Dober veterinar za mačke (Ljubljana)
Prosim vas, da mi pomagate z nasvetom, kje v Ljubljani je dober veterinar za mačke, tak, ki se res posveti reševanju težave in ne, da samo zaračuna.
Imam mačko, ki je stara že 11 let, vendar ima že odkar je bila mladiček, težave s prebavo. Redno se menjujejo driske, zaprtja in bruhanja. Poskusila sem že vse vrste hrane, briketov in mokre, jo počasi hranila, izločala iz hrane vse vrste beljakovin, pa je skoz isto.
Včasih minejo dnevi brez težav (ob isti vrsti hrane), potem pa kar naenkrat tri bruhanja v dnevu.
Bila je že večkrat pri veterinarjih, vsakič na hitro pogledajo, morda še odvzamejo kri, in pravijo, da je muca zdrava.
Ali ima kdo izkušnjo z veterinarjem, ki se res zavzame? Cena ni pomembna.
Hvala vsem, ki boste svetovali.
Ocitno ji industrijska hrana ne pase. Saj je splosno znao, da je vsa industrijska hrana slaba, ne glede na to, kako nekateri prisegajo nanjo. Nam je celo veterinar priznal, da industrijska hrana pripomore k razvoju kronicne odpovedi ledvic. Ne vem, a trolas, ali si macki resno crtala beljakovine, ker noben normalen macki ne bo crtal beljakovin, saj brez njih umre.
Na spletu je veliko receptov za pripravo obrokov za macko in jeterc, zelodckov, vratov, kurjih srckov, drugega mesa, jajc, rib. Zraven dodaj se malo zelenjave, tavrin, ribje olje in bos videla, kako bo slo. Kalcij lahko dodas s kostmi ali z jajcnimi lupinami, ki jih v pecici peces 10 minut in zmeljes v kavnem mlincku.
Macka lahko bruha tudi zato, ker ima v zelodcu svoje dlake, ki si jih je med ciscenjem polizala. To je pri nekaterih mackah reden pojav na nekaj mesecev.
Vsem hvala za odgovore. Bom poskusila po vaših predlogih.
Mucki sem tudi sama kuhala, ampak ni bilo nič boljše. Po nasvetu veterinarke, se izogibam piščančjim beljakovinam in maščobam, ker naj bi bile zelo pogost vzrok bruhanja (so pa v večini proizvodov, morda zato, ker je najcenejše meso). Ima mačjo travo, in tudi krtačim jo redno – to spada v obred crkljanja.
Vse dobro želim vam in vašim ljubljenčkom.
Kupuj hrano brez žit, krompirja, riža ipd..
Mačke so mesojede. Carnivore recimo je dobra. Pa še ene par jih imaš.
Pa probiotike za živali ji dodajaj.
Pa kupi tiste dvignjene nagnjene posodice za hranjenje, dovolj široke. Pa manjše količine večkrat dnevno. Nekatere mačke se prenažirajo, zato bruhajo.
Kaj dosti več pa ne moreš narediti, očitno ima zelo občutljivo prebavo.