Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dober odvetnik za dedovanje ..Ng ali Lj

Dober odvetnik za dedovanje ..Ng ali Lj

Iscem dobrega odvetnika za dedovanje…rabim nasvet..lahko je ix Lj ali Ng.

v Novi Gorici je zelo dobra odvetnica Tanja Marušič.

Jaz ti tudi priporocam Tanjo MArusic. Nambje zadevo super resila prav zaradi slabega odvetnika na nasprotni strani. Je stroga in dobro pozna vse clane. Z Vuga pa nisem imela ravno dobrih izkusenj. Nekaj cicna in bi se dogovarjala in dogovarjala z nasprotno stranko in pogajala v nedogled. Ce je zadeva taksna da je mal komplicirana se raje obrni na Marusicevo. Ti bo takoj povedala realno kaj se da in kaj ne….to mi je zelo vsec pri njej.. Ne obljublja nekaj kar ni mogoce. Srecno.

V Ajdovščini imamo Vido Lemut, ki je tudi zelo dobra. Priporočam.

Pozna kdo dobrega odvetnika v Ljubljani?

Brane Sluga iz Lj

Zdravo,

ko sem sama imela kar zapleteno situacijo (smrt bližnjega, oporočno dedovanje, razlaga nejasnih oporočnih določil, uveljavljanje nujnega deleža, vračunanje, oz. prištevanje daril v dedni delež ter deloma tudi vračanje daril) mi je zelo pomagal kolega iz Ljubljane, Rok Pleterski Puharič. Dela v odvetniški pisarni v Ljubljani, če želiš, ti sporočim kontakt.

Najbolj mi je bilo všeč, da si je vzel čas zame in mi iskreno predstavil možen (ne)uspeh, tako da smo potem v pravdi reševali res samo tisto, kar smo imeli realno možnost za zmago in smo tudi uspeli.

Srečno z izbiro in LP,
Mateja

Odvetnik Klemen Golob v Ljubljani (Vič). Izjemno srčen do stranke, si vzame čas, prisluhne in nisi obravnavan kot številka. Hkrati pa na sodišču oster in izjemno strokoven.

Dober odvetnik za dedno pravo je baje Petek: Vaš link. Kolegica je morala urediti neke zadeve, ker ji je po oporoki pripadal nek delež premoženja, pa ji brat in sestra ni hotela dat oz. sta hotela od nje, da podpiše, da je KAO dobila nekaj drugega v zameno (klasičen primer, kot poslušam). Tako, da so potem po parih letih rešili na sodišču.

hahaha….prvoaprilska

Pozdravljena Mateja,

jaz te prosim za kontakt – če misliš, da bi mi lahko res pomagal. Situacija je taka, da je oče za časa življenja na sestro prepisal stanovanje. Ali je to darilo? Zraven stanovanja je imel še eno malo zidanico, ki pa nima gradbenega dovoljenja in tudi že dolga leta propada (je na zelo odročni lokacii), tako da je zelo malo vredna, po moje blizu 0. Nima niti vode, elektrike, wcja. Skratka pozidana lopa. Tam tudi ni lastniško urejeno, ker je še ena hiša zraven. Zdaj smo imeli že obravnavo in je sestra prinesla oporoko, v oporoki piše, da oče vse zapušča njej, meni pa nič, da v primeru nujnega deleža pa naj mi sestra da to “zidanico”.

Zanima me, kakšne so moje možnosti in prosim kontakt odvetnika Roka Pleterski Puharič.

Hvala, LP

Pozdravljena Mateja,

jaz te prosim za kontakt – če misliš, da bi mi lahko res pomagal. Situacija je taka, da je oče za časa življenja na sestro prepisal stanovanje. Ali je to darilo? Zraven stanovanja je imel še eno malo zidanico, ki pa nima gradbenega dovoljenja in tudi že dolga leta propada (je na zelo odročni lokacii), tako da je zelo malo vredna, po moje blizu 0. Nima niti vode, elektrike, wcja. Skratka pozidana lopa. Tam tudi ni lastniško urejeno, ker je še ena hiša zraven. Zdaj smo imeli že obravnavo in je sestra prinesla oporoko, v oporoki piše, da oče vse zapušča njej, meni pa nič, da v primeru nujnega deleža pa naj mi sestra da to “zidanico”.

Zanima me, kakšne so moje možnosti in prosim kontakt odvetnika Roka Pleterski Puharič.

