dobra gostilna Bovec, Tolmin? ;)
Mi hodimo k Vančarju v Čezsočo. Ni noben presežek ampak dovolj dobro, da se vračamo k njim. Všeč mi je tudi zato, ker imajo ograjeno teraso in vrt spredaj in nekaj igral. Tako v miru zvečer posedimo, klepetamo in otrokom ni dolgčas.
Če iščete kakšno višjo kvaliteto potem je pa kar nekaj drugih restavracij seveda s primerno ceno.
Nam je zelo všeč na turistnični kmetiji Jelinčič, senčen vrt, igrala za otroke. Opozarjam pa, da gre za kmetijo v pravem pomenu besede in ne za restavracijo. Ponavadi imajo na meniju 2 glavni jedi: postrv (na krožnik gre direktno iz “bazena”) in mesna jed (velikokrat kaj na temo ovčetine). Ukvarjajo se z ovčjerejo in predelavo ovčjega mleka (odlični siri in skute).
V Bovcu nam nobena restavracija ni všeč – vse so bolj kot ne srednja žalost. Martinov hram je malo boljši, a so velikokrat arogantni do gostov. Letni vrt je OK za hitro kosilo, menda se je spet odprl Hotel Dobra vila, ki je imel včasih dobro kuhinjo, a je letos še nismo preverili.
Vančar v Čezsoči je čisto spodoben: ogromne porcije običajne slovenske hrane (dunajci..). Mi gremo tja povavadi lena ledeno kavo ali sladoled. Vrt je res enkraten, sploh če imate otroke.
V Kobaridu hodimo mi le v Hišo Franko – super hrana, odlična postrežba. Ker gre za slow food najbrž ne bo primerno za vaš avto izlet – je pa super opcija za kakšno večerjo.
V okolici Kobarida imajo zelo OK hrano tudi v Kampu Lazar – vsak dan pečejo slane sirove palačinke (pozor zelo mastno in nasitno, a dobro), vsakodnevno ponudbo hrane izpod peke, žar.
Na relaciji, ki si jo navedla imaš še solidne gostilne: Hedvika v Kal-Koritnici, Most v Žagi, tudi v Trenti sta dve solidni restavraciji.
Upam, da boste našli nekaj za svoj okus.