Dober revmatolog?
Moj mož je bil že na pol invaliden zaradi rev. artritisa, pa je šel k nekemu bioenergetiku. Ta mu je sestavil posebno dieto in se je pozdravil 90-procentno brez vseh zdravil. Diete se moraš potem držat – mojemu možu se pozna, tudi če samo eno govejo župo poje, se mu stanje takoj poslabša.
Vsekakor pa najprej po natančno diagnozo in vse to, si pa lahko potem človek očitno pomaga tudi sam.
Iz lastnih izkušenj še en plus in potrditev, da je treba najprej prehrano uredit, pa telo očistit strupov, nekateri smo pač dovzetni, da se nam strupi iz današnje prehrane nalagajo v sklepih ali sklepnih ovojnicah. Potem pa tudi avtoimune bolezni in artritis izginejo. Traja pa kakšno leto ali dve, da se telo očisti strupov. In res, dosleden bit, asketski in zmagaš. Pa sklatit dol odvečno težo je tudi zelo pomembno, nakopičene maščobe, ker je to samo dodatna ovira za sklepe. Jaz imam že 7 let mir, prej pa dve leti neprestano pri revmatologih, nikoli potrjena končna diagnoza, najprej bumf vedno dali na kortikosteroide, ki so drugače strup za telo, so pa najboljši in edini takoj učinkoviti antiflogistik ( protivnetno zdravilo) v primerih hudih sklepnih bolečin. Stranske učinke in posledice kortikosteroidov pa čutiš še več let v telesu.
Zanimivo, tudi meni so se po goveji juhi ali pa po paradižniku in krompirju ( razhudnikovke), po govejem, svinjskem mesu, in po baterijsko rejeni perjadi , ter po živilih s kvasom pojavile bolečine, kot na natezalnici. Kako se da naštudirat s prehrano, samo svoje telo moraš poslušat. In stres – stres je najhujši sovražnik sklepov in obsklepnih tkiv.
Uporabljam sedaj že 5 let začimbnice, naravna zdravila ki sotudi odlična naravna protivnetna stredstva in “podmazovalci in čistilci” sklepov in obsklepnih tkiv: kurkuma, sveži ingver, cimet, sveži čiliji ali sušeni ( kapsaicin), pa seveda kolagen v prahu ( iz kokošjih parkeljnov, ne svinjski).
Meni sicer do bioenergetika, torej do bioresonance ni bilo treba, sem sama uredila tako jedilnik, kot življenski stil., pa termalna naftna voda in infra savna. Veliko sem si pomagala kar z internetom in nasveti oseb na tujih forumih z istimi ali podobnimi izkušnjami. Zastonj, ni bilo treba plačevati nibenih dodatnih pregledov.
Uh, tega je že toliko let, da niti ne vem, ali je še živ.
Sicer ti je pa še ena forumašica opisala svojo izkušnjo.
Moj mož je bil res zelo zelo bogi, zaradi neke druge akutne bolezni je bil tako shujšan, da problemov z odvečno težo ni bilo, se mu je pa takoj po tej bolezni pojavil artritis. In potem kortikosteroidi z vsemi možnimi stranskimi učinki, v času jemanja tudi ne smeš zanositi, midva pa v ravno pravih letih.
Potem je izvedel za tega človeka in začel s to dieto in se je porihtal, zdaj je precej aktiven športnik, dobro zgleda, živi praktično brez bolečin.
Še enkrat bi rada poudarila, da po diagnozo le pojdi.
Diagnozo že imamo. Tudi zdravljenja več vrst, od uradnega (znani stranski učinki) do zdravilstva. Med drugim tudi diete. Še vedno ne moremo pogruntati prave. In še vedno iščem rešitev in kakšen nov nasvet, pomoč. Iz tega razloga sem prosila za kontakt. Oz. bi lepo prosila vsaj za priimek, kakršnokoli info glede zdravljenja, verjetno se ga še spomnita. Hvala.