Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev dober odvetnik za delovno pravo

dober odvetnik za delovno pravo

Morda kdo pozna res dobrega odvetnika za delovno pravo? Ki bi točno vedel v kaj se splača spuščati (ali pač ne) in zagotovil zmago. Ker gre za eno od večjih podjetij v Slovenijis svojo pravno pisarno ne bi rada la skvarila odnosov in potem zgubila. V mislih imam pa delovni spor in ne tožbe. Aja, pa koliko je potreba mošnjiček odvezat, saj sem le uslužbenka z uslužbensko tromestno plačo.

halooo? zagotovil zmago? ti pa res še nisi videla lawyerja u živo. oni pač kasirajo, to je to in nč več. pejt na net, seznam maš odvetnikov gor, izberi delovno p., pa dobiš listo, pol jih klič in čekiri, večina se ne pogovarja, dobiš razne telefonske bodyguarde, ki šefu le predstavjo problem (beri potencialni izplen) in potem povejo, al bi se oni s tabo ukvarjal al pač ne.

sama svetujem čekirat problem na forumih, recimo pravniki info, pol če vidiš, da maš kao dobljen case, iščeš lawyerja in to pazi ti iščeš, ne ti po kolenih prideš kr h enmu, dogovoriš se VSE vnaprej, kolk stane pogovor, kolk stane tožba, ipd. sam ne jim puščat neke blede “akontacije” ker bo poračun vsaj 2x tolikšen, z uspehom pa tega NIHČE ne povezuje, gre pač zgolj za opravljeno delož, ki ga je treba plačat, ker takoj ko vstopiš, dobiš pod nos pooblastilo na podlagi katerega te pol tut pokasirajo.

lpm

Dober odvetnik točno ve če delodajalec krši zakon oz. najde takšno razlago ali luknjo, da je temu tako. V tem primeru se pač ne more izgovarjat in tožba bo dobljena, a ne?
Nekateri primera niti ne sprejmejo, če niso prepričani v možnost zmage. In takega imam v mislih.

garancije ti pač nihče ne bo dal 🙂
dr tjaša strobelj iz lj

Rada bi se samo seznanla s tem, kako je, če ti je tvoj nekdanji delodajalec prikazoval v pogodbi brez moje vednosti začasno prebivališče samo, da ni potreboal plačevati potnih stroškov, na plačilni listi pa ti jih je prikazal. Ali so kakšne možnosti za v tožbo, da mi za vsa leta nazaj kar sem bila zaposlena to povrne?
lp.
sabina

Ne razumem točno zadeve:

Na plačilni listi ste imeli prikazane potne stroške, ki so vam pripadali,
niste pa dobili nakazanih?

Jaz bi povrašala že 1. mesec izplačila, kako je s tem.

Lp!

Za kazensko in delovno pravo je odličen g. Dragan V: 070910265 in 051219732

Že dolgo nisem bila v kontaktu z njim, mogoče št. niso več ok. sicer pa;

[email protected]

srečno!

Izkušenka, ravno sama potrebujem v trenutni situaciji tudi sama potrebujem dobrega odvetnika in sem se obrnila po nasvet preko emaila na tegale Dragana, pa mi je odgovoril, če se poznava? Halo?
Če odvetnik sodeluje samo s tistimi, ki jih pozna, ne dajaj informacij na splet, da ne izpademo ljudje malo smešni, ker potrebujemo nasvet odvetnika.

Noben odvetnik ti ni bo 100% zagotovil zmage, lahko pa seveda strokovno oceni, ali je šlo za napako delodajalca ali ne in ti z veliko verjetnostjo napove, kako se bo izšel sodni spor.

v Ljubljani je najbolj znana za delovno pravo specializirana odvetniška pisarna odvetnice Vesne Šafar:

RESLJEVA C. 25, 1000 Ljubljana
Telefon (01) 231-15-56, (041) 765-132
Fax (01) 431-92-69
E-pošta [email protected]

Spoštovani udeleženci foruma med.over.net!

včlanil sem se na ta forum, da lahko pojasnim moje videnje zadeve, povezane s članico “Melodie”.
Res sem včeraj od omenjene članice prejel obširno in konkretno vprašanje, s prošnjo, da podam moje strokovno mnenje o zadevi.
Glede na to, da mi ime ni bilo znano, gre pa za kompleksno vprašanje, sem gospo vprašal, ali se poznava in to iz preprostega razloga, ker je eno, če te nekdo vpraša za nasvet, drugo pa je, če si zaprošen za strokovno mnenje, za kar je potreben tudi čas, saj za mnenjem moraš tudi stati, mar ne? Še vsakomur sem pomagal, vendar ima vse tudi svoje meje, tako tudi obstaja meja med plačnim in brezplačnim nasvetom, oz. prevzemom in vodenjem zadeve.

