zaradi gibalnega razvoja. Za kako trgovino kdaj na hitro je praktičen, kaj več pa ne. Ni fajn ne za starša in ne za otroka. Vozil se pri nas sam ni nikoli nobeden, smo jih hitro posadili na poganjalca in so okoli 3. leta vsi zvozili kolo brez pomožnih koles. Potem je bilo to zakon. Če ga že misliš kupiti, kupi obvezno takega, da ima za noge pošteno veliko “polico”, sicer postane vožnja na njem nočna mora.
Hvala za tvoje mnenje. Me pa zanima, ali si Mini Micro skiro sploh dobro pogledala in kaj prebrala oz. na čem temelji tvoje mnenje? Za začetek ima dvojna kolesa spredaj, prav tako se zadeva nagiba in naj bi bila super za ravnotežje. Ne vem, če nagrade kaj pomenijo, ampak dobil je tudi nagrado za najboljšo igračo 2012.
Sem pogledala in prebrala. A veš, kako je s temi nagradami? Plasma car je bil tudi oh in sploh nagrajen, pri nas so najprej otroci, nato pa še mož zapeli za njega, ne vem kako super igrača – na koncu pa od vseh superlativov ostane zelo malo. Je super igrača, tista plasma, za gladke, pometene površine brez kamenčkov, še asfalt ne sme biti pregrob – kje imaš take pogoje? Redko kje. Morda smo ga uporabili 5x vsega skupaj, večino časa pa lovi prah. Izhajam zgolj iz izkušenj: imeli smo skiro z “bunko”, podobno, kot je ta O in isto z dvojnimi kolesi spredaj – dejansko je prišel v poštev po 10. letu, ko otrok res že obvlada tiste drobne premike, ki so tu potrebni. Če gledam ta skiro, je max. nosilnost 20 kg, kar nekateri otroci dosežejo precej pred 5. letom. “Dilca” je dolga vsega 50 cm, kar je zelo malo in se bojim, da je tak skiro kvečjemu do 3. leta, tudi max. višina 67 cm je hudo nizka. Po drugi srani – 15 mes punčka še niti hodi ne, torej je taka zadeva zanjo totalka neuporabna. Ko dejansko bo uporabna, bo frajla brez problema obvladala poganjalca na 2 kolesih, ki pa dejansko bo služil precej časa – ali pa ji nabaviš povsem navadno, povprečno kolo s pomožnimi kolesi, ki je ob današnji poplavi vseh možnih super-truper izumov že kar malo v ozadju in kvazi neugledno. Denar je sicer tvoj, naredi kot meniš, da bo za vas prav, jaz sem ti le naše izkušnje napisala. Pri 3 otrocih je najboljša investicija skiro, 10 colsko kolo za čist tamale, zdaj se jih mnogo dobi tudi že z ročko za potiskanje, z njim se hitro naučijo vožnje po 2 kolesih, nato 16 colar za okoli 4-5. leta in nato primerno kolo. Pri nas so obnesli še rolerji. Ampak daj počakaj, da dekletce najprej shodi.
Imeli smo pa še tricikel, ki je bil bolj ali manj zgrešena investicija, enako plasma car, pa traktor na pedala in kolo brez pedal – to je še kar služilo svojemu namenu. Na trgu je pa še miljon reči, ki ti izpraznijo žep in napolnijo garažo – to pa je tudi vse.
Kot sem napisala že zgoraj, smo imeli tale skiro v mislih za kasneje (verjetno šele spomladi, čeprav je ta mala na tem, da shodi zdaj zdaj) zato sem za zdaj začela razmišljati o triciklu, o katerem pa zdaj nisem več tako prepričana. Tale skiro se mi pa še vedno zdi vreden razmisleka, ker so izkušnje uporabnikov zelo pozitivne. Bomo pa seveda prej šli pogledat različne variante in se odločili na licu mesta.
Imam dete staro 15 mesecev. Tretja v vrsti. Samostojno hodi že od malo pred njenim prvim rojstnim dnevom. Je med večjimi v generaciji. Vozi se v otroskem sedezu v Familybike-u. Doma imam Schwinov ticikel, ki jo zanima samo kot sopotnico, ker ga vozi starejsa sestra (ena ali druga, obe predsolski). Doma imamo tudi manjsega poganjalca na dveh kolesih (ni Puky), eno manjse kolo s dodatnima kolesckoma in 16 colsko, ki ga vozi 5 letnica. 4 letnici se voziz s kolesom ne zdi zan imivo, ravno tako ne s poganjacem. S Schwinom pa pride povsod.
Jaz bi na tvojem mestu si nekje sposodila tak poganjalec, ki ga lahko ti potiskas, spomladi pa glede na zelje potem naprej.
Pa ne pozabi na celado. Ce jo bos navadila na zacetku, nikoli ne bo problem.