Dober pralni stroj – vaše izkušnje
Kupili smo pralni stroj ranga 500€ Gorenje, pa kljub vsem značkam in hvali sodelavke – tako mečka perilo, da ga moram zamenjati, žal. Škoda majic in vsega. Vem, kako dela s perilom, ker lahko primerjam oprano sedaj in s predhodnim.
Vem, da ima vsak samo svoje izkušnje in lahko pove samo zase, težko delamo primerjave, pa vendar – kateri stroj imate in ste ga kupili v zadnjih dveh-treh letih, da ne mečka.
Slučajno kdo ve – imajo kg kakšno vezo s tem? Nov stroj ima kapaciteto 8 kg, vendar nikoli ne napolnim toliko.
Jaz tudi, s prejšnjim starim strojem zelo zadovoljna.
Zdaj perem z istimi navadami, včasih tudi samo po 3 majčke, če jih potrebujem in tako nanese. Največkrat zgolj pol stroja. Tudi ko se perejo brisače, v stroju ni več kot 3/4 zapolnjeno… vendar so sedaj iste brisače tako zmečkane, neprimerljivo s prej, četudi na koncu vklopim parni program. Pa število obratov vedno nižam na najnižje možno – 800.
Ravno za to, ker najveckrat operemo “samo 3 majcke” ki so nosene “samo” nekaj ur, izberi stroj, ki ima kratek program (24 min) tko je veliko lazje, preveri boben, da nima robov – v katere bi se obcotljivo perilo lahko zatikalo in bi trgalo in delali luknje. Za 500e je dokaj soliden. Meni najboljsi v tem rangu hover.
Nerablond777, 17.07.2024 ob 10:36
Ravno za to, ker najveckrat operemo “samo 3 majcke” ki so nosene “samo” nekaj ur, izberi stroj, ki ima kratek program (24 min) tko je veliko lazje, preveri boben, da nima robov – v katere bi se obcotljivo perilo lahko zatikalo in bi trgalo in delali luknje. Za 500e je dokaj soliden. Meni najboljsi v tem rangu hover.
Moj star Gorenje pralni stroj ima za take primere 17 minutni program.
Ampak odkrito, ne spomnim se, kdaj sem nazadnje prala 3 skoraj nenošene majčke.
Če so res skoraj nenošene, se jih obleče še enkrat, ko se prezračijo, če so prepotene (pa četudi je bila oblečena samo por ure), pa jo normalno operem. In ne eno ali pa 3, ampak normalno pranje 4/5 bobna.
Bosch580, 17.07.2024 ob 10:29
Jaz pa imam celo življenje pralne stroje Bosch, njihovega srednjega ranga. Sem zadovoljna in ne bi nikoli šla na Gorenje. Pred kratkim smo kupovali tudi nove aparate za novo kuhinjo. V Gorenju nismo izbrali nič.
Bosch 580 pametna pupa. Gorenje je je bilo vedno slabše od Boscha zdaj , ko ga imajo kitajci pa je postalo en tak klump , da bog pomagaj . Ko smo se vselili smo kupili dražji gorenjev pralni stroj nonstop serviserji okrog po dobrem petem letu je letel ven in ga nikoli več nočem . Potem smo kupili boscha cca 500 evrov je stal zdržal od 2007 do 2022 tega smo spet nadomestili z preprostim modelom bosch . Pa rečejo kupujte domače ja saj bi samo kar so prodali tujcem je drastično padla kvaliteta pa tudi domače ni več . Od gorenja imamo še samo pečico plin elektrika staro 25 let in sušilni stroj , ko to crkne bay bay gorenje .
Anonimno 2549, 17.07.2024 ob 12:14
Bosch 580 pametna pupa. Gorenje je je bilo vedno slabše od Boscha zdaj , ko ga imajo kitajci pa je postalo en tak klump , da bog pomagaj . Ko smo se vselili smo kupili dražji gorenjev pralni stroj nonstop serviserji okrog po dobrem petem letu je letel ven in ga nikoli več nočem . Potem smo kupili boscha cca 500 evrov je stal zdržal od 2007 do 2022 tega smo spet nadomestili z preprostim modelom bosch . Pa rečejo kupujte domače ja saj bi samo kar so prodali tujcem je drastično padla kvaliteta pa tudi domače ni več . Od gorenja imamo še samo pečico plin elektrika staro 25 let in sušilni stroj , ko to crkne bay bay gorenje .
Gorenjev vam je po petih letih crknil in ste 2007 kupili Bosch-a? Torej kupljen 2002?
Torej 2002 – Gorenje in Hisense (Kitajci) še niti slučajno niso bili povezani, Hisense jih je kupil nekje okrog 2018 leta.
