Dobivate pošto tudi ob sobotah?
Torej, zanima me, če dobivate pošto tudi ob sobotah? Pri nas smo jo, vedno, do sedaj!!! Zadnje tri teden pa opažam, da jo ob sobotah ne dobivamo več. Od prijateljice sem izvedela, da po novem ob sobotah nosijo samo priporočeno pošto, ostale pa ne več! Ni pa vedela, zakaj je temu tako.
Je to zdaj na novo po vseh krajih, ali se je tega spomnila naša pošta?
Pri nas se na pošti zelo trudijo in vidim, da se utapljajo v delu. Mnogokrat zjutraj dela samo ena in nastane cela kolona, ker prihrumijo takoj ob odprtju vsi, upokojenci, kurirji… Ena poštarca, ki živi blizu, pride samo za eno uro zjutraj, da pomaga in potem kasneje, ko pač mora v službo. Ravno ta mesec imajo “štetje”. Preštejejo jim vse, kar počno in potem celo leto na podlagi tega dobijo kar jim pač pripada. Predvsem delavce. Če ni dovolj prometa, jim še koga vzamejo. Res škoda, da se tako dela.
Včasih sem šla na pošto iskat pošto v soboto sama, pa sem videla, da jim delam še več dela, ker je v kupih potem iskala. Nič godrnjala, le utapljala se je v delu.
No, pri nas ni s tem nikoli težav. Ko v soboto zjutraj odprejo (ali katerikoli dan v tednu), je že vsa pošta posortirana in točno ve, kje je kaj. Res pa je majhen kraj. Jaz občutka, da se utapljajo v delu, nimam. Nikoli se ne čaka, so prijazni in vse štima. Pri nas hodi ves kraj v soboto po pošto. Dobijo jo samo najbližja okoliška naselja.
Ma ne vem, če si lahko to kar poštar priredi. Kolikor vem, po vaseh ob sobotah ne nosijo, pri nas v manjšem mestu jo od zmeraj dobimo.
Ja, nepravično, za znamko oz. poštnino enako plačaš, samo tisti, ki mu pošlješ v mesto, dobi v soboto, oni na vasi pa šele v ponedeljek…
Zato pa ima pošta zagotovilo, da dostavijo v2 delovnih dneh, čeprav je navadno že naslednji dan pri naslovniku (v Sloveniji).
Preverjeno pri upravniku pošte
Pa ni manjše mesto, temveč za slovenske razmere kar eno povprečno mesto, od pošte pa sem oddaljena slab kilometer.
Drugače pa ima pošta (interni) predpis, da mora biti pošta v Sloveniji izdobavljena v 3 dneh, tako da s tem niti nič ne kršijo.
Meni je smešno edino to, da na drugem koncu mojega mesta (druga pošta, a še vedno isto mesto), pošto dobijo tudi v soboto, četudi so dlje oddaljeni od pošte.
Uradni rok prenosa pošiljk v domačem prometu je dan oddaje pošilje + 3 dni.Glavnina pošiljk res pride naslednji dan ne glede če je to večje ali manjše mesto, vendar je uradni rok pač taK.
Glede sobotne dostave pa je sedaj poenoteno za celo Slovenijo: dostavlja se priporočena pošta in paketi, ter reklamno gradivo ( sem sodijo tudi brezplačni časopisi).
Preverjeno pri upravniku pošte
Pa ni manjše mesto, temveč za slovenske razmere kar eno povprečno mesto, od pošte pa sem oddaljena slab kilometer.
Drugače pa ima pošta (interni) predpis, da mora biti pošta v Sloveniji izdobavljena v 3 dneh, tako da s tem niti nič ne kršijo.
Meni je smešno edino to, da na drugem koncu mojega mesta (druga pošta, a še vedno isto mesto), pošto dobijo tudi v soboto, četudi so dlje oddaljeni od pošte.[/quote]
na tvojem mestu bi se pritožila, pa ne le upravniku. kaj pa, če se bo vaš poštar odločil, da tudi ob sredah ne bo nosil navadne pošte?
joj, to je pa kot da bi moja prijateljica napisala, ki je zaposlena na pošti. in stalno jaaaamra in jaaaamra in jaaaaaamra – a cele dneve visi na telefonu in klicari iz pisarne, mene, najine ostale prijateljice in ves ta čas preživi v klepetanju, sicer se zadaj sliši neko škljocanje, ampak mene človek ne bo prepričal, da se da efektivno delat in blejat o tem, kako se skuha dober golaž, pa katero sredstvo dat v perilo, da bo bolj belo ipd.
ok, dela pač v pisarni, ampak če za šalterjem zmanjkuje delavcev, jih je očitno v pisarnah preveč.
Meni se tudi butasto zdi, da so ob sobotah pošto, ki je obratovala ves dan, zaprli v popoldanskem času. posebej zato, ker je bilo toliko zaposlenih, da so prišli na vrsto za dežurstvo enkrat na leto, to pa spet ni taka reč.