Dobra Vila Maja
Imate izkušnje s to Majo, kdo je?
Jaooo, mi je zmešala prijateljico. Prijateljica je prebrala vse njene knjige, ki baje govorijo, kako sije treba dovoliti sanje in jih tudi živet. Tako je to, prijateljica je pustila službo, ki je ni izopolnjevala, trenutno potuje, ker so to njene sanje in pravi, da bo delo dobila preko hobija. Živi od prihrankov, dela še nima. In jaz, ko ji govorim, naj se ustavi, da jo bo to uničilo, mi odvrne, da ji samo govorim, da ji ne bom zbila njenih sanj. Da je vse mogoče, le upati si je treba.
Kaj zdej to? A res lahko neka Dobra vila Maja tako opere možgane?
Nikoli ne bom razumela, kako so lahko ljudje tako naivni. Ta in njej podobna vedeževalka v eni od spodnjih tem, pa še ona sekta happy, happy je vse skupaj en velik nateg in izkoriščanje naivnih ljudi. Lahkoverni in labilni ljudje pa ponavadi nasedejo lepim in prepričljivim besedam (ki jih ti ljudje pač obvladajo). Sicer je pa to tudi edino kar obvladajo, prazno in lepo govoričenje, zato da primamijo množice ljudi, ki jim potem naivno sledijo in jim slepo verjamejo.
Ljudje razmišljajte s svojo glavo in pametjo in ne nasedajte raznim prevarantom. Svoje življenje si sami krojimo in le od nas je odvisno kakšno bo. Nihče drug nima moči nad nami, če mu to ne dovolimo. Ne pustite se tako zmanipulirati, od ljudi ki jim je edini cilj, da čim več ljudi nasede njihovim prevaram.
@ljubosumna?
Ja res sem lahko ljubosumna 🙂 samo tudi zaskrbljena.
Ok, nočem več hoditi v službo, lepše bi mi bilo z družino. Maja pravi:”NIhče te ne sili, da hodiš v službo”
Kaj naj pustim, samo tu se meni vklopi razum in sprašuje IN POTEM?
Mi bo Maja plačala položnice 🙂
In spet odgovor: “Prepustite se toku življenja, ki vas bo prinesel na pravo mesto” Vse se bo uredilo…
Ja, ja škoda, ker ne verjamem 🙂
LP
REdno hodim v savno in ker imam čas tam prelistam tudi kakšno rumeno revijo. Tako sem po naključju odkrila njeno kolumno v Lady in to je prvo in edino, kar preberem vsakič in tudi večkrat v Lady. Potem pa meditiram in razmišljam o njenih besedah. Pozitivno razmišljanje, kako se ne omejevati, kako si upati, kako graditi prijazen, dober dialog sam s sabo še nikomur ni škodilo. In ravno sem razmišljala, da moram po netu poiskati kaj o njej. Resnično ne vidim, s čim točno bi ona škodovala bralcem. Moram priznati, da meni večkrat podzavestno zdaj pridejo v glavo njene besede, nasveti. Primer: ste kar mislite, boditi pozorni na to, kar mislite čez dan, kako se “pogovarjate” s sabo. Če mislite, da ste slabi, vam ne bo uspelo, boste to tudi verjeli in tako tudi bo. Obrnite na pozitivo pohvalite se, bodrite se … Ipd. Najbolj se mi je pa vtisnilo v spomin to, kako moramo zaustaviti vse negativne misli, ki se nam pojavijo in jih nadomestiti s pozitivnimi. Je težko, ni nemogoče. Počasi se začne spreminjati. In tako, včasih vidim, kako grdo, negativno mislim o sebi, se “zabijam” v nulo, potem se pa zaustavim in si rečem, hej pazi, kako govoriš o sebi. In si skušam priklicati nekaj pozitivnega. Kaj je tukaj slabega? Ja, res si je včasih treba samo upati, sem pa tudi zagovornica tega, da se ohrani neka zdrava mera “racionalnega” razmišljanja. Skrajnosti res niso ok.
MIslim pa, da ona resnično nima nobenih “sekt”, nikjer niti z besedo ne “prodaja” sebe, svojih misli, ne služi na drugih. Ne izkorišča ljudi. Vsaj jaz sem dobila tak občutek. Zdaj grem pa malo poguglati o njej. :-)))))
To, kar piše Dobra vila Maja, lahko preberete v vsaki knjigi za osebno rast ! Točno te besede.
A ne jemati vsega tako zares.
To ne pomeni, da morate kar pustiti službe, iti po svetu in potovati, vesolje pa vam bo metalo denar iz neba. To pomeni, da si moramo samo dovoliti iti malo ven iz svojih okvirov razmišljanja. Če smo nekje zelo nesrečni, je treba razmisliti, ali je kakšna alternativa. Ali si lahko najdemo novo službo ali začnemo svoj posel. Če smo do sedaj imeli same slabe veze, kje je razlog za to ? V slabih partnerjih ali v nas samih, ker take pritegnemo k sebi?
Treba je najti odgovor v nas samih. Tudi sama sem prepričanja, da je vsak človek sposoben toliko, da sam sebe preživi. Če se ne najde, nekaj narobe dela.