Lep pozdrav, pa brez zamere!
mag.Dragan V.

mag.Dragan

Spoštovani g. Dragan,

vse to se da lepo razložiti ob povratnem odgovoru, saj se z odvetniki ne srečujem vsak dan, zato si pri vprašanju “ali se poznava” resnično človek ne ve, kaj naj si misli. Da je bila morda neka potegavščina in da se sploh nisi niti obrnil na odvetnika. Saj načeloma ti vsak odvetnik ob raznoraznih vprašanjih odgovori v kontekstu nadaljnih napotkov, kar lepo namejuje na strokovno osebo.
Torej bi bil odgovor, ki ste ga podal tu, na mestu, če bi ga dobila kot povratni odgovor na moje vprašanje na email in ne da dobim odgovor tule na forumu, ki je pravzaprav namenjen opravičilu javnosti.

Vendar ni panike, odvetnikov vas je dosti, tako imam na čakanju še nekaj odgovorov, ki jih čakam.

Lp

…samo odzval sem se na ta vaš zapis na forumu iz česar izhaja, da ste vi prva uporabila tak način komunikacije…

Lp,

mag.Dragan

Glede na to, da sem prvotno uporabila na emailu storkovno besedilo z vprašanjem in konkretnim potekom situacije, bi pričakovala prvotno od vas tudi strokoven odgovor, ki se nanaša na vsaj z osnovne napotke. Torej se prvotni način komuniciranja nanaša na vas, zato me ne porivajte v ospredje nepoznavanja strokovnega komuniciranja.
Vsekakor pa nadaljni način vašega komuniciranja ni primeren za strokovno obravnavo primera, ki sem ga izpostavila, zato tudi menim, da je nadaljna debata v to smer brezpredmetna in nesmiselna. Sploh pa ne, če vam niti osnovne razlage glede svojega profesiolizacije ne gredo od rok, katere bi bila lahko deležna t.i. stranka, ki se po pomoč obrne na vas.

Morda je tu prisoten še kakšen odvetnik in se bo morda strinjal z menoj, da ob postavitvi konkretnega primera, kjer stranka pričakuje pomoč, ko se obrne na t.i. strokovno osebo, ni na mestu vprašanje iz “neba” “ali se poznava”, še predno bi sploh uspel zaviti v predelavo primera.

Tako je z moje strani nadaljna debata zaključena!

Samo v informacijo: v javno dostopnem imeniku slovenskih odvetnikov ni najti nobenega odvetnika, čigar priimek bi se začenjal s črko V, ime pa bi mu bilo Dragan:

Domov > Odvetniki > Rezultati iskanja

Rezultati iskanja za črko – V
ABECEDNI SEZNAM
A B C Č D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V W Z Ž
Prosimo, da kliknete na ustrezno črko. Dobili boste seznam vseh odvetnikov, katerih (prvi) priimek se prične z izbrano črko.

VAJDA MILAN

VAKANJAC SVETLANA

dr. VARANELLI LUIGI

VARDJAN JOŽE

VAREZIČ NIKO

VEDENIK ALBINA

VEHABOVIĆ MUNIB

VEHAR DANIJEL

VEIT MARJAN

VELIČKOV GREGOR

VELJKOVIČ MOJCA

mag. VELKAVERH GREGOR

VELKAVRH MIHA

VERBOLE JUDITA

VERCE MATEJ

VERČIČ PRIMOŽ

VEREN ŠTEFAN

VERSTOVŠEK ZDENKO

VERSTOVŠEK BOŠTJAN

VERSTOVŠEK MARJANA

VERŠIČ KLEMEN

VERZEGNASSI MATJAŽ

VESEL PETER

VEZOVNIK MITJA

VIČAR MATIJA

VIDIC MIRAN

VIDMAR DRAGO

VIDMAR SAMO

VIDMAR MITJA

mag. VIDOVIČ PLANTAN NATAŠA

VIDOVIĆ ALEKSANDRA

VINČEC IGOR

VINDIŠ JOŽICA

VIRANT IGOR

VISOČNIK BOJAN

VIŠNER VLADIMIR

VIVODA RADILOVIČ TANJA

mag. VIŽINTIN LUKA

dr. VODIČAR ALEŠ

VOGRIN TJAŠA

VOGRIN MAJA

VOGRINEC KLEMEN

VOLČIČ IVANIČ NATALI

VOLGEMUT PETER

VOLK MILAN

VONČINA IZTOK

VORŠIČ LADI

VOVK TANIT

VOVŠEK ANDREJ

VRABIČ MAGDALENA

VRAN DARKO

VRAN GORDANA

VRANČIČ SAŠA

VRANIČ HELENA

VREČAR ZORČIČ NATAŠA

VREČER RAJKO

VREČKO BLAŽ

VRHUNC ŽELJKO

VRTAČNIK BOŽO

VRVIŠČAR JANEZ

VUČAJNK NADA

VUČAJNK BOŽENA

VUGA DRAGICA

VUK AVGUŠTIN

VUKELJ SOFIJA

VUNJAK ZORAN

take primere bi blo treba raziskat in razkrinkat uradno, ker je nategancij povsod dost

Iščem odvetnika,ki bi mi izpisal delavno pogodbo! Stvar je preprosta:rad bi se zaščitil,da mi posla ki ga opravljam,ne more prevzeti “xy” oseba.

