Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute do stanovanja malo drugače

do stanovanja malo drugače

Lepo pozdravljeni!

Kot številni drugi mladi, se tudi jaz sprašujem, kako do stanovanja.
Zanima me, kakšno je vaše mnenje, mnenje strokovnjaka na področju financ, glede sledeče ideje.
Recimo da imam redno službo in kupim stanovanje v vrednosti 100.000 evrov s kreditom na 15 let. Kolikor mi je znano, bi to vrednost preplačala za približno tretjino, poleg tega pa bi mesečno odplačevala približno 750 evrov (se opravičujem, če podatki niso točni).
Zanima me, kaj menite o tem, da bi namesto kredita raje varčevala v delnicah (seveda razpršeno) in do takrat bivala v najetem stanovanju (za katerega je resda treba plačati še najemnino), za nakup stanovanja pa bi se odločila po nekaj letih, ko bi bila privarčevana večina denarja za nakup.

Ali je to preveč tvegano?

Pozdravljeni!

Več, ko boste privarčevali, manj kredita boste potrebovali, ceneje bo za vas. Če najmnina ne bo predstavljala prevelik strošek in bo še kar nekaj ostalo za varčevanje je takšno razmišljanje na mestu in bi se sam odločil enako. Vsi se moramo zavedati, da je varčevanje ključnega pomena za življenje. Za dobo od 7 let in več so najprimernejše delnice. Če boste pametno in preudarno investirali in bili sami pri tem aktivni, tveganje ne bo preveliko.

Srečno!

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Če ti ni problem živeti v najemniškem stanovanju potem si ne kupi svojega.
Moj izračun:
100.000 eur donos 10% letno je 10.000 eur na leto.
Najemnina te pride okoli 5.000 do 7.000 eurna leto , Ostalo ( 5.000 do 3.000 eur ) ti ostane za dobre počitnice vsako leto.

New Report

Close