Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dober pralni stroj

Dober pralni stroj

Res je – dandanes ni več “garancije” na neko ime “znamke” bele tehnike. Ker se mora proizvodnja hitro obračati, zaposleni v tej branži pa morajo ohranit delovna mesta in dobit plače, skladišča z novo robo se morajo hitro izpraznit…..

Mi je ravno prejšnji teden serviser rekel: za v bodoče kupujte belo tehniko, ki ima že v štartu 5-letno garancijo ( ali pa 2 leti in podaljšanje preko spleta proizvajlaca -dobiš pač certifikat – Siemens AWG pri nas imajo že tako), če nima 5-letne garancije, jo pa pri prodajalcu dokupite – tistih 30 evrov ni nič v primerjavi s tem, da vam teden ali par mesecev dni po izteku tovarniške garancije začnejo crkovat vitalne zadeve in elektronika…..Pa pri pralcih glejte, da imajo inox in ne plastične kadi. Trej to je v osnovi nekje 100 eur dražji rang, ampak se izplača. Inverterji pa prišparajo stroške pri: jermenih, krtačkah in ležajih, ki so ključni potrošni material pri pralnih strojih brez inverterskega motorja.

vse to velja za nove stroje v tem stoletju, ne 20 in 30 let stare iz prejšnjega, ki še uspešno meljejo 🙂
[/quote]

AEG, ne AWG……

glede na starost teme je menda že cajt, da avtorica spet novega nabavi…

Ta tematika bo aktualna, dokler bomo prali s “pralnimi stroji”……

najboljši pralni stroj je itak Miele. Imam W1 twindose. Super zadeva.

Hehe… Kolega kupil… dal cca. € 1.5k … v garanciji riknil tako, da so mu dali kar drugega…
No, tega drugega so tudi že popravljali. 🙂

Mene pa ravno to pri Miele odbije, da imaš to nek “TwinDos” saodoziranja sistem in moraš kupovat še njihova pralna sredstva,ki so samo določenega vonja. pa še dodatni stroški so, da kupuječ točno ta njiov prozivod ralnih sredstev. da si zagotovijo redne odjemalce.

Takega Miele, ki nima tega sitema samodejnega doziranja tega specifičnega praška in mehčalca v dozatorju pa je pod jurja, pa ni vredno kupovat, ker ravno tako crkuje, kot druge znamke, ki so tretjino cenejše od tega za jurja….

S takimi karakteristikami, kot ga ima naš SMEG, vključno s parnimi programi pranja, satastim bobnom ipd, pa je koštal 850 eur, je z identičnimi karakteristikami pri Miele 2.499 evrov 😛

zame je zanusi zakon. Tudi beko je dober.

Ker starih pralnih strojov, ki so zdržali po 10 let ali več, več ne izdelujejo. Tu se boš mogla zanesti na svoj šesti čut oz. srečo. Po moje, katerega koli kupiš nad 300 eur, ti bo delal zelo dolgo, če ga boš čuvala. Če boš pa notri vsakič metala cote, da bo boben čisto poln, bo pa v parih letih zanič. Noben stroj ni naret, da bi notri tlačil za poln bonen cot, ampak za max pol bobna. Brez vzdrževanja ne zdrži nič dolgo. Kupi kakršnega koli si želiš, oz. da ti je všeč, pa ti bo zagotovo zelo dolgo držal, ob stalnem vzdrževanju.

Hehe… Kolega kupil… dal cca. € 1.5k … v garanciji riknil tako, da so mu dali kar drugega…
No, tega drugega so tudi že popravljali. 🙂
[/quote]

Potem ima res smolo. Večina mojih kolegov je po mojem priporočilu kupila Miele – osnovni model tam za nekje jurja, pa nobenih problemov.

Sicer ne maram delati reklame, ampak po kakšnih 20 letih, ko perem perilo, sem končno našel dober izdelek. Se pa tudi vidi, Miele je edini stroj, ki ima čez palec 70kg, za razliko od ostalih, ki imajo okoli 40kg…

Potem ima res smolo. Večina mojih kolegov je po mojem priporočilu kupila Miele – osnovni model tam za nekje jurja, pa nobenih problemov.
https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=151
Sicer ne maram delati reklame, ampak po kakšnih 20 letih, ko perem perilo, sem končno našel dober izdelek. Se pa tudi vidi, Miele je edini stroj, ki ima čez palec 70kg, za razliko od ostalih, ki imajo okoli 40kg…
[/quote]

Res je. Pred kratkim smo menjali pralni stroj in odločili se za Miele. Za enkrat kaže super.
Za prenašanje, težak kot pes. Ampak, ko centrifuga dela na polno, razen žvižganja, ne veš da se boben sploh obrača. Prejšni, iz gorenja in bosha, so se vsi prosto sprehajali po kopalnici. En je celo hotel ven ….

