Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dober odvetnik

Dober odvetnik

Zaradi nevzdžnih razmer, nasilja,…se po več kot 20 letih zakona želim ločiti. Zadeva je zelo zapletena in je že na sodišču. Ker sem brezposelna sem poiskala in dobila brezplačno pravno pomoč. Vendar z odvetnico nisem zadovoljna. Zaradi njenega odnosa in vtisa, da se me želi na hitro znebiti, me zanima če kdo ve ali se lahko za drugo mnenje obrnem na drugega odvetnika (tudi če ga je potrebno plačat)?
In v primeru, da pri drugem odvetniku izvem, da moja sedanja odvetnica nima prav, lahko med samim postopkom zamenjam odvetnika?

Hkrati pa me zanima in vas prosim, če mi lahko katera priporoči kakšnega dobrega odvetnika, ki se ukvarja z ločitvami in nasiljem v družini in je iz območja Celja, Ljubljane.

Hvala za pomoč. Lep dan

Jaz vem samo to, da je čisto tvoja osebna odločitev katerega odvetnika boš imela, če ga boš seveda tudi sama plačala. Samo vedi, da te bo odvetnik oskubil za lepe vsote denarja, pretegnil se pa zate ne bo noben, če tudi bo mastno plačan.

Najprej bi ti rada povedala, da je odvetnik isto kot služkinja! Ti ga plačujejš – od njega pa je odvisno, kako uspešen je in kako zadovoljna si ti!
Zato ga lahko zamenjaš kadarkoli!
Ker pa so težki lisjaki, ti svetujem, da si pri tem zelo previdna in diplomatska. On ima v rokah vso (dosedanjo) dokumentacijo. In do nje moraš pridet.

1. Zdaj … ali ga boš ‘nategnila’, da ti jo da na vpogled….(to bo težko) ali kako drugače, da vsaj fotokopiraš listine….. to malo razmisli sama!

2. Naj niti ne posumi, dokler nimaš pomembnih listin v svojih rokah, da ga misliš skenslat !
Res bodi prijazna in še bolj lisičja od njega.

3. Iz (ne svojih) izkušenj vem, da so odvetnice mnogo bolj zavzete, razumevajoče in uspešne.
Govorim za tvoj primer. Itak se pa vsi med sabo poznajo, špilajo kreg v sodni dvorani …. čez pol ure jih boš pa vidla, kako skupaj žurajo!

4. Nimama pojma, katero odvetnico bi ti priporočila. Mogoče Tjašo Andree Prosenc v LJ?
V CE ne poznam nič. V KR je ena dobra….

5. SREČNO! Pa pamet v roke, ker v končni fazi je vsakega evra škoda za njih!

Ne vem, če so ženske odvetnice boljše, vem pa, da so še dosti bolj pokvarjene, izprijene in nepoštene (vsaj moje izkušnje so takšne).
Mislim pa, da je sploh čisto vseeno koga imaš, odvetniki so zmenjeni med seboj, da danes dobi zadevo ta, jutri pa drug. Čisto preprosto. Odvisno samo, če boš imela srečo in naletela na pravi dan.
Itak je najboljše, da se zagovarjaš sama, vsaj denar boš prihranila. Moj odvetnik je še takrat, ko me je nasprotna stran napadla s stvarmi, ki niso imele nobene veze z zadevo, bil tiho kot rit, sem se morala braniti SAMA !!!
Zadevo sem dobila, če bi bila tiho in čakala na njega, bi jo izgubila. Pobral je pa ohoho denarja samo zato, da je bil PRISOTEN !

Oh dajte no, čisto jo boste prestrašili. Seveda se odvetniki poznajo, tudi s sodniki, saj delajo skupaj, pa večina njih je bila tudi sošolcev. Problem je pri strankah, ki pričakujejo neko sovraštvo obeh strani. Problem je tudi pri strankah, ki poznajo svojo resnico in svoj prav, ne pomislijo pa, da je pravo morda malo drugačno od njihovih idej.

Seveda niso vsi odvetniki dobri, kot tudi ne vsi slabi. Še najmanj so pa dogovorjeni, kdo kdaj dobi kak primer. Mislim, od kod vam ideje?!

