Dobivam se z razvajeno ločenko, pa mislim, da ne bo šlo.
Sploh se ne morem navaditi nad tem, kak mozganski deficit ima velikoo moskih tukaj.
Enostavno pljuvajo, nikakor niso sposobni realno oceniti situacije. Zafrusgrirani so konca.
Tip ima dalec od dohodka, ki ga navaja, ker bi mu sicer dolocili visjo prezivnino.
Fantje, ste vsi taki ocetje?? Od silnih 3000 eur bi dajali vec za lizing pleha kakor za lastnega otroka?
Avtor, ce te bo tale zenska marala, ji vsak dan roze prinesi domov in res lepo delaj z njo.
Vecji revezi kot ste, bolj izpostavljate tiste dinarcke in se cutite ogrožene. Alfa? Alfa Romeo morda, letnik.., alfa samci, ne se hecat.
samski cinik, 25.10.2024 ob 17:57
Moj zadnji “zmenek”: s 30-letno kao uspešnico kr ok videza sva se dobila v cenenem kafiču, na njeno željo. jaz sem pil kokakolo in žrl kikiriki, zraven zehal in poslušal, kaj bi rada od mene. nakar sem rekel, da se mi dalje mudi.
“Moj zadnji “zmenek”: s 30-letno kao uspešnico kr ok videza sva se dobila v cenenem kafiču, na njeno željo. jaz sem pil kokakolo in žrl kikiriki, zraven zehal in poslušal, kaj bi rada od mene. nakar sem rekel, da se mi dalje mudi.”
Lepo da ste ji dali priložnost. Zakaj s takim attitudom potem sploh hoditi na dejte? Če se bo mogoče pojavila neka res posebna, ful huda za pogledat, super brihtna, vas cel dejt spravljala v smeh, ona skeširala večerjo, ona vas peljala domov, ona vas kresnila za lahko noč, poljubila na čelo in se odpeljala spat k sebi?
Meni že vest ne da, da bi me nekdo financiral. Slabo bi se počutila in to ne bi bila jaz. Sem ločenka z otrokom iz prejšnje zveze. Novemu partnerju ne pustim, da karkoli plača mojemu otroku, saj je on moja skrb in moj strošek in ne želim s tem obremenjevati nikogar. Ostale stvari gredo vedno na pol, kar se mi zdi najbolj pošteno. Zakaj bi nekdo plačeval več kot drugi? Ne maram priveskov in tudi sama ne želim biti pod nobenim pogojem in niti pod razno noben privesek (v finančnem smislu).
Xxxx526, 25.10.2024 ob 19:35
Nevem kaksni so to sploh odnosi, da vsak živi zase in svojo plačo samo zase porabi. Midva sva vedno imela denar skupaj, ne glede na to koliko je kdo zaslužil.
- Ti odnosi danes delujejo kot neka pogodba med dvema strankama..
Živimo skupaj, on živi pri nama. Ne pustim pa mu, da kakorkoli vlaga v moje stanovanje (ne kot pomoč pri nakupu in ne kot pomoč pri opremljanju).
Sem ženska, 25.10.2024 ob 19:49
Živimo skupaj, on živi pri nama. Ne pustim pa mu, da kakorkoli vlaga v moje stanovanje (ne kot pomoč pri nakupu in ne kot pomoč pri opremljanju).
Kaj ko skuhas kaksno kosilo razdelita na pol kesa? Racun je itak na mizi namesto prticka. To so cifra zveze wow.
Terna, 25.10.2024 ob 19:58
Kaj ko skuhas kaksno kosilo razdelita na pol kesa? Racun je itak na mizi namesto prticka. To so cifra zveze wow.
Kuhava skupaj, vedno. Konec meseca potegneva črto in dava drug drugemu razliko, odvisno, kdo je dal tisti mesec več. Ne vem, zakaj vam je to čudno. Zakaj bi moral moški plačevati več? Meni to ni fer in pika.