Hvala, LP
[/quote]

Ja, darila se v takem primeru vračajo v dedno maso, se pravi, da mora sestra tebi izplačati nujni delež od tega stanovanja, enako tudi nujni delež pri zidanici. Ta zidanica brez GD je vredna točno toliko kot parcela pod njo in nič več. Nezazidljiva parcela si pa lahko okvirno pogledaš, po koliko so. Če se torej ne strinjaš s tako “menjavo”, zahtevaj vračilo darila v dedno maso in od tega nujni delež. Mislim, da ti bo ta primer znal rešiti vsak odvetnik, glede na to, da je tema že nekaj let stara, pa jaz ne bi čakala na odgovor te Mateje, ampak poguglala dotičnega odvetnika. Gotovo je njegova cifra na netu.

zbrk, hvala, sem dobil in že govoril z njim. Je podobno povdal, je pa problem v tem, da je sestra očitno imela sklenjeno neko pogodbo, ki jo bomo pridobili in ki vpliva zdaj na dedovanje. Držimo pesti, da je res dober odvetnik. sestra je namreč živela ves čas na drugem koncu Slo. in res ne vem, kako naj bi “skrbela” za očeta …

Klemen Golob je najbolj primitivni odvetnik kar lahko obstaja, brez osnovne kulture in ni vreden tega naziva odvetnik. Bila sem na obravnavi z njim in bila deležna ogromno žaljivk.

Odvetnik Brane Sluga iz Ljubljane je super

Spostovani,

Sama sem ze dolgo odvetnica in veliko delam zapuacinskih zadev.

Mislim, da je “dober” odvetnik predvsem tisti, ki zazna potrebe stranke in ji realno svetuje kaj lahko in kaj ne ter kaj to predstavlja v stroskovnem in casovnem smislu.

Se vedno smo pa vsi ljudje in mislim, da je tudi to cisto clovesko “ujemanje” pomembno. Kot pri vsaki storitvi.

Srecno vsem pri izbiri in resevanju pravnih vprasanj.

Sabina

Odgovor na objavo uporabnika
Djhggh, 11.09.2017 ob 14:41

Iscem dobrega odvetnika za dedovanje…rabim nasvet..lahko je ix Lj ali Ng.

Ali je dedovanje nujnega deleža možno otroku iz drugega zakona preprečiti v primeru, da starš, po kateremu se deduje, že leta prej prepiše vse svoje premoženje na nekoga drugega (npr. na drugo ženo in otroke iz drugega zakona) ?

Deduje se zapustnikovo premoženje.

Kar ima v času smrti.   Nujni delež se ne more odreči.   Se pa nujni delež določa glede na premoženje.

Se pravi če je nekdo že za časa življenja raztalal svoje premoženje,  in to leta nazaj  in ima na racunu ob smrti  recimo 1000 eur   in nič drugega , se upošteva nujni delez od 1000 eur.    To je bilo njegovo premoženje

Pia861, 10.03.2022 ob 07:51

Odvetnik Brane Sluga iz Ljubljane je super

Pia ali Pika?

V NG so vsi Marušiči dobri.

Priporočam odvetnico Nina Šibila, ki je dobr speljala mojo zadevo. V BTC-ju Ljubljana se nahaja, naslova se trenutn ne spomnim….

oh in sploh, 14.04.2022 ob 10:08

Pia ali Pika?

Nikar k Slugi, Pia ali Pika, nima veze 🙂

Gospod Sluga je našel dodaten način reklamiranja, nič novega, priporočam da bežite od njega.

Ijnihni, 04.10.2022 ob 14:19

Nikar k Slugi, Pia ali Pika, nima veze 🙂

Gospod Sluga je našel dodaten način reklamiranja, nič novega, priporočam da bežite od njega.

Jaz se ne sekiram.. Plačaš pooblastilo, jaz sem Čeferinu, pokrita vsa področja, tudi v prihodnosti, ne grem se z malimi odvetniki.. Tukaj so rezultati takoj, se povežejo na vseh področjih, ni vredno stresa, denarja.. Pošljem mail, uredijo. Pika. Sem mirna, doma, ni vredno 500 eur (pa jih sploh nimam).. Izkušnje, vložen čas, ugotoviš, da je fajn imet firmo, ki poskrbi celostno, na vseh področjih.. Pa mir imaš.. Vsak naj po svoje, sem pa imela slabe izkušnje z BPP in malimi odvetniki, sploh se ne grem več, srečno!

Anonimno 5151, 05.10.2022 ob 20:58

Jaz se ne sekiram.. Plačaš pooblastilo, jaz sem Čeferinu, pokrita vsa področja, tudi v prihodnosti, ne grem se z malimi odvetniki.. Tukaj so rezultati takoj, se povežejo na vseh področjih, ni vredno stresa, denarja.. Pošljem mail, uredijo. Pika. Sem mirna, doma, ni vredno 500 eur (pa jih sploh nimam).. Izkušnje, vložen čas, ugotoviš, da je fajn imet firmo, ki poskrbi celostno, na vseh področjih.. Pa mir imaš.. Vsak naj po svoje, sem pa imela slabe izkušnje z BPP in malimi odvetniki, sploh se ne grem več, srečno!

Kake to pričaš? A Čeferin stane le 500€? Al celo zastonj (če tud tega nimaš)?

Koliko je cena pri Čeferinu ? In kaj za to dobiš? Hvala.

Se popolnoma strinjam z vami,primitivec,egoist,poln sam sebe…

New Report

Close