Koliko ljudi poznam, ki so izgubili službo pri 50-ih letih in so čisto izgubljeni. Ne vejo, kaj sploh znajo delati, kaj jih veseli, kaj bi lahko delali, kaj je njihov hobi To je problem vseh nas, ker se premalo poglobimo v sebe in v svoje potenciale.
Saj ta Maja ji verjetno ni rekla, naj pusti službo in gre potovat. Ona samo piše o svoji izkušnji. Kako pa je nekdo razume in kake odločitve sprejema, je pa na njemu samem. Daj času čas in pusti prijateljico da dela, kar želi, saj je dovolj stara da sama odloča. Si mar njena mama?
Tisti, ki jo malo bolje poznamo, vemo, iz kaksnega testa je. In tudi vemo, zakaj se ji je dobro ogniti. Druge izkorisca, za materialno je pa sposobna iti cez vse. Tudi lasten drek bi sla jesti. No ona temu pravi, da se ceni, jaz pa temu pravim, da bi se lastno druzino za denar prodala. Denar, denar in samo denar. Sposobna je laganja in igranja, za vse pokvarjene igrice ji pa zivljenje samo vraca. Pokvarjena in spletkarka. Prijateljic nima, edini ljudje s katerimi ona komunicira je so ljudje s facebooka, katerim pa kaze cisto drug obraz.
REdno hodim v savno in ker imam čas tam prelistam tudi kakšno rumeno revijo. Tako sem po naključju odkrila njeno kolumno v Lady in to je prvo in edino, kar preberem vsakič in tudi večkrat v Lady. Potem pa meditiram in razmišljam o njenih besedah. Pozitivno razmišljanje, kako se ne omejevati, kako si upati, kako graditi prijazen, dober dialog sam s sabo še nikomur ni škodilo. In ravno sem razmišljala, da moram po netu poiskati kaj o njej. Resnično ne vidim, s čim točno bi ona škodovala bralcem. Moram priznati, da meni večkrat podzavestno zdaj pridejo v glavo njene besede, nasveti. Primer: ste kar mislite, boditi pozorni na to, kar mislite čez dan, kako se “pogovarjate” s sabo. Če mislite, da ste slabi, vam ne bo uspelo, boste to tudi verjeli in tako tudi bo. Obrnite na pozitivo pohvalite se, bodrite se … Ipd. Najbolj se mi je pa vtisnilo v spomin to, kako moramo zaustaviti vse negativne misli, ki se nam pojavijo in jih nadomestiti s pozitivnimi. Je težko, ni nemogoče. Počasi se začne spreminjati. In tako, včasih vidim, kako grdo, negativno mislim o sebi, se “zabijam” v nulo, potem se pa zaustavim in si rečem, hej pazi, kako govoriš o sebi. In si skušam priklicati nekaj pozitivnega. Kaj je tukaj slabega? Ja, res si je včasih treba samo upati, sem pa tudi zagovornica tega, da se ohrani neka zdrava mera “racionalnega” razmišljanja. Skrajnosti res niso ok.
MIslim pa, da ona resnično nima nobenih “sekt”, nikjer niti z besedo ne “prodaja” sebe, svojih misli, ne služi na drugih. Ne izkorišča ljudi. Vsaj jaz sem dobila tak občutek. Zdaj grem pa malo poguglati o njej. :-)))))
[/quote]
Kaj pa so negativne misli. Vsako razpoloženje je z razlogom. Da pa, spremljas svoje misli in jim polagas pomen je oblika shizofrenije.
Ja nasla se je v tistemu, kar ji najvec denarja prinese 😂😂 s prodajo cip nakita ni mogla toliko zasluzit, s knjigo pa.
Strosek na knjigo (z lekturo, oblikovanjem, fotografinjo) jo pride max 3,5 eur na knjigo. Prodaja jo pa po bistveno vecji ceni.
Dajte ljudje malo glavo uporabit. Pac tja jo nese, kjer vec dinarckov dobi.
Ocitno se pa rada tudi zdrugimi ljudmi ukvarja.
Zakaj za vraga bi nekdo zelel imeti svetovanja??? Zakaj ljudem potreba po tem, da drugim ljudem govorijo kaj narediti???? Zakaj se tako rada spusca v tuja energetska polja???
Zato, ker se ona s tujo/ prejeto energijo napoji, s tem zivi.
In ne dajte svoje energije raznim sarlatanom za njihovo prezivetja. Punca se pac nafila s tujo energijo in to jo dviguje, kot droga.
Ko berem vaše komentarje, se sprašujem kakšne izobražene in vse vedne ste, da veste, da ne dala prav. Jaz sem tudi prebrala vse njene knjige, vendar sem si jih sposodila v knjižnici. Bila na njenih predavanjih. Vedno pa se sama odločim katere njene besede mi sedejo na dušo…. Pa se mi je v zadnjih 3 letih dejansko spremenilo za 100%. Ne razumem, če stvari ne poznate, zakaj toliko negativne energije v vas? A ve, ki jo osebno poznate(kot sosede), se mogoče najdete v njenih knjigah?