Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dobra gostilna/kmečki na Krasu

dobra gostilna/kmečki na Krasu

Konec tedna bomo na Krasu pa bi radi kje dobro pojedli. Izkušnje?

kmečki turizem Grča v Hruševici

Kmečki turizem Majerija, Slap pri Vipavi.

V Križu je ena zelooo dobra gostilna, ki ji žal ne vem imena. Je pa na spodnji strani ceste.

Živi in pusti živeti

gretka,Kraški hram- tam smo že bili in se pošteno na…, razen velikih porcij hrana nima nobenega okusa, je pa ob cesti in je pač ne moreš zgrešiti. zato bi raje naredili kak kilometer stran in res dobro domače jedli.

turistična kmetija na coljavi (mislim, da je peliconja)
ali pa turistična kmetija v avberju – grem enkrat na par let tja, pa kvaliteta ostaja ista že zadnjih 5 let.

Apolonia v Šmarjah, Grahor v Danah, Špacapan v Komnu, Gostilna Na placi v Kazljah… Hrana v vseh zame odlična.

peliconove tudi jaz priporočam, boste res kaj kraškega pojedli! Mogoče jih je malo težko najti, ampak se splača.

Rodik-gostilna mahorčič
Dol pri Vogljah obe gostilni-ruj,ravbar

hvala, Peliconovi so pa na žalost cel mesec zaprti.

Mi hodimo sem.

Kraški hram v Križu pri Sežani, Šajna v Šepuljah (se mi vsaj zdi, da se tako pišejo), všeč mi je blo tudi v pivnici na Kozini, samo se ne spomnim imena:(

Pa še Ostrouška, kmečki turizem oz bolj turistična kmetija v Coljavi:)

Ostrouška = Pelicon 🙂

V štorjah-Skok,je reees zakon!

Mi 3 smo zadnjič šli v ta znani Špacapan, pa so nas grdo odslovili, ker imajo kao vse polno. Morda so res imeli, morda tudi ne, ampak odnos tiste ženske je bil katastrofalen in tega Štajerci nismo navajeni, ker tukaj se goste prijazno odslovi, že v vsaki zakotni piceriji, če ni prostora. Aja, pa miz je bilo pol praznih. Tja ne gremo več nikoli….se mi je sarkazem ženske precej vsedel…. Potem smo šli v neko Pršuterijo (ali nekaj takšnega) in je bilo super…..

Povem ti kam hodijo domačini in kje jih absolutno ne dobiš.

+ Hruševica, Avber, Tomaj ( pri avtobusnem postajališču na desno v klanec )

+ gostišča Skok v Štorjah, na Placi v Kazljah, Ruj Dol pri Vogljah

Zelo, zelo redko boš pa domačina dobila v Šajna v Šepuljah, Grahor Dane pri Sežani, Kraški hram ( razen za sindikalne fešte )

Omenila sem samo tiste, ki so zgoraj omenjene.

Jaz osebno se najbolje počutim pri Skoku in v Avberju in pa na kakšni osmici ko je in to med tednom, ko ni turistov.

Kraševka, jaz se listo strinjam s tabo. Sicer stanujem bolj vzhodno, samo nekaj let sem pa tudi na Krasu preživela in tudi meni ne potegne kakšen Kraški hram. Baje pa je sedaj dobro tudi v Lokvi, samo se ne morem spomniti v kateri gostilni (mislim, da v tisti čisto pri cesti).

V Lokvi je kar nekaj gostiln. V gostilni Muha (je ob glavni cesti), pa imajo najboljšo in samo domačo hrano.

GRAHOR-nič opravka s Krasom in kr.kulinariko in domačnostjo
ŠAJNA-povprečje z nepovprečnimi cenami
KRAŠKI HRAM-plastik fantastik…bo frost..teta vegeta…
PIVNICA KOZINA-……kraško?????????domače?????????

Žal,tudi to so kraški biseri

New Report

Close