Dober revmatolog
Samoplačniško nimajo, pod redno je čak.doba do 16 mesecev, pod hitro pa do 12 mesecev.
Mene zanima kje je kaj prej oz. kar raje samoplačniško, ker zdravnica ne vem, če bo dala napotnico. Pozna zgoraj omenjeni revmatološki ambulanti?[/quote]
S Šipek- Dolničarjevo imam zelo slabe izkušnje v redni revmatološki ambulanti Petra Držaja ( koncesija), morda je v samoplačniški ambulanti kaj drugače….
Če izbiraš med tema dvema, potem ti priporočam raje Cardial.
Jaz imam izkušnje z zavrnitvijo z zgoraj omenjeno zdravnico, in to na nujno napotnico, s tem, da si niti ni vzela časa in me ni fizično pregledala v notranji ambulanti pa je bila dolžna, niti dala na UZV ( kar ponavadi opravijo pri takih stanjih na nujno napotnico), vse je bilo pospremljeno s kometarji, češ kako da si moj osebni zdravnik upal (??) napisati nujno napotnico za stanje, ki je bilo prisotno takrat ( pa se je še kako izkazalo da je bilo že takrat upravičeno), rekla mi je, da me ne pozna (?) da jaz nisem njen pacient, ( poznati ali ne tukaj sploh ni relevanto, lahko bi si pa pogledala v kartoteko zgodovino moje obravnave, pa bi videla, da se laho še kako moti..).
Zdavnik je dolžan obravnavati paciente z nujno napotnico vse enakovredno, vse, kiso prišli tja tisti dan in se prijavili pravočasno in enakovredno obravnavati, splih zato ker je bila napotnica nujna za dežurno ambulanto in stanje je bilo s strani osebnega zravnika čisto upravičeno ocenjeno glede na predhodnja stanja in zdravljenja) kot tudi to, da sem že pred leti obravnavan primer na revmatološki kliniki in tam že obstaja kartotega poteka mojega zdravljenja ( tisti, ki ste “povratniki” na revmatološki boste že vedeli, kaj je s tem mišjeno).
Sedaj, nekaj mesecev po njeni zavrnitvi sem v zelo strokovni in profesionalni obravnavi pri zdravniku, ki me je obravnaval že pred leti ravno v tej dežurni ambulanti.
Tokrat je zdravljenje spet z Medrolom ter Sulfasalazinom. če bi bila obravnava takrat pred meseci v dežurni ambulanti, bi bilo morda vsaj eno zdravilo prihranjeno….. Posledice neobravnavanja so žal že občutne in opazne, tudi ovira pri njegovi uporabi, ključno pa je to, da ni bil takrat preprečen razvoj nadaljne škode, čeprav bi bil lahko.
Takrat se mi ni dalo pregovarjati z njo, ker je bilo nesmiselno braniti in zagovarjati trenutno stanje glede na že predhodnje zdravljenje s kakršnimkoli argumentom proti njeni volji, sploh, ker se kljub zaprtim vratom na notranjem hodniku vse sliši v polno čakalnico in nisi v takem primeru obravnavan v zasebnosti, ljudje imajo zunaj ušesa in z veseljem poslušajo, kako ti nekdo poizkuša vsiliti svoje prepričanje, da nekaj ni potrebno, čeprav se je izkazalo, da ni tako.
Si ponižan, razvrednoten, neenakopravno obravnavan v primerjavi s tistimi, ki so bili tisti dan v isti čakalnici z istim namenom, v takem primeru glede take strokovnosti in odslovitve na vratih, ko imaš nujno napotnico v roki, pa te ne želi obravnavat. Je to strokovno? TTak zdravnik nima pravice odločiti vzeti ali ne, če je nujna napotnica žal v nujni ambulanti mora, tudi zato, ker si pravočasno prijavljen,( prijaviti se moraš do 10. ure, tam je bila napotnica ob 07:30 uri zjutraj na prijavnem okencu, jaz pa tudi.), svoje ugotovitve pa je dolžan napisati in sporočiti eventuelno tistemu, ki te je z nujno napotnico napotil tja, če je podvomil v to, da je bila napotnica izdana neupravičeno.