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav mene pa zanima ker odvetnik je resnicno dober za delovno pravo..?Imam problem z nekdanjim delodajalcem ker mi noce izplacat redne mesecne place ze vec mesecev in me zanima ker odvetnik mi lahko najhitreje pomaga.

Zanima ker odvetni k je najbolsi za delovno pravo ker imam problem z nekdanjim delodajalcem saj mi noce izplacat redne mesecne place.potrebujem pa urgentno hitro pomoc…hvala

Pozdravljeni,

sama si ne belim glave s podobnimi vprašanji. Imam sklenjeno zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške stroške v primeru spora, težave z delodajalcem – poleg tega pa je v ceni 7,99 EUR vključen tudi en brezplačen nasvet pri odvetniku vsak mesec! Za vsa vprašanja se obrnem direktno na odvetnika in imam 100% pravilen odgovor.

Izbiro odvetnika mi svetujejo na zavarovalnici in moram reči, da me je v obeh primerih zastopal zelo sposoben odvetnik, ki je trezno in pravilno presodil moje možnosti že pred pričetkom sodnega postopka.

Sama sem imela že 2 primera (spora), ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti.

Stvar deluje kot obljubljajo.

Skleneš lahko na: www.arag.si
Lep pozdrav,
Nuša

Naše podjetje je vzelo Vesno ŠAFAR na Resljevi v LJ – po nasvetu našega odvetnika, saj naj bi bila najboljša. In res, profesionalni, vedno dosegljivi, predvsem pa strokovni in ne obljubljajo nekaj, česar ne naredijo.
Ni bilo poceni, a v primeru potrebe se bomo ponovno obrnili na njih, je še vedno ceneje.

Zanima me kaj je z tistimi kateri so podpisali pogodbo da bodo obdržali s.p 2.leti, po novem zakonu pa je 1.leto, ali novi zakon ne prevlada starega, tako da tisti ki imamo že več kot 1.leto s.p bi lahko zaprli s.p brez vračanja denarja????
Hvala

Odv. Štrobelj, odv. Šafar.

Zaenkrat bom uporabila odv. Stošičaa, ki je preko sindikata. Plačujem štiri leta in menim, da sem tudi upravičena do brezpravne pomoči, ki mi jo lahko nudi. Znam biti tečna, ker nimam preveč denarja. Sedaj bo tudi možnost, koliko se bo kdo dokazal, tako sindikat kot odvetnik.

Bom tu laično povprašalo občinstvo, ker tudi sama ne poznam vsega, kar sledi:
če sem sklenila pogodbo o izboraževanju, ki je trajala skupno 6 let ob delu, vendar mi delodajalec eno leto ob pogodbi ni namenil stroška letnega izobraževanja, se šteje še vedno pogodba roka trajanja 6 let ali samo 5, ker eno leto delodajalec ni imel z menoj stroškov zaradi pavziranja zaradi bolezni?

Kratko, jedrnato, da ali ne?

Jaz bi rekla, da je pogodba trajala od kar je bila sklenjena do izpolnitve obveznosti obeh strank oziroma prenehanja. Predvidevam, da je vašanje, koliko časa ste vezani po pogodbi? V primeru daljše odsotnosti bi jaz dopustila, da se sklene sporazum (aneks), da traja vezava za čas brez bolniške. Poznam tudi primere, kjer vezava traja toliko časa, kot traja študij po programu. Odvisno od interpretacije. Če vam hočejo nagajat, lahko traja dlje, sicer pa…

Če prav razumem, kar se mi je zdelo, pogodba in čas obstoja nato pri delodajalcu traja točno toliko časa, za kolikor je bila pogodba sklenjena, kljub pavziranju?

Mene obvezuje le toliko, da ali oddelam toliko časa, dokler je pogodba trajala ali vrnem denar, v kolikor bi prenehala razmerje.

Zanimalo me je le, da v kolikor je pogodba sicer trajala, a v letu dni niso nastali stroški, če se mi tisto leto odbije ali velja pač po pogodbi.

O, če se pa bolniška lahko upošteva, potem sem že fertik do konca leta, čeprav mi po pogodbi fiksno, ne vštevši gledano ostalo, ona ostaja do konca drugega leta.

Sem nekaj novega zvedela. Hvala.

Pozdravljeni,

ne vem sicer, kakšne izkušnje imate z odvetniki, vendar je vedno prvi korak ta, da se ugotovi, v kakšni meri se spor z delodajalcem sploh splača. Šele če so možnosti za uspeh dobre, potem se gre na sodišče, v nasprotnem primeru pa je bolje spor rešiti po mirni poti ali pa iskati novo službo.

O sindikalnih odvetnikih ne bom izgubljal besed. Sem videl že preveč njihovih izdelkov, da bi lahko kaj pohvalil, čeprav verjamem, da so tudi svetle izjeme. V kakšni meri pa sindikati v zadnjih letih delujejo v korist delavcev, je pa tako ali tako znano…

Tisti, ki potrebujete pomoč pri uveljavljanju zahtevkov zoper delodajalce, se lahko obrnete tudi name, da najprej pogledamo, kakšne so možnosti, potem pa se šele odločite, kako in kaj naprej.

Lep pozdrav,
Andrej

040 552 136

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close