Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dobra krema ali nadev za torto

dobra krema ali nadev za torto

kakšna krema ali nadev na torto vam je všeč in bi ga priporočili?

Jaz imam rada pol alpske pol rastlinske smetane in nekaj žlic nutelle, ali pa isto smetano, v njej pa stopim jedilno čokolado…

Če gre za sadno torto, skuham recimo borovničev puding v borovničevem soku, temu dodam malo stepene sladke smetane in borovnice.

Po istem principu delam za višnje.

Stepena sladka smetana (ljutomerska), sladkor, rum, na koščke narezan ananas (lahko tudi višnje, kar iz kompota). Zraven pecivo oblito s črno čokolado. Njamsi.

Za naš okus (imamo radi čokolado) je najboljša tale: stopiš jedilno čokolado, jo vmešaš v sladko nenarejeno smetano, če noč pustiš v hladilniku, zjutraj pa zmešaš. Ne maramo pa čisto nobene, ki vsebuje kakršen koli puding ali pa maslo.

Pri nas največkrat prakticiramo dve kremi, obe na bazi smetane.
Prava je čokoladna:
500 ml smetane
300 g čokolade

V topli smetani stopiš čokolado, čez noč postaviš v hladilnik in naslednji dan stepeš kot navadno smetano. Jaz vedno delam z navadno smetano. Lahko pa uporabiš poljubno vrsto čokolade, jedilno, belo, mlečno, celo z narezanimi lešniki …

Druga je sadna in sicer:
1 pločevinka vloženega sadja
gustin
250 ml smetane

Sadje odcediš in prestrežen sok skuhaš z gustinom. Ohladiš, umešaš narezano sadje (malce ga prihraniš za okras). Stepeš smetano in jo umešaš v strjeno sadje z gustinom.
Lahko namesto gustina vzameš tudi puding, gre za isto stvar, samo puding ima zraven še umetne arome.

Sadje je lahko poljubno, višnje, ananas, breskve, marelice …

Ko obvladaš ti dve kremi, lahko narediš katerokoli torto.

Jaz bi dodala še skutino kremo, ta pri nas zmaga.

mascarpone s sadjem……..

Čokoladno vanilijeva ledena torta na kulinariki. Ko boste probali to kremo, bodo ostale le slab približek.

New Report

Close