Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dober pasulj

Dober pasulj

Jutri bi rada skuhala res dober pasulj. Fižol že imam namočen, prekajeno vratovino v hladilniku.
Mi zaupate, kako ga vi skuhate?

In kaj postrežete zraven njega za kosilo? Poleg kruha?

Žal nimam časa pisat recepta,ker pa vem,da si uporabila komp in si recept že dobila(sicer se tega nebi lotila)ti lahko svetujem samo prilogo.Navadna polenta poleg je zakon!Pa še veliko skledo solate!

Ni nobenega pravega odgovora. Evo mojega. Ni nekaj najbolj zdravega, sem pa omejena s časom. Če si fižol namočila, potem skuhaj fižol in meso skupaj s 3 na drobno zrezanimi čebulami, približno pol ure. Kupi Fant za fižol (navodila najdeš na vrečki) in skuhaj do konca. Ni najbolj zdravo, je pa dobro.

Ni original, je pa dober:

Vodo, v kateri se je fižol namakal, odlij in ga pristavi kuhat v sveži. Dodaj suho meso v kosu, večjo celo olupljeno čebulo ali 2 manjši, 2 cela olupljena stroka česna in lovorov list. Čez 30 do 40 minut vzami meso ven in ga pusti hladit. Ko je fižol skoraj kuhan, poberi ven čebulo in česen, zmečkaj z vilicami in vrni k fižolu. Za zgostitev naredi svetlo prežganje (ja!), odstavi, vmešaj papriko v prahu in to vse skupaj zamešaj med fižol. Prežganja dodaj toliko, kolikor želiš imeti gost pasulj. Dodaj še žlico sesekljanega zelenega peteršilja, popraj in po potrebi dosoli. Meso nareži na kocke in daj k fižolu. Počasi naj vre še kakih 10 do 15 minut, vmes večkrat premešaj – do dna, da se ne prime, pa počasi, da ne zdrobiš fižola. Potem pa po možnosti pusti stati do naslednjega dne in še enkrat temeljito pregrej. Zraven ponudi sveži beli kruh.

Tudi jaz ga tako pripravljam.

https://www.facebook.com/actio.si

Polenta zraven pasulja??? Saj to ni golaž, pasulj je popolnoma samostojna jed, zraven pa paše kvečemu pečena paprika in seveda svež kruh!

lp pravi Gurman

New Report

Close