Sem ženska, 25.10.2024 ob 20:04
Kuhava skupaj, vedno. Konec meseca potegneva črto in dava drug drugemu razliko, odvisno, kdo je dal tisti mesec več. Ne vem, zakaj vam je to čudno. Zakaj bi moral moški plačevati več? Meni to ni fer in pika.
Ce kateri pojedel repete, se mu kr pozna. :)))))))) boljse sutnit v plasticno kanto.
Terna, 25.10.2024 ob 20:02
Ko seksate je verjetno tudi vse na pol. 😍
Lahko bi rekla ja, da se oba zelo potrudiva, da je drug zadovoljen in zadovoljen. Očitno tukaj komentirate samo priveski. Kakorkoli, v svoji koži se počutim odlično in vesela sem, da enakovredno prispevam k najinemu skupnemu življenju. Meni je to samoumevno, če pa imate drugi drugače, pa tudi prav. Vsak par naj ima tako, kot se pač skupaj odločita.
Oj, @Sem ženska, popolnoma te razumem, jaz isto. Ne razumem pa tistih (Terna?), ki menijo, da bi se moral moški bolj stegniti in odpreti tošl. Pa da se na dejtih meniš, koliko ima kdo dohodka … adijo. Resnično, škrtosti ne bi prenesla, če imam, dam, ni problema. In bi se dogovorila, kako dalje, če bi partner res imel ful manjši dohodek,
Anonimno 7471, 25.10.2024 ob 21:02
Zenska, mal si se zahaklala, privesek je tle tvoj partner, se ti ne zdi?
Zakaj tako misliš, ali zato, ker on biva pri meni? Če bi se midva z otrokom selila k njemu, bi moral on menjati šolo, tega pa mu kot mati nisem želela narediti, saj je imel tu že svoj krog prijateljev.
Pa kdo se o plačah na zmenkih pogovarja? Mislim resno no, ste tu vsi socialno totalno nerazviti? Da mene to nekdo vpraša vstanem in grem. Kdo vas je to vzgajal? Nimate res nobene kulture? O moji plači ne govorim z nikomer, se ne tiče nikogar, znesek ve šef, kadrovska in moj bančnik. Nekomu s katerim šele zmenkarim zagotovo ne bom šla o svojih financah razlagat in takšne osebne stvari. Sploh razumete kaj so zmenki? Ker očitno so za vas to razgovori za šiht – koliko zaslužiš, a kuhaš, znaš likat, maš hišo, kakšen avto….ste to sploh ljudje? Iščete partnerje za življenje al poslovnega partnerja? Nekateri se še hvalite kako ste lagali. Kje to najdete ljudi s tako nizkimi kriteriji da lažnjivce poberejo? Resno imate nizke standarde. Zase predvsem.
Sem ženska, 25.10.2024 ob 21:30
Zakaj tako misliš, ali zato, ker on biva pri meni? Če bi se midva z otrokom selila k njemu, bi moral on menjati šolo, tega pa mu kot mati nisem želela narediti, saj je imel tu že svoj krog prijateljev.
Zaradi tega, ker je vecina moskih, ki se vseli h zenski, bolj na komot. Negdo drug mu priskrbi zastojn streho nad glavo, v vasem primeru se brez najemnine. Njegova malekost poskrbi za polovicni znesek zivljenskih potrebcin, uglavnem za svojo tazadnjo. Pa osebno nisem noben privesek, samo taksnega moskega ne cenim. Enakovredno je to, ce si najdeta in uredita vase skupno bivalisce. In kot mati je edino pravilno, da si zagotovila lastno bivalisce zase in otroka, tuki si se dvojno zavarovala, v primeru, da se vam ne izide in ce pride do delitve premozenja, stanovanje je na varnem.
