dobra krema ali nadev za torto
Pri nas največkrat prakticiramo dve kremi, obe na bazi smetane.
Prava je čokoladna:
500 ml smetane
300 g čokolade
V topli smetani stopiš čokolado, čez noč postaviš v hladilnik in naslednji dan stepeš kot navadno smetano. Jaz vedno delam z navadno smetano. Lahko pa uporabiš poljubno vrsto čokolade, jedilno, belo, mlečno, celo z narezanimi lešniki …
Druga je sadna in sicer:
1 pločevinka vloženega sadja
gustin
250 ml smetane
Sadje odcediš in prestrežen sok skuhaš z gustinom. Ohladiš, umešaš narezano sadje (malce ga prihraniš za okras). Stepeš smetano in jo umešaš v strjeno sadje z gustinom.
Lahko namesto gustina vzameš tudi puding, gre za isto stvar, samo puding ima zraven še umetne arome.
Sadje je lahko poljubno, višnje, ananas, breskve, marelice …
Ko obvladaš ti dve kremi, lahko narediš katerokoli torto.