KAJ BLODIŠ?? BOSCH JE NAJSLABŠE KAR JE MOŽNO. ŽE NJIHOVE REKLAME ALA “PRIHRANITE PRI PORABI VODE, OHRANITE PLANET IN VARČUJTE Z VODO” TI POVE, DA VSA ŠARA NJIHOVA PERE NA SUHO!
PRIMER NJIHOVEGA PRALNEGA STROJA: VKLOPIM STROJ (NA ŽALOST IMAM BOSCH-SEM SE ZAHEBALA NA POLNO), IN NEKAJ MINUT SE VRTI BREZ VODE, HALOOO!! IN POL POČASI VRŽE PAR LITROV NOTER, MA NIVO VODE SE NE VIDI, KER VARČUJE Z VODO, DA BO PLANET BOLJ ČIST, HALOOO
PA IMAM POVIŠAN NIVO VODE, PA VSEENO NE POMAGA NIČ. NIKOLI VEČ BOSCH!!
PRI GORENJU TEGA NI. VEM, KER SEM IMELA PREJ GORENJE.
Ma kaki faking BOSCH, 17.07.2024 ob 13:08
KAJ BLODIŠ?? BOSCH JE NAJSLABŠE KAR JE MOŽNO. ŽE NJIHOVE REKLAME ALA “PRIHRANITE PRI PORABI VODE, OHRANITE PLANET IN VARČUJTE Z VODO” TI POVE, DA VSA ŠARA NJIHOVA PERE NA SUHO!
PRIMER NJIHOVEGA PRALNEGA STROJA: VKLOPIM STROJ (NA ŽALOST IMAM BOSCH-SEM SE ZAHEBALA NA POLNO), IN NEKAJ MINUT SE VRTI BREZ VODE, HALOOO!! IN POL POČASI VRŽE PAR LITROV NOTER, MA NIVO VODE SE NE VIDI, KER VARČUJE Z VODO, DA BO PLANET BOLJ ČIST, HALOOO
PA IMAM POVIŠAN NIVO VODE, PA VSEENO NE POMAGA NIČ. NIKOLI VEČ BOSCH!!
PRI GORENJU TEGA NI. VEM, KER SEM IMELA PREJ GORENJE.
Za Anonimno 2549
Imam Gorenje 8 kg. Nič ne mečka oziroma pred obešanjem oblačila stresem, da se čim bolj poravnajo. Moti me pa, da je ta 8 kg en klinc 8 kg. Takega sem kupila za oprat kakšen kouter in kaj takega večjega. Opere že, za ovijanje mu je vse pretežko. Za večino programov je priporočeno zgolj par kilc. Če daš več, program melje na isti točki, lahko tudi več ur – fajn za skurit programator in varovalko, če te ni doma, da bi ustavil.
Imamo Bosch. Cena okoli 1200€. Zadovoljna.
Tudi predhodni je bil Bosch, služil 12 let. Z njim smo prali vsak dam večkrat. 4je otroci.
Bila res zadovoljna.
Pred kratkim sem bila na obisku v Švici. Imajo Miele za okoli 4000 €. Kakšna razlika! Stroj tiho tih, neverjetno nežen do perila.
Ampak 4000 + mi je vseeno ogromno za ps. Verjwtno ti naši običajni uničijo sčasoma več perila kotdrag Miele, a naenkrat….
Enkrat nekoč, ko bom velika.
Tudi jaz sem se tako “nasrala” – Gorenje, 9 kg, full mečka perilo. Ima pa obrate samo 800 ali več (no, pa seveda opciji, da je voda v bobnu ali pa ko samo vodo spusti brez centrifuge), prejšnji pa je imel opcijo tudi manj obratov (400, 600).
Očitno je zdaj “moderno”, da se čim bolj ožame perilo, nikjer na internetu, kjer gledam pralne stroje, ne najdem podatkov o tem, katero je najnižje število obratov. Ali kdo ve, če ima kateri od pralnih strojev opcijo manjšega števila obratov kot 800, ker na netu najdem samo informacije o najvišjem številu?
@ Kaj danes izbrati, kdo nove izkušnje, smo pred menjavo pralnega stroja, kupujemo 7-8 kg
Kupila pred par meseci Samsung, 8 kg, SUPER, TOP, res zadovoljna! Reguliraš temperaturo, tudi hiter program 15 min, display kaže, koliko min je do konca pranja….
Merkur na spletu ima akcije, mislim, da je ravno danes bela tehnika , sicer, če je stroj že v akciji, ne dobi dodatnega popusta. Dostava domov: 4 eur.