Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dober rum

Dober rum

Nikoli nisem bila velika oboževalka žganih pijač, pa vendar me je rum vedno pritegnil s svojim omamnim vonjem, zato sem ga želela poskusiti tudi samega, ne samo v pecivih in mešanega s kokakolo. Pred nekaj meseci sem se dejansko opogumila in ga poskusila. Naročila sem temnega in ko sem ga dobila, je dišal po viskiju – tak je imel tudi okus (kar pa mi ni niti najmanj všeč saj mi viski nikakor ne leži).
Kasneje sem šla na internet kjer sem izvedela, da bi naj bel rum imel bolj sladek okus kot rjav. Zanima me če je to res in če mi mogoče kdo lahko priporoči kakšen dober rum ki ne bi imel okusa po viskiju in drugih žganih pijačah, temveč dejansko po rumu?

poskusi z malibujem.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ni nujno res. Razlika je, da je rjavi rum staran v sodih in od tam dobi barvo, v sladkosti pa ni nujno razlike oz. je po mojih izkušnjah rjavi rum celo bolj sladek (sploh pa kakšne spiced varjante).

Za začetek vam predlagam nekaj takšnega:
https://www.rrselection.com/sl/izdelek/rum-dictador-12-years-ultra-premium-reserve

Precej sladek in aromatičen, poln ukosov po medu, rjavem sladkorju, kavi, vaniliji in cimetu.

New Report

Close