Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dobra gostilna v Kr – prosim za nasvete

Dobra gostilna v Kr – prosim za nasvete

Pozna kdo katero od omenjenih gostišč – Kranjska gostilnica ali taverna Rekar?? Povabila bi par oseb na rojstnodnevno kosilo in želim, da je ok hrana, da gostje ne odidejo lačni in da je za solidno ceno. Mogoče kak tretji predlog? Lokacija pa naj bo Kranj z okolico.

Hvala vam!

definitivno ti priporočam Bolero v Naklem! Odlična hrana, solidne cene! Zadnjič smo bili pred novim letom, 5 odraslih, smo naročili 3 porcije ocvrtih kalamarov in 2 solati, pa nam je ostalo! Pa smo dobri jedci vsi!

Ja nisem prepričana, da je avtorica prvega posta ravno iskala gostilno, v kateri bi svoje povabljence za rojstni dan počastila s kalamari in solato.

Ja, tako nekako 🙂 Vsekakor hvala za predlog, ampak mogoče bi kaj malce manj vsakdanjega (torej ne dunajce in podobno).

Še naprej sprejemam predloge! Hvala!

no sj izbira je drugače kar precej velika, se le nismo mogli odločit kaj bi, pa smo pristali na tem 😉

Teh dveh ne poznam, na vašem koncu pa mi je dobr na Šmarjetni in gostilna pri Markotu (ribje zadeve).

in kar vam je ostalo so naslednji gostje dobili na mizo….
Definitivno odsvetujem Bolero.
Je pa kul Ančka v Šenčurju ali Mona Lisa na Primskovem

Če ne bi čisto vsakdanje, bo fajn Krištof v Predosljah.
Jaz osebno rada obiščem kitajsko restavracijo v Retečah pri Šk. Loki in še nisem bila razočarana.
V Kranjski gostilnici ni nič posebnega, pri Rekarju sem bila pa samo enkrat in se spomnim samo grozno umetne (kocka, vegeta) gobove juhe.
Zelo dobro je tudi v Gostilni pod Krvavcem, ene dva km pred žičnico za Krvavec.
Občasno se potrudijo tudi Pr Bizjak na Beli pri Preddvoru. Tam je tudi Vila Bella, včasih so dobro skuhali, zdaj pa ne vem.
Tudi Borat ti je fajn svetoval.

Brunarica Štern na Kokrici.

Pa saj smo vendar razumeli, da ne bi rada povabila na vsakdanjo dopoldansko malico, ampak na nekaj malo boljšega! Brunarica je čisto fajn, kadar letiš jest ven zato, ker se ti ne da doma skuhat.

Pa saj smo vendar razumeli, da ne bi rada povabila na vsakdanjo dopoldansko malico, ampak na nekaj malo boljšega! Brunarica je čisto fajn, kadar letiš jest ven zato, ker se ti ne da doma skuhat.[/quote]

Tako se imenuje omenjena gostilna,kar pa ne pomeni da strežejo samo čevapčiče.Ne lapaj če nimaš pojma!

Pa saj smo vendar razumeli, da ne bi rada povabila na vsakdanjo dopoldansko malico, ampak na nekaj malo boljšega! Brunarica je čisto fajn, kadar letiš jest ven zato, ker se ti ne da doma skuhat.[/quote]

Tako se imenuje omenjena gostilna,kar pa ne pomeni da strežejo samo čevapčiče.Ne lapaj če nimaš pojma![/quote]

Kakšne čevapčiče? Čevapčiče imajo v Valterju pri Kokrškem mostu. V Brunarici pa imajo vseh vrst dopoldanske malice (za delavce) z ogromno porcijo mesa v obliki šniclov ali pečenk, krompirja, testenin in solato, jedi na žlico, bolj take pice, kalamare, svega i svašta. V nedeljo je nabasano z ljudmi, ki pridejo na kosilo. Čisto solidno, frišna hrana za malo denarja. Za nekoga, ki pa hoče prijatelje povabiti na ne čisto vsakdanjo košto, pa v Brunarici nimajo popolnoma NIČ!
Ne zastopim, kaj sploh hočeš povedati o nekem mojem “nimaš pojma”. Pa še kako ga imam! Precej več, kot ti, zagotovo:)

No, jaz se popolnoma strinjam s stanaa, Brunarica je res bolj za nedeljska kosila, porcije so obilne, hrana je še kar okusna, ni pa neki gurmanski presežek. Ni pa seveda nič narobe z njo…

Mene pa te obilne porcije prav odvračajo od gostiln. Sploh ne vem, v čem je plus tega, da se nažreš kot svinja, pa ti še vedno pol na krožniku ostane. In v Kranju je takšnih gostiln kar precej. Bolero, Viva, očitno tudi ta Brunarica, ki je ne poznam.

A to, da dobi pred sebe 2x več hrane, kot je namerava pojest, koga v resnici navduši?

Moji favoriti v Kranju so:

dobro razmerje med kvaliteto hrane, velikostjo porcije, urejenostjo in prijaznostjo ter ceno:

Rekar – Orehek
Zala – Predoslje
Aleš – Breg ob Savi – najbolj urejena notranjost in postrežba od vseh tu naštetih, seveda to tudi plačaš
Tonač – Čirče – precej odvisno na katerega kuharja narajmaš
Gorenc – Kranj

če pa želiš malo več zapraviti za bolj fancy jedi, ki ti jih mora razložiti natakar, sta tu predraga:

Krištof – Predoslje
Brioni – Kranj

Zgoraj sta omenjena Kranjska gostilnica in Marko (Begič), jaz bi oba odsvetoval.

New Report

Close