Jaz sem super zadovoljna s tem
pralni_stroj_z_inverter_motorjem_BWE_81683X_WSSS_DE_INDESIT?gclid=Cj0KCQiArqPgBRCRARIsAPwlHoXo2C7zNUQuluO-Y69fmEMScHB6NakBPzW299JLUPCL9iVI5Hh

Jaz sem super zadovoljna z INDESIT pralni stroj z inverter motorjem BWE 81683X WSSS DE….cca 280€
[/quote]

Jaz sem super zadovoljna s tem
pralni_stroj_z_inverter_motorjem_BWE_81683X_WSSS_DE_INDESIT?gclid=Cj0KCQiArqPgBRCRARIsAPwlHoXo2C7zNUQuluO-Y69fmEMScHB6NakBPzW299JLUPCL9iVI5Hh
[/quote]

Tole je kupila moja mat https://www.mimovrste.com/pralni-stroji/gorenje-pralni-stroj-wp60s3. Pravi da ožema bolje, kot prejšnji z 1200 obratov. Pravi da je zadovoljna.

Res je. Pred kratkim smo menjali pralni stroj in odločili se za Miele. Za enkrat kaže super.
Za prenašanje, težak kot pes. Ampak, ko centrifuga dela na polno, razen žvižganja, ne veš da se boben sploh obrača. Prejšni, iz gorenja in bosha, so se vsi prosto sprehajali po kopalnici. En je celo hotel ven ….
[/quote]

kakega si vzel, pa kolk si zanj skeširal, če ni skrivnost?

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

[/quote]
Virtualni model za repenclje je vzel.😅

jas tudi Miele za 3.900 eur, s tem, da poudarim, da je neslišen, še modro perilo opere bleščeče belo 🙂 toda najraje pa perem s strojem Gorenje 🙂

He, he……

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

He, he……
[/quote]Oooo koga je prinesel Parkelj nazaj?….vesela 🙂

Oooo koga je prinesel Parkelj nazaj?….vesela 🙂
[/quote]

Si na slikci vidla, a? :))
Tudi jaz sem te vesela. 😉
Par minutk imam, potem pa nazaj med parkeljne. 😉

Si na slikci vidla, a? :))
Tudi jaz sem te vesela. 😉
Par minutk imam, potem pa nazaj med parkeljne. 😉
[/quote]In vse palice pomeči stran 🙂 lahko strašiš samo že ta vlke otroke

In vse palice pomeči stran 🙂 lahko strašiš samo že ta vlke otroke
[/quote]

Za ta velke, so te palce ledraste. 😉

Aja, kar se pralnih strojev tiče, je pa en ta bolj Beko soliden za pranje, predvsem brisač. 😉

Virtualni model za repenclje je vzel.😅
[/quote]
Psiho, ogni se me. Si zadnji na tem portalu, in tudi na svetu, ki bi želel z njim debatirati!
Bo šlo?

[/quote]

Sem ti odgovoril na ZS.

Psiho, ogni se me. Si zadnji na tem portalu, in tudi na svetu, ki bi želel z njim debatirati!
Bo šlo?
[/quote]
Kja bi rado poveadalo? Ne glede s čim prihajš na mon, ne moreš diktirat, kdo ti bo repliciral. In če pišeš na ravni 7 letnega otroka z važenjem “moj je boljši”, boš pač nujno deležno vsaj enega realnega odgovora, če ne več, ne?

Kja bi rado poveadalo? Ne glede s čim prihajš na mon, ne moreš diktirat, kdo ti bo repliciral. In če pišeš na ravni 7 letnega otroka z važenjem “moj je boljši”, boš pač nujno deležno vsaj enega realnega odgovora, če ne več, ne?
[/quote]

sem šel brat pa nekako ne najdem kje bi možakar pisal v stilu moj je boljši. Napisal je zgolj da je mel sitnosti z bošem, gorenjem (s slednjim jih mam tud sam) in to je to. On je pač vzel mieleta, jaz bi recimo pogledal še za kakim hotpoint aristonom, ki so zelo dober kompromis med vloženim denarjem in tistim kar ti stroj nudi

viharni, kako ti uspe v vsakem postu, vsakem forumašu videti sovražnika, negativizem in podobno? daj malčk bolj nežen bodi pri komunikaciji, ker nis(m)o tu gor vsi proti tebi ali kaj v tem stilu

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

New Report

Close