Dober pasulj
Ni nobenega pravega odgovora. Evo mojega. Ni nekaj najbolj zdravega, sem pa omejena s časom. Če si fižol namočila, potem skuhaj fižol in meso skupaj s 3 na drobno zrezanimi čebulami, približno pol ure. Kupi Fant za fižol (navodila najdeš na vrečki) in skuhaj do konca. Ni najbolj zdravo, je pa dobro.
Ni original, je pa dober:
Vodo, v kateri se je fižol namakal, odlij in ga pristavi kuhat v sveži. Dodaj suho meso v kosu, večjo celo olupljeno čebulo ali 2 manjši, 2 cela olupljena stroka česna in lovorov list. Čez 30 do 40 minut vzami meso ven in ga pusti hladit. Ko je fižol skoraj kuhan, poberi ven čebulo in česen, zmečkaj z vilicami in vrni k fižolu. Za zgostitev naredi svetlo prežganje (ja!), odstavi, vmešaj papriko v prahu in to vse skupaj zamešaj med fižol. Prežganja dodaj toliko, kolikor želiš imeti gost pasulj. Dodaj še žlico sesekljanega zelenega peteršilja, popraj in po potrebi dosoli. Meso nareži na kocke in daj k fižolu. Počasi naj vre še kakih 10 do 15 minut, vmes večkrat premešaj – do dna, da se ne prime, pa počasi, da ne zdrobiš fižola. Potem pa po možnosti pusti stati do naslednjega dne in še enkrat temeljito pregrej. Zraven ponudi sveži beli kruh.