moteni vsi, 25.10.2024 ob 21:49
Pa kdo se o plačah na zmenkih pogovarja? Mislim resno no, ste tu vsi socialno totalno nerazviti? Da mene to nekdo vpraša vstanem in grem. Kdo vas je to vzgajal? Nimate res nobene kulture? O moji plači ne govorim z nikomer, se ne tiče nikogar, znesek ve šef, kadrovska in moj bančnik. Nekomu s katerim šele zmenkarim zagotovo ne bom šla o svojih financah razlagat in takšne osebne stvari. Sploh razumete kaj so zmenki? Ker očitno so za vas to razgovori za šiht – koliko zaslužiš, a kuhaš, znaš likat, maš hišo, kakšen avto….ste to sploh ljudje? Iščete partnerje za življenje al poslovnega partnerja? Nekateri se še hvalite kako ste lagali. Kje to najdete ljudi s tako nizkimi kriteriji da lažnjivce poberejo? Resno imate nizke standarde. Zase predvsem.
Vsi vemo, da ni nujno potrebno spraševati ali govoriti o konkretnih zneskih. Nenazadnje je življenski standard večine Slovencev bolj odvisem od podedovanega kot od plače ali izobrazbe.
V večini primerov je dovolj povprašati kaj je kdo po poklicu. Neredki še sami od sebe povedo kje so zaposleni. Po starosti veste koliko let najbrž dela, če že sam ne razkrije. In že vam ni težko oceniti koliko približno služi, plus minus.
Podobno velja tudi glede bivališča, prevoznega sredstva in na splošno življenskega sloga. Malo po malo o ljudeh zveš dovolj, da si lahko ustvariš vsaj približno sliko kjer kotirajo, kak odnos imajo do denarja, itd. Da se niti ne spuščamo v družbena omrežja, ki spet marsikaj povedo. No, kakor pri komu.
Seveda smo čudaki, katerih situacijo je precej težje oceniti. Ampak za veliko večino ljudi gornje kar lepo velje. S tem, da bolj kot je ženska v dvomih glede finančne situacije kandidata, bolj bo brskala v to smer. In obratno. Bolj kot ji kandidat deluje, da je nad njo, bolj se bo pretvarjala, da jo ne zanima nič finančnega. Še tega, s čem se ukvarjaš, lep čas ne vprašajo, lol. Ko daš na štotine in stotine in stotine teh uvodnih spoznavanj skozi, vidiš kako zadeve potekajo.
Na splošno pa je pri teh zadevah pametno, da moški čim prej zna oceniti kaj na svoj način ženska od njega pričakuje. In, čim mu ne ustreza, za karkoli že gre, se to pač odreže, pa če gre za Miss sveta ali kaj že. Pri teh rečen se nima smisla karkoli pogajati. Ker tudi, če ženska pristane na manj kot je vajena, so vedno posredi neke zamere, prepričanje, da ji tip ne nudi dovolj, itd. Na splošno je sicer hudo razširjeno prepričanje, da se ne vem kaj vse rešuje s pogovorom le še en tak lari fari. Treba je opazovati, poslušati med vrsticami in tako dojeti kam pes taco moli. In, čim vidiš dovolj, da veš, da ti ne ustreza, enostavno greš stran.
Enako bi se lahko reklo za ženske. Ene bi se šle relativni fair play. Jim je edino normalno. Druge si domišljajo, da je moški tam, da jo praktično spozorira. Še največ pa je tako odvisno od kulture oz. splošnih družbenih pričakovanj. Čisto nekaj drugega je povprečna švedinja kot Venezuelanka. Prvi je normalno, da plača svoj del. Drugi je edino normalno, da vse plača tip. Tako pač je. Na tipu pa je, da se odloči kaj sprejme in kaj ne.
po moje ce se placuje pol pol potem je status tipa frend z benefitom.
Po zdravi logiki, če tip nima dnarja da bi poskrbel za svojo babnco pol ni za vezo.
Vsak tip pa naj si najde tako katero bo zmozen prezivljati.
