Dober kamp v Istri – vaše izkušnje
Meni je zelo lep kamp Medulin. Sicer se tja hodiva samo kopati (živiva v hiši). Povsod je senca (borovci), vidim pa tudi ogromno mamic z malimi otroki in celo dojenčki, ker ima en del zelo nizko vodo in mivko. Tukaj si lahko malo pogledaš: http://www.arenacamps.com/hr/kamp_hrvatska/kamp_medulin/Foto_galerija
Nimamo otrok.
Ne bi šli v kake “študentske” (žurerske) kampe, ne pa tudi v total upokojenške kampe. Pa da kamp ni sred nikjer, in da se da peš priti do kakega večjega mesta (večerni sprehod) …
Obala je lahko tudi skalnata, ampak bi bilo fajn, da se da v vodo priti tudi brez nekega ekstremnega plezanja.
No … v bistvu ne vem točno kaj pričakujem, ker je le prvič. In zato sprašujem za nasvete.
Nimamo otrok.
Ne bi šli v kake “študentske” (žurerske) kampe, ne pa tudi v total upokojenške kampe. Pa da kamp ni sred nikjer, in da se da peš priti do kakega večjega mesta (večerni sprehod) …
Obala je lahko tudi skalnata, ampak bi bilo fajn, da se da v vodo priti tudi brez nekega ekstremnega plezanja.
No … v bistvu ne vem točno kaj pričakujem, ker je le prvič. In zato sprašujem za nasvete.[/quote]
Potem ti bo ta Medulinski kamp kot naročen. V mestu si takoj (10 min peš). Imaš vso infrastrukturo. V vodo prideš zelo enostavno. Na nobenega ježa v vseh teh letih še nisem stopila Pol urce z avtom pa sta na Kamenjaku, kjer je zame najlepše morje v Istri. Blizu je tudi Pula (njihova tržnica je ena boljših na Jadranu, so vedno sveže ribe). Kar se cen tiče pa ne vem, mislim, da je v sezoni ta kamp precej drag.
Nimamo otrok.
No … v bistvu ne vem točno kaj pričakujem, ker je le prvič. In zato sprašujem za nasvete.[/quote]
Odvisno, kdaj želite imeti otroke in koliko.
Želite zelo skalnato obalo s pokrivnostjo skal 1/1 ali je lahko 0,45/1? Kako globoko sred nikjer je še sprejemljivo za vas? Koliko korakov naj bi vas ob večernem sprehodu ločilo do mesta?
Ko boste posredovali te podatke, bom – kot običajno – poiskala link do ustreznega odgovora.
Nimamo otrok.
Kar se “upokojenskih” kampov tiče, to sploh ne pomeni, da je mir… Sem enkrat ob pardnevnem obisku prijateljev v Beli uvali doživela en trop pijanih slovenskih penzionistov (ali zelo blizu penziji), ki so tulili do ne vem kdaj ponoči. Podobno enkrat v Valkaneli, odrasli v zrelih letih, pa žur skoraj do jutra.
Po mojih izkušnjah se je po teh kampih za izogibat predelom slovenskih pavšalistov, ki se dostikrat obnašajo kot da so kupili cel kamp ne samo najeli parcelo… Ker takega rogoviljenja nisem doživela v nobenem drugem kampu po Evropi.
Jaz navijam za Polari pri Rovinju, sicer nismo obiskali še dokaj veliko kampov ampak mi je tam vedno najljubše. Res lep kamp, prijazen, voda ima modro zastavo kot ena izmed najčistejših točk na Jadranu, je pa res da v stari del Rovinja res ne moreš priti peš, razen če želiš hodit tam ene dve uri in pol. Drugače pa je čudovit kamp!