dober lak za nohte
Mi lahko katera priporoči kak dober (obstojen) lak za nohte? Navaden lak, ne kakšne gel variante, ki zahtevajo neko posebno nanašanje/odstranjevanje.
Pa da se hitro suši oziroma strdi. Včeraj sem si nalakirala nohte med 17. in 20. uro (2x lak + nadlak), šla spat okoli 23h, pa imam na parih nohtih rahel odtis posteljnine…
Tukaj ti jaz lahko pomagam
Par let nazaj sem odkrila lake od KIKO Make Up Milano (http://www.kikocosmetics.com/)
in so super! Cena je odvisna (nimam pojma od česa) – včasih 4,5 EUR, včasih pa 2,5 EUR.
Imaš “milijon” barv za izbirat, super so obstojni za ta denar, razen s temno viola barvo nisem bila zadovoljna, ker se je nekako čudno nanašala…ostalo pa brez problema. Jst imam njihov lak gor cca 10 dni.
Dobiš jih v Italiji (najbljižje je Palmanova outlet village in Udine), mislim, da v SLO še niso. Al pa naročiš po spletu, ampak priporočam raje obisk trgovine.
Lp
Ampak tega pa ne kupim. Nobena manikura ne zdrži en mesec, pa če se na trepalnice (al pa na nohte) postaviš. Da ne rečem, četudi bi ti, bi bil narastek v tem času naravnost nagravžen.
Imam lake LCN, OPI, Jessica, Mavala in best of the best, Leighton Denny, pa še UV nadlak, ki ga zapečem čez v UV pečki, ej, pa ni variante, da bi katerikoli od njih zdržal dlje od enega tedna (seveda če v življenju še kaj delaš in ne držiš rok v luft). Razlika med najbljšim in najslabšim (med temi, ki so vsi v špici) je v dnevu ali dveh.
Drugače pa ja, za večjo obstojnost obvezno podlak, 2x lak in nadlak. Ampak to se potem res dolgo suši, razlike med laki niso tako velike, tudi med hitro sušečimi nadlaki ne. Ne barvat zvečer, ampak prej. Meni se najbolj obnese, da vsako plast posebej počakam, da se dobro posuši.
Moja izbira povsem navadnega laka je italijanski Deborah, ima fantastičen sijaj.
Sicer so meni všeč le sveže polakirani nohti, zato si pač lakiram nohte vsak dan na novo 2 sloja, ali pa kvečjemu pustim 2 dni in potem drug dan dodam tretji sloj. Ne uporabljam podlakov ne nadlakov, le 2 navadna nanosa tega laka.