Npr. ena, ki ima standard (dedinja ali pa da je uspesna), da vsak mesec zase porabi vsaj 30000 eur za npr Birkin torbice itd bo tezko partnerica nekomu z 3000 eur place… itd
podobno z podobnim
odvisno kaj isces v odnosu.. katero vlogo..
npr sinko, mamica, prjatu za seks ali pa resno vezo…
od vedno je bil moški tisti ki je poskrbel za familijo.. ker drgac se babnce ne pocutjo varne
avtor tega posta se pa po mojem mnenju obmasa se kot nedozorel moški
pac decek
Jaz bi takega imela zgolj eventuelno za posteljne dogodivščine… pa nč druzg
ker v osnovi ni videti potenciala za kaj več.
V prakse se dogaja marsikaj. Skozi izkušnje sem npr. spoznal, da uskvarjanje z ženskami v kulturah kjer je finančno izkoriščanje moškega nekaj najbolj normalnega, zame pogosto nima smisla, saj vodi v še pa še absurdnosti.
Na primer, ženske, katerim je edino normalno, da moški vedno in povsod vse plačuje, imajo skrajno problematičen odnost do konzumiranja česarkoli in denarja na splošno. Začne se že pri malenkostih. Racionalen človek bo npr. plastenko vode za s sabo kupil v trgovini, ne pa v restavraciji kjer je 5x dražja. Medtem, ko nekdo, ki tega ne plača, o razliki v ceni sploh ne razmišlja. S tem, da ta princip velja za vse živo. Vsi veste, da se lahko cena letalske karte, nočitve v hotelu ali kaj že precej spreminja od dneva do dneva, ker si slednjo pač sami plačate. Če pa bi bili vajeni, da vas slednje vedno kdo drug plača, pa bi vas zanimalo vse drugo kot cena. Bog ne daj, da bi bilo treba kje kakšno uro več čakati. Dan bi moral biti po vašem okusu. Itd. Čim bi plačnik preveč cincal, pa bi ga imeli za škrtuha.
Tu sicer že leta opažam, da je praktično vsem nekako samoumevno, da ljudje, ne glede na plačo, več ali manj vse zagonite. In tako iz meseca v mesec. Kakšni sicer nekaj malega procentualno gledano varčujejo za kak večji izdatek, da imajo v primeru krize, izgube službe, ipd ali vplačujejo v kakšno varčevalno shemo za suplementacijo bodoče pokojnine. To pa je tudi več ali manj domet veliiike večine.
Posledično je ljudem edino smiselno, da če ima en dohodek X, drugi pa 3X, da se živi 2X življenje, če me razumete. Tudi prav, če obema tako ustreza.
Ker veliki večini ni še nihče razložil posledic takšnega početja za tistega, ki plačuje levji delež, vam bom pa tokrat jaz. Namreč, ta sponzor, bi lahko ves ta čas ravno tako živel 2X življenski slog, tisti X s katerih sponzorira življenje “partnerke”, iz meseca v mesec investiral, sčasoma postal finančno neodvisem in popolnoma svobodem od kakršnekoli službe, dela ali biznisa.
Čemu bi naj npr. jaz “sponzoriral” življenje ne vem vse kakšnim ženskam, čeprav si to lahko kao privoščim? Več imam od tega, če enostavno sam sebi toliko dvignem življenski standard. Tako imaš C-suite manegerje globalnih korporacij z, recimo, $100k mesečnih dohodkov, ki na lastno življenje trošijo desetino, ostalo pa zagonijo za sponzoriranje raznih bivših, bodočih, njihovih širših družin, kupa otrok, kupovanje hiš, avtov in vsega ostalega za vse, itd. In temu primerno se do pozne starosti, pa če hočejo ali ne, ženejo in ženejo, da na veliko folgajo vse nakopičene obveznosti. In bog pomagi, če jim kje zariba. Komur ustreza kar naj. Meni pač takšni štosi niso noben ideal.