Dobra gostilna v Velenju
Ojla!
V soboto bom v Velenju pri žlahti, gre za presenečenje. Plan je, da par osebkov “ugrabimo” in jih peljemo na eno pozno kosilo. Sedaj pa problem – KAM? Žlahta bi dejansko poznala kak lokal, sam ne morem direkt spraševat, ker bi vedeli kam pes taco moli, tako da sprašujem vas:
Kje v Velenju je kaka dobra gostilna, za se fajn najest, pa da so primerne cene. Lahko tudi bližnja okolica.
Hvala!
Velenje pa ni ravno neko kulinarično (=dobra hrana) središče, se ti ne zdi? To je blazno industrijsko mesto, zelo depresivno, temačno, sama industrija in tam pa res nimaš nič pametnega za počet ali pa kaj lepega za videt. Tako da priporočam kak drug kraj, dobre gostilne so bolj na Primorskem (Kras itd)
mimoidoča – hvala za namig Pa če mogoče veš, al pa kdo drug, nekje na stari cesti proti Velenju (če gremo iz AC v smeri Velenja na desni) je prav ob cesti ena gostilna in ponavadi je vedno veliko avtomobilov parkiranih spredaj – to je ponavadi znak, da je gostilna dobra :), pa nikoli nisem posvečala pozornosti kako se sploh imenuje. Vem sam, da radarji velikokrat merijo tam.
Vanessa, hvala za idejo vseeno, ampak ja, žlahta je iz Velenja. Sicer pa, najboljša hrana je na Gorenjskem (velike porcije, okusno in poceni – ljudje pač nekaj hočejo za svoj denar :)).
Ampak res, tebi pa ni pomoči. Se delaš pametno, zravn pa nimaš pojma, niti brat ne znaš. Sočustvujem!
Avtor/ica tu imaš nekaj predlogov:
http://turizemapat.blogspot.com/2009/04/kulinaricna-ponudba.html
http://www.viaslovenia.com/gostisce–pod-klancem
http://www.mojagostilna.com/restaurants/index.php?action=restaurantDetail&RestaurantID=645
Venesssa zgleda,da nisi bila nikoli v Velenju.Industrijsko mesto? hvala Bogu,da imajo ljudje kje delati ( Gorenje,Rudnik,TEŠ), pa še ta industrija ni sredi mesta tako kot v marsikaterem kraju v Sloveniji.Temačno?! Že če gledaš po vremenu ima Velenje veliko več sonca kot recimo Ljubljana,Celje…kjer se zelo veliko časa zadržuje megla in niska oblačnost.Depresivno?! Povsod so depresivni ljudje.V Velenju je veliko zelenja,hribčkov,rekreacijsko jezero,tako, da je za zdravje poskrbljeno.Imaš kaj za videti ( na jezeru je lepo, Velenjski in Šaleški grad,Muzej premogovništva in še marsikaj.trgovskih centrov je res mal preveč. za gostilne pa niti ne vem,ker ne hodimo toliko ven,najraje gremo v kitajsko restavracijo (Pekinško mesto),kjer je res okusna hrana.
Lep pozdrav in dobrodošli v Velenju! Samo Venesssa ni dobrodošla ali pa, da spremeni svoje mnenje.
Mene je moja velenjska žlahta enkrat peljala v gostilno ob jezeru – Restavracija jezero mislim da je uradno. Prijeten lokal, fajn za jest, samo mi smo bli poleti in smo sedeli zunaj, ker je mogoče še mal boljše.
Tista gostilna ob cesti proti Velenju se mi pa zdi bolj taka “šoferska”, glede na lokacijo. No, mogoče se pa motim?
Je veliko Pizzerij,kjer imajo tudi kaj drugega ne samo pizze.( Velun, Pri Bertu, Picadily…Kitajska restavracija, Restavracija jezero,ribiški dom,Hotel Paka,restavracija Interspar, Gostilna Zajec,….Pri Vidi Zavodje, je tudi nekaj kmečkih turizmov v okolici ( Tuševo)…
Pa Velenje je čisto o.k. mesto.Ni temačno in depresivno.Je veliko gozdov,zelenja.In res je,da je veliko sonca.Se vozim v drug kraj v službo in mi ne verjamejo,da imamo mi velikokrat že zjutraj sonce,tam pa se megla vleče do 12.ure…
Se popolnoma strinjam! Industrijsko mesto je za moje pojme kako Trbovlje, tam pa je res depresivno, četudi greš samo mimo… no, vsaj tak občutek sem dobila. S teto se velikokrat pogovarjam in vprašam, kako pa je kej gor pr vas, pa je velikokrat sonce, medtem ko je pr nas neko drekasto vreme.
In ja, tut sama sem včasih (ko sem bila mlajša) mislila, da je Velenje “kr neki”, pa sem si kaj kmalu premislila. Tudi ljudje se mi zdijo prijazni, ene 14 dni sem namreč tudi delala v Velenju in so popolnoma drugačni kot recimo kaki zapeti Ljubljančani (posplošujem, na veliko! :))
Pa še, nenazadnje, koliko odličnih igralcev in pevcev je iz Velenja! (Res Nullius, wooohooo!)
Glede gostilne pa, fantu sem dala linke, je mal pregledal, pa kr nekak navijava za Cizeja, stran majo krasno narejeno in četudi bi bila “šoferska” gostilna, kaj pa je v tem slabega – šoferji so fejst dedci, se morajo fajn najest in zelo dvomim, da bi hodili nekam, kjer je hrana zanič, pa še draga povrh…