Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute dober kredit?

dober kredit?

Kupujem novogradnjo v Ljubljani, vredno 190.000 €, od katerih bo 50.000 € kredita, ostalo pa lastna sredstva. Zavarovanje bo s hipoteko, moja neto plača znaša cca. 1000 €, star sem 32 let, z univerzitetno izobrazbo, … Upam, da nisem česa pomembnega pozabil.

Torej ali je spodnji kredit dovolj dober ali pa bi se veljalo bolj potruditi?
Je morda libor v mojem primeru boljša izbira in kakšen pribitek bi v tem primeru veljal za zmago.

znesek:50.000,00 EUR
doba: 20 let
anuiteta: 345 EUR (PREPLAČILO: 32.755,00 EUR)
OM: 6-mes.EURIBOR+ 1,50% SKUPAJ:5,53%
strošek odobritve:125,19 EUR
strošek zavarovanja: po notarski tarifi

Za kakršenkoli nasvet že vnaprej hvala!

Mislim, da bi se lahko v tem primeru pohajali z banko za boljšo OEM. Prebrite malo na to temo po forumu, je že veliko napsianega.
NIč ni nemogoče 🙂

Pogoji so v redu. Pri LIBOR CHF bi moral načeloma realizirati podoben pribitek, mesečna obveznost pa bi bila nekje 40 do 45 EUR nižja, kar pomeni, da bi že v treh mesecih prihranil stroške odobritve novega evrskega kredita, če bi moral švicarskega poplačati. Razliko varčuj za primer poplačila!

Pri zgornji banki je pogoj za to ponudbo le prenos poslovanja. Ali meniš, da bi se dalo zbijati pribitek ob omenjenih pogojih ali le ob še kakšnem dodatnem zavarovanju? Ker ta slednji način mi ne diši najbolj.

Sicer pa hvala obema za odziv! 😉

Dober predlog.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

New Report

Close