Če želiš drugega odvetnika, si ga pač poišči. Dober je marsikateri, bistveno je, da boš ti zadovoljna z njegovim delom in angažmajem v zadevi. Sicer boš kaj, vsak teden iskala novega?

Kakorkoli, srečno, da to čimprej mine, in dovolj moči ter poguma.

Primer: odvetnica iz znane pisarne Č je se je izmotavala obravnavi svoje stranke z razlogom, da mora očeta peljati k zdravniku. Na naslednji obravnavi je kot želva vlekla glavo med ramena in se delala nevidno, ker se stranka ni pustila sodnici, da bi jo prinesla okoli.

Odvetniki kupujejo sodnike. Sodniki pa ne sodijo po pravu ampak po kmečki logiki. Taki so. Če temu ne bi bilo tako, sodbe ne bi padale na višjih stopnjah in ne bi romale na US in v Strassbourg.

Pa še nekaj. Odvetnik vedno preveri koliko je kdo plačilno sposoben in ga navije do konca. Mimogrede zbira vse možne osebne podatke in jih trži pri nasprotni stranki. Preverjeno na zgornjem primeru omenjene odvetnice. Kar je vedela ona, je prišlo naokoli z drugih naslovov.

Možev odvetnik je bil na obravnavi ves nataknjen, napadalen, moja odvetnica pa tiha, zadržana, delovala je kot da se ga boji. Na sodišču smo se takrat dogovorili, da se v roku 2 mesecev (za ta čas se je mož moral izseliti, prepoved približevanja je imel že prej) dogovoriva prek odvetnikov kako bomo naprej. Sedaj imam občutek, da sta se moja odvetnica in njegov odvetnik že vse sama dogovorila, kar tako brez naju oz. vsaj brez mene, samo da bo zadeve po dveh mesecih konec in ona ne bo imela več opravkov. Pri vsem tem je največja težava razdelitev premoženja, ampak to je dolga zgodba….Finance so pri meni itak problem… in ne bi rada da bom zaradi nesposobne odvetnice še ob to kar imam.
Želela sem se dogovoriti za kakšno mediacijo, tudi može bi se želel pogovoriti…vendar odvetnica ne pusti oz. je rekla, da se je pač ona odločila, da pogovora med nama ne bo. Ne vem ali je to običajna praksa ali ne….

Verjamem, da sta se odvetnika dogovorila med sabo, ker so se v naši dediščinski tudi dogovorili mimo nas. Ni jim uspelo samo zato, ker je bil en naš član v tujini in je svoje zahteve poslal po mailu. Mail smo imeli tudi drugi s sabo na mediaciji in bi ga pokazali, če bi bilo potrebno. Odvetnika odpustiš priporočeno s povratnico. Pa napisat moraš kateri dan prideš po dokumente. Možno je, da se kakšen dokument tudi ”izgubi”, ker se je pri nas tudi.
Če imata oba z možem interes za mediacijo, jo skupaj predlagajta- vsaj jaz bi tako naredila. Pismen zahtevek ima večjo težo kot ustmen.

Problem je ker z možen ne smeva komunicirat, ker ima on prepoved približevanja. Prek otrok sem izvedela, da se tudi on želi pogovoriti. Jaz se z njim ne bi pogovarjala o tem, ali bo prišel nazaj ali ne, ampak bolj o delitvi premoženja in kako naprej.
Torej, če odvetnici jasno izrazim moje želje in ji jasno povem, da se s tem ne strinjam, me mora upoštevati ali ne?

To ni ideja, to je dejstvo. Če hočeš, verjemi, če nočeš, ne. Spremenila ne boš ničesar :((

Jasna Zakonjšek (hči odvetnika Zakonjška), dela v njegovi pisarni,
Andreja Gross Gutnik (precej ostra)
Bojana Potočan (zelo strokovna)
Irena Polak Remškar ( zelo, zelo ostra)

