Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dober pralni stroj – vaše izkušnje

Dober pralni stroj – vaše izkušnje

AEG. Sicer pa je edino pravilo  – ne Gorenja.

Odgovor na objavo uporabnika
Ma kaki faking BOSCH, 17.07.2024 ob 13:08

Anonimno 2549, 17.07.2024 ob 12:14

Bosch580, 17.07.2024 ob 10:29

Jaz pa imam celo življenje pralne stroje Bosch, njihovega srednjega ranga. Sem zadovoljna in ne bi nikoli šla na Gorenje. Pred kratkim smo kupovali tudi nove aparate za novo kuhinjo. V Gorenju nismo izbrali nič.

Bosch 580 pametna pupa. Gorenje je je bilo vedno slabše od Boscha zdaj , ko ga imajo kitajci pa je postalo  en tak klump , da bog pomagaj . Ko smo se vselili smo kupili dražji gorenjev pralni stroj nonstop serviserji okrog  po dobrem petem letu je letel ven in ga nikoli več nočem . Potem smo kupili boscha cca 500 evrov je stal  zdržal od 2007 do 2022 tega smo spet nadomestili z preprostim modelom bosch . Pa rečejo kupujte domače ja saj bi samo kar so prodali tujcem je drastično padla kvaliteta pa tudi domače ni več . Od gorenja imamo še samo pečico plin elektrika  staro 25 let in sušilni stroj , ko to crkne bay bay gorenje .

KAJ BLODIŠ?? BOSCH JE NAJSLABŠE KAR JE MOŽNO. ŽE NJIHOVE REKLAME ALA “PRIHRANITE PRI PORABI VODE, OHRANITE PLANET IN VARČUJTE Z VODO” TI POVE, DA VSA ŠARA NJIHOVA PERE NA SUHO!

PRIMER NJIHOVEGA PRALNEGA STROJA: VKLOPIM STROJ (NA ŽALOST IMAM BOSCH-SEM SE ZAHEBALA NA POLNO), IN NEKAJ MINUT SE VRTI BREZ VODE, HALOOO!! IN POL POČASI VRŽE PAR LITROV NOTER, MA NIVO VODE SE NE VIDI, KER VARČUJE Z VODO, DA BO PLANET BOLJ ČIST, HALOOO

PA IMAM POVIŠAN NIVO VODE, PA VSEENO NE POMAGA NIČ. NIKOLI VEČ BOSCH!!

PRI GORENJU TEGA NI. VEM, KER SEM IMELA PREJ GORENJE.

Daj malo preberi navodila. Vrti v prazno ker zrači perilo, ter tehta. Se mi zdi, da si ti ena tistih, ki mora imeti tuš odprt do konca, ker drugače se ne moreš umiti. V 18ih letih sem dvakrat menjal amortizerje+vzmeti, grelec ter krtačke na motorju. Skupaj cca. 200€ stroška. Je bil pa takrat kupljen top model v tujini in je made in Germany in ne Poljska jajca. In vsi stroji so Bosch made in Germany stari 18 let. Na sušilcu se je odlomila ročka na vratih, 4 vijaki in rešen problem, in nekaj mrežic za lovljenje muck. Na hladilniku oz. skrinji sem menjal pante 30€, pečica, kuhalna  plošča še vedno BP, pomivalec bo pa počasi potreben menjave, ker se mi ne da spodnje črpalke menjati in tudi cena je 150€, kar pri 18 let starem stroju ni ekonomske računice.

Miele, osnovni model 8 kg,1400 centrifuga je 1000 evrov. Tih, dobro opere, imamo tudi zelo umazane delovne obleke, ni problema.

Mi peremo skoraj vse na 40 stopinj, je pa res, da ima dolge programe. Sama ga imam caa 10 let,dela brezhibno.

Vsak stroj ima navodila za pravilno nastavitev programov pranja, ožemanja in sušenja. Si pravilno prebrala in nastavila?

Pri meni je vse, razen hladilnika,  Siemens že 40 let. Seveda smo pralne stroje menjali na 10-15 let. Pomivalc je dočakal 19 let, pečica deluje brezhibno že 20 let.

Pralni stroj, 8 kg, je stal tam nekje 550 €.

AEG.

Pesem. 😙👌

Je manjši, do 7 kg, tedensko ga napolnimo od 7—9x.

New Report

Close