Dobra gostilna v Kr – prosim za nasvete
Če ne bi čisto vsakdanje, bo fajn Krištof v Predosljah.
Jaz osebno rada obiščem kitajsko restavracijo v Retečah pri Šk. Loki in še nisem bila razočarana.
V Kranjski gostilnici ni nič posebnega, pri Rekarju sem bila pa samo enkrat in se spomnim samo grozno umetne (kocka, vegeta) gobove juhe.
Zelo dobro je tudi v Gostilni pod Krvavcem, ene dva km pred žičnico za Krvavec.
Občasno se potrudijo tudi Pr Bizjak na Beli pri Preddvoru. Tam je tudi Vila Bella, včasih so dobro skuhali, zdaj pa ne vem.
Tudi Borat ti je fajn svetoval.
Pa saj smo vendar razumeli, da ne bi rada povabila na vsakdanjo dopoldansko malico, ampak na nekaj malo boljšega! Brunarica je čisto fajn, kadar letiš jest ven zato, ker se ti ne da doma skuhat.[/quote]
Tako se imenuje omenjena gostilna,kar pa ne pomeni da strežejo samo čevapčiče.Ne lapaj če nimaš pojma!
Pa saj smo vendar razumeli, da ne bi rada povabila na vsakdanjo dopoldansko malico, ampak na nekaj malo boljšega! Brunarica je čisto fajn, kadar letiš jest ven zato, ker se ti ne da doma skuhat.[/quote]
Tako se imenuje omenjena gostilna,kar pa ne pomeni da strežejo samo čevapčiče.Ne lapaj če nimaš pojma![/quote]
Kakšne čevapčiče? Čevapčiče imajo v Valterju pri Kokrškem mostu. V Brunarici pa imajo vseh vrst dopoldanske malice (za delavce) z ogromno porcijo mesa v obliki šniclov ali pečenk, krompirja, testenin in solato, jedi na žlico, bolj take pice, kalamare, svega i svašta. V nedeljo je nabasano z ljudmi, ki pridejo na kosilo. Čisto solidno, frišna hrana za malo denarja. Za nekoga, ki pa hoče prijatelje povabiti na ne čisto vsakdanjo košto, pa v Brunarici nimajo popolnoma NIČ!
Ne zastopim, kaj sploh hočeš povedati o nekem mojem “nimaš pojma”. Pa še kako ga imam! Precej več, kot ti, zagotovo:)
Mene pa te obilne porcije prav odvračajo od gostiln. Sploh ne vem, v čem je plus tega, da se nažreš kot svinja, pa ti še vedno pol na krožniku ostane. In v Kranju je takšnih gostiln kar precej. Bolero, Viva, očitno tudi ta Brunarica, ki je ne poznam.
A to, da dobi pred sebe 2x več hrane, kot je namerava pojest, koga v resnici navduši?
Moji favoriti v Kranju so:
dobro razmerje med kvaliteto hrane, velikostjo porcije, urejenostjo in prijaznostjo ter ceno:
Rekar – Orehek
Zala – Predoslje
Aleš – Breg ob Savi – najbolj urejena notranjost in postrežba od vseh tu naštetih, seveda to tudi plačaš
Tonač – Čirče – precej odvisno na katerega kuharja narajmaš
Gorenc – Kranj
če pa želiš malo več zapraviti za bolj fancy jedi, ki ti jih mora razložiti natakar, sta tu predraga:
Krištof – Predoslje
Brioni – Kranj
Zgoraj sta omenjena Kranjska gostilnica in Marko (Begič), jaz bi oba odsvetoval.