Odvetnika lahko zamenjate, kadar želite in hočete, tudi sredi postopka ali tik pred koncem, če menite, da je to potrebno storiti. Povejte mu, da ni izpolnil vaša pričakovanja, zato mu odvzemate pooblastilo. Pripravi naj vam vso dokumentacijo iz spisa in se dogovorite za točen termin, kdaj boste šli spis iskat. Odvetnik se mora pri svojem delu obnašati profesionalno, torej tudi, ko mu več ne zaupate in vzamete pooblastilo. Je pa z odvetniki danes težko, ker vsi prvenstveno gledajo le na denar in ne, kako vam bodo strokovno in iskreno pomagali. Vsekakor si morate poiskati dobrega odvetnika, vendar vam predlagam, da v postopku tudi sami dosti sodelujete in usmerjate celotno zadevo v pravo smer. Stojim na stališču, da je najprej vsaka stranka svoj odvetnik in da mora veliko energije vložiti v postopek, ker vi ste tisti, ki zgodbo do potankosti poznate, zato ste vedno v prednosti. Pokazati morate le svoj pogum in pokončno držo ter veliko mero samozavesti. Sama sem imela primer, ko sem odvetniku že na začetku odpovedala pooblastilo, nato sem se v celotnem postopku zastopala sama in zmagala. Če bi imela odvetnika, veliko stvari ne bi smela povedati, tako pa sem zbrala pogum in sem na sodišču povedala čisto vse, kar je bilo potrebno. Jasno je, da vlada v sodni dvorani red in določen protokol, vendar pa je treba velikokrat za resnico tudi povzdigniti glas (zakričati) in se odločno postaviti na njeno stran. TEGA PA SLOVENSKI ODVETNIKI NISO ZMOŽNI! SO ENE VELIKE REVE BREZ POGUMA IN “SE BOJIJO MAŠČEVANJA SODNIKOV OZIROMA SODNIC”. Po številnih življenjskih izkušnjah si upam z gotovostjo trditi, da so za slabo sojenje 50 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} krivi slovenski odvetniki (prva polovica pripada slabim sodnikom oziroma sodnicam, ki o zadevah nimajo pojma, zato ni čudno, da je slovensko sodstvo v popolnem razsulu. Toliko za vaše lažje odločanje.

Priporočam ti g. Križanca http://www.odvetnik-krizanec.si/[/url]

Tudi sam imel zelo podobne težave z odvetnico (Jerneja Mayr iz Ptuja). V času, ko me je zastopala sem se po naklučju dobil še z enim odvetnikom, ki je bil slučajno brat mojega prijatelja. Le-ta mi je uspel v roku pol ure predlagati več rešitev kot sem jih dobil od moje odvetnice v treh mesecih in to s precej manj informacij, kot sem jih pred tem posredoval njej.

Tudi komunikacija kasneje je bila neprimerljivo boljša od komunikacije z mojo prvotno odvetnico. Isto (pravno) vprašanje sem poslal tako prvi odvetnici kot tudi odvetniku s katerim sem jo zamenjal. V prvem primeru sem odgovor dobil v enem stavku, v drugem pa celoten spis s sistematičnimi odgovori (kakšne so možne rešitve/variante, kaj pomeni katera varianta za mene in za nasproti udeleženega v tožbi, kakšne so možnosti v katerem primeru, kaj pravi sodna praksa in predloge za nadaljnje korake). Ker sem bil prepričan, da bo seveda drugi odvetnik precej dražji sem ga tudi povprašal kakšni so stroški za tak mail, pa mi je rekel, da po ceniku za odgovor na email. Stroški so bili torej enaki v obeh primerih, pri čemer sem v drugem primeru dobil bistveno več informacij.

Pomisleki, ki sem jih imel pri prvotni odvetnici:
1. za moj primer ni bilo interesa,
2. ni bilo prioritete za moj primer,
3. niso dovolj kompetentni,
4. so bili zadaj celo kakšni drugi faktorji, ki se jih jaz nisem zavedal (poznanstvo z odvetnikom nasprotne strani!).

V vsakem primeru torej odsvetujem zgoraj navedeno odvetnico in bi, v kolikor iščete odvetnika na Ptuju ali okolici, svetoval kateregakoli drugega.

Priporočam vam odvetnico Nina Šibila. Zlo strokovna in poštena.  Najel sm jo za razdelitev solastnine in delovno pravo.

New Report

Close