Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dobre knjige za branje

dobre knjige za branje

Ah počitnice, ko se lahko predajam branju, zame so pustolovske knjige.

Zdaj mi je všeč Branko Gradišnik in njegova knjiga En kuža v Lisboni, da o ljudeh ne govorimo.

Hvalnica počasnosti.

Ujeti smo v hitenje, umirimo se.

Saga o bližnji zgodovini Slovencev, pospremljena z družinsko zgodbo resničnih oseb: Lipa zelenela je izpod peresa Bogdana Novaka. Vsak Slovenec bi moral prebrati vseh 12 delov!

Serija petih knjig Douglasa Adamsa:

Štoparski vodnik po galaksiji

Restavracija ob koncu vesolja

O življenju, vesolju in sploh vsem

Zbogom in hvala za vse ribe

Pretežno neškodljiva

Meni pa je prišla v roke knjiga Vitomila Zupana z naslovom Igra s hudičevim repom.

To je tako izmišljena, izprijena, bizarna zgodba, da se mi zdi prav grozljivo, če to bere, recimo najstnik ali najstnica.

Take knjige je za sežgati na grmadi, ne pa pustiti na knjižničnem pultu.

Pokvarjen avtor in grda zgodba.

Tako, da pazite kaj berete med leposlovjem je veliko šund literature.

Odgovor na objavo uporabnika
ni vse za vsakogar, 20.08.2021 ob 06:40

Meni pa je prišla v roke knjiga Vitomila Zupana z naslovom Igra s hudičevim repom.

To je tako izmišljena, izprijena, bizarna zgodba, da se mi zdi prav grozljivo, če to bere, recimo najstnik ali najstnica.

Take knjige je za sežgati na grmadi, ne pa pustiti na knjižničnem pultu.

Pokvarjen avtor in grda zgodba.

Tako, da pazite kaj berete med leposlovjem je veliko šund literature.

Ta knjiga pred 40 leti ni veljala za nagravžno, mladci smo jo z veseljem brali.

A danes, praviš, je pa ravno to?

Anton Trstenjak = Človek samemu sebi in še ostale njegove

Andrej Grabar = Človek

Martin Kojc = Učbenik življenja

Potem pa raznorazne kuharske knjige, recimo od Pavle Hafner = Ta dobra stara kuha….

Vse barve Polinezije, ki je prav barvita knjiga, ki te ponese v daljni svet francoske Polinezije v prelepo naravo onkraj kontinenta v daljni ocean.

Lepo branje, prelestne fotografije, čudovite barve.

Odgovor na objavo uporabnika
prispevek, 18.08.2021 ob 17:15

Vojna in mir, prevod Lijana Dejak-vedno aktualno, tokrat najboljše.

Rdeča kapica, Irena Svetek

Se ti zdi, da rdeči kapici sledi nadaljevanje? Jaz kmaj čakam. 😉

Zadnja prebrana in priporočam:

Slavenka Drakulić: Dora in Minotaver. Moje življenje s Picassom

Ženska v belem kimonu: Ana Johns

Ljubezen mladih ljudi iz različnih kultur in svetov, lepo se bere in spoznanje, da ljubezen ne izbira, ampak kar zadene.

Na odgovor načitane komentatorke pišoče pod vzdevkom “saj se šališ?” še vedno čakam…

“Prve knjige pa nisem komentirala, ker knjiga “Mojih prvih sto” je knjiga