Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dober sesalec za prah, najraje s posodo, ne z vrečko.

Dober sesalec za prah, najraje s posodo, ne z vrečko.

Iščem dober sesalec za prah, ki dobro vleče in pobere mucke ter droben prah. Tako da so tla primerna za jih z vlažno krpo pomit. Ne pa da se mucke vlačijo in enega konca na drugi.
Pa tak, da bo ostal za vsaj 5-8 let.
Tega, ki imamo je bil dober v začetku do sedaj ko ne opravlja več svoje delo.

Na kaj naj bomo pozorni ob nakupu in kateri model priporočate.

Dyson

Ko sem nedavno kupoval nov sesalc, sem najprej pomislil na praktičnost (pokončni, nizki) in sem se odločil za pokončnega. Šele nato sem izbiral med firmo, močjo, tipom filtrov in ostalimi podatki…kako je lahko enim čist vseeno kolk dela je s sesalcem (vlačenje po tleh za sabo, menjavanje vrečk , skladiščenje, itd) ? ??

Moj nasvet je, da ti ne priporočam sesalca brez vrečke. Mi imamo doma psa, ki mu zelo odpada dlaka (cavalir king charles spaniel), sesamo vsak dan. Imamo pa Philips-ov sesalnik na vrečko. Star je 5 let in dela, kot nov. Tudi na vikendu imamo Philipsov sesalec, malo cenejši model (120 eur) na vrečko in je super. Pred tem smo imeli sesalec s posodo in to je sama svinjarija. Nikoli več

Sama sem prej imela ciklonski sesalnik s posodo, vendar ni dobro sesal. Kupili smo Bosch Pro silence z varčnimi vrečkami. Super posesa, pa še hrupen ni. Vrečka pa se menja nekje na 4 mesece.

Tudi jaz imam ciklonskega. Zanič je. Slabo posesa.

A tvoj sesalec pa sam koraka za tabo al kako?

Za avtorico – sesalci brez vrečk so sama svinjarija. Zakaj pa te moti vrečka?

včasih smo imeli sesalce od Gorenja na vrečko. Vedno, ko smo v njihovem prodajnem salonu hoteli kupiti nove vrečke, je bil problem, ker jih niso imeli.
Zato sem se odločila za ciklonski sesalec. Vendar pa je staršno slabo sesal.

Zdaj z Boschem pa ni bo težav vse je hitro posesano, pa še vrečke bo prinesel poštar.

kot piše astrid boschi os okej. Niso pa poceni. Računaj da že tile z vrečko so tam od 100,120 € naprej. S posodo pa lahko komot računaš tam okorg ene 200 €

pa tudi te vrečke so precej velike, torej dolgo trajajo, pa merkur jih je občasno mel v akciji +25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) večja pakunga, ob nakupu 2 paketov so ti dali 5 let garancije na sesalec. MI ga mamo, in sicer gl 30 propower 2.0 že ene 3 leta in dela u nulo

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Tole glede posode res dobro razmisli. Za vsak dan ali vsak drugi dan sesat strašno nepraktično.

Potem pokončni ali ležeči – tukaj ima vsak svoje preference. Jaz recimo ne morem štekat folka, ki se jim pokončni sesalci zdijo okorni, težki in nepraktični. Imela eno reč za vlečt za seboj in se mi je mešalo od hudega. Pa še prekratek ročaj in sem si hrbet zlomila zraven, za tepihe sesat so pa ti navadni itak bz.

Dyson, definitivno. Izjemno zadovoljni, pa sama imam lase dolge do trtice, tako da si lahko predstavljate 😉

Zakaj pa ste vsi proti posodi in kaksno packanje imate v mislih? Posodo se sprazni vsake kvatre enkrat, 10 minut za pranje filtra in da ga tipi topi ocistis, operes posodo in to neses na balkon susit, to pa naredis dvakrat ketno. Meni to res ni neko hudo delo. Utaknem posodo v plasticno vrecko in jo odprem in stresem ven, ravno tolk dela kot vrecko menjat.

imam takega (boshovega), ki je na posodo in vrečko… od kar ga imam še nisem uporabljala vrečke, samo na posodo – po vsakem sesanju spraznem posodo… vsake toliko pa preperem vse filtre in jih dam sušit… ne vidim nobenega hudega dela s tem. sesalec je star že dobrih 9 let in dela čist ok.

