Dober ortoped v Valdoltri
dr. Roberta Kramarja sem obiskal v ZD Postojna, kjer poleg Valdoltre tudi ordinira. Predhodno sem bil zaradi težav s hrbtenico preko napotnice obravnavan v Ljubljani pri MD Medicini (zelo zadovoljen), zdaj pa sem se zaradi oddaljenosti odločil za obisk pri strokovnjaku dr. Kramarju.
Na moje veliko začudenje se je vedel zelo neprofesionalno, bil nadut in aroganten. Dobil sem občutek, da mu doktor iz MD Medicine nikakor ni povšeči, zato je pikro pripomnil, da nas je več takih, ki smo bili predhodno pri drugih ortopedih ter da je enim fajn v privat klinikah, drugi kot on sam so pa pač v javnem zdravstvu in da teh romanov iz Ljubljane pa že ne bo bral (t. j. preteklih izvidov), ter da so mi čisto po nepotrebnem delali določene preiskave. Povedal sem mu, da sem tudi v LJ bil na čisto navadno napotnico, in ne samoplačniško. Opravil je pregled, še posebej pa me je zmotilo, da mi je zelo pomanjkljivo razložil moje opcije oz. diagnozo. Ko sem ga povprašal po več informacijah in ga prosil, da mi razloži, je živčno vzvišeno rekel, da naj grem ven in počakam zunaj. Pričakoval sem, da me bo poklical nazaj notri. Po kratkem čakanju sem prejel le izvid in sestrin zbegan pogled na moje vprašanje, kako naj potem jemljem terapijo, kakšne so moje opcije in kaj lahko sam še storim za izboljšanje stanja. Na izvidu pa seveda laikom nerazumljive zadeve, tako da sem potem dešifriral z googlom in pri osebnem zdravniku. Pa ni bilo gneče v čakalnici … Verjamem, da je dr. Robert Kramar sicer odličen kirurg-ortoped, vendar pa je bil njegov aroganten in nadut odnos nedopusten. Njegove morebitne osebne zamere se nikakor ne bi smele zrcaliti v odnosu do nič hudega slutečega pacienta.
Dr. Kramar je za moj okus najboljši ortoped v valdoltri kar se tiče hrbtenic. Mi imamo skoliozo v genih.
Negativnih zapisov ne bom pisala. Veste ni vedno pomembno le to kako se nekdo obnaša do vas. Tudi zdravnik je lahko vaše ogledalo. Če napadate, obožujete in zdravnika že v startu razjezite, ne morete pričakovati odnosa z njegove strani. Tudi zdravnik je človek. Kdaj mu je slabo, boli ga glava, ima drisko ali karkoli – lahko mu pogine pes ali ga zapusti žena. Enastovno kajne. Dr Kramar je najbolj umirjen – ne samo zdravnik, ampak tudi človek kar jih poznam. Je strokoven in bister. Ko ga vidim, se v trenutku pomirim. Zaupam mu. Hvala dr Kramar. Je pa tudi res, da vedno, vedno k zdravniku pristopim vljudno, spoštljivo in razumno. Vedno od njega dobim razumevanje in odgovore prav na vsa vprašanja.
Skolioze zdravijo tudi v Ljubljani. Odločitev kam je vaša. Tako kot začutite, tako naredite. Pomembno je, da zaupate zdravniku. Vsak od nas ima svoja merila. Mojim merilom nihče ne ustreza bolj, kot dr Kramar. skeptična se bila, ker me njegova celotna pojava na nekoga spominja, pa robertov sploh ne maram. No, njega pa imam rada, kljub predsodkom. Močno verjamem, da je Valdoltra dobra bolnica. Verjamem pa tudi, da je dobra tudi Ljubljana.
Odločite se sami. Obiščite 2 zdravnika ločeno, samoplačniško in primerjajte. Tisti,ki vam je bližje in vam daje pozitivne občutke je prava izbira za vas.
Srečno.
Kot že nekaj predhodnic, tudi jaz dam roko v ogenj za dr Kramarja.
Sama nikdar nisem imela slabe izkušnje z njim, vedno je bil prijazen, dosleden, vedno mi je vse razložil po domače, tako, da sem lahko razumela, če mi kaj ni bilo jasno, pa sem vprašala in dobila strokoven odgovor.
V bistvu z nikomer v Valdoltri nisem imela težav, tudi dr Hero in dr pavlin sta bila vedno zelo prijazna in strokovna.
Naj se javijo vsi tisti, ki ste imeli v preteklem letu v OBV slabe izkušnje z čakalnimi dobami (okvirni termin) predvsem z operativnimi posegi. Moja i kušnja: januar 2022 uvrščen v čakalni seznam- okvirni termin november 2022, zaradi neodzivnosti OBV sem aktiviral pristojne službe in v marcu 2022 dobil nov okvirni termin in sicer marec 2024!!!!!
Iz obljublhenih 12 mesecev sem zdaj na 30 mesecev čakalne dobe. V mojem otimeru gte za osteotomijo kolena. Še kdo čaka ta poseg?
Jaz imam slabe izkusnje z dr Koncarevicem. Pred desetimi leti sem bila pri njemu zaradi kolkov. Rekel je nujna operacija desnega kolena. Takrat se nisem odlocila in sem prelagala operacijo do danes. Zdej so se bolecine toliko povecale da sem se odlocila za operacijo. In danes mi slikajo kolke in dr Koncarevic pravi da ti ni za operacijo. Zgleda da se je zdej on premislo. Bolecine so vsak dan mocnejse. A mi lahko kdo svetuje kaj naj naredim?