Tudi jaz imam ciklonskega. Zanič je. Slabo posesa.[/quote]

Kako pa zgleda slabo posesano? Da ti na drugi strani prah in dlake ven meče?

Tudi jaz imam ciklonskega. Zanič je. Slabo posesa.[/quote]

Kako pa zgleda slabo posesano? Da ti na drugi strani prah in dlake ven meče?[/quote]

Glupo vprašanje. A po tvoje vsi sesalci enako dobro posesajo?

Kako pa zgleda slabo posesano? Da ti na drugi strani prah in dlake ven meče?[/quote]

Glupo vprašanje. A po tvoje vsi sesalci enako dobro posesajo?[/quote]

Za moje pojme dobro posesajo sesalci ki imajo dobro sesalno moč….še vedno pa ne vem kaj ima pri tem veze tip filtra…

Kaj pa vrečkam manjka? Zamenjaš in je. Nobenega stresanja, pranja, sušenja.

imam takega (boshovega), ki je na posodo in vrečko… od kar ga imam še nisem uporabljala vrečke, samo na posodo – po vsakem sesanju spraznem posodo… vsake toliko pa preperem vse filtre in jih dam sušit… ne vidim nobenega hudega dela s tem. sesalec je star že dobrih 9 let in dela čist ok.[/quote]

Meni se to zdi ogromno nepotrebnega dela. Okej, ene ženske ste res dobesedno pridne mravljice in vam ni nič odveč, tudi brišete prah enkrat na teden itd.
Ampak večina ljudi, ki jih poznam, in so pred nakupom prisegali, da to ni nobena komedija, je nehala uporabljat take sesalce ravno zato, ker je toliko komedije s čiščenjem sesalca – več dela kot s sesanjem. Enako velja za vodne sesalce in razne parne naprave. Prijateljica jo ima, potem pa raje pomije na roko, ker je hitreje …

Glupo vprašanje. A po tvoje vsi sesalci enako dobro posesajo?[/quote]

Za moje pojme dobro posesajo sesalci ki imajo dobro sesalno moč….še vedno pa ne vem kaj ima pri tem veze tip filtra…[/quote]

Nazivna moč ni enako sesalna moč.

Za moje pojme dobro posesajo sesalci ki imajo dobro sesalno moč….še vedno pa ne vem kaj ima pri tem veze tip filtra…[/quote]

Nazivna moč ni enako sesalna moč.[/quote]

A sem mogoče omenil nazivno moč???

In zakaj ne uporabljaš vrečke, kjer vsega tega dela ne bi imela? Resno ne zanima.

Svinjarija? Zakaj?
Jaz pa nikoli več nočem sesalca na vrečko. Prvič, vrečke so strošek, drugič, vrečke vedno spreminjajo in nemalokrat se zgodi, da ustrezne več ne dobiš… posodo enostavno sprazniš in je. Jaz ima s posodo in sem več kot zadovoljna.

In zakaj ne uporabljaš vrečke, kjer vsega tega dela ne bi imela? Resno ne zanima.[/quote]

ker Dyson nima sesalca na vrecko, je pa mega sesalc, se elektricna metla sesa ko nora in zato sem ga kupila. Samo spraznit ga mi res ni delo, to naredim v pol minute, spucat ga je pa tako malo dela, da mi res ni omembe vredno.

Imamo malega ročnega brez vrečk in meni je packarija prazni tisto posodo. Tavelik je pa na vrečko i priznam, da včasih pozabim kupit nove, pa iz polne stare ven bezam, ampak je packarija. Vrečko snameš, vržeš, natakneš novo in je.
Pri teh sesalcih z vrečkami je edino fajn preverit, koliko stanejo vrečke in kakšen model je, da ni neka redka vrečica, ki jo nikjer ne dobiš.
Imamo Gorenje ležeči sesalnik, dela super, posesa fajn, nimamo pa tepihov, iskala sem takega, da ima gumjasta kolečka in krtačo za parket in sem zadovoljna, edino kabel bi daljši, čeprav tudi ta ni kratek.
Pokončni je fajn za hitro sesanje, za natančno je pa ležeči veliko bolj okreten in še vso pajčevino po kotih stropa dosežeš z njim, kar s pokončnim ne moreš.

Hvala, malo ste podebatirali 😉
Rabim enega, da bi tla povleče he he, torej edino dyson. samo ta je ohoho drag.
Iščem enega, ki ima res visoko sesalno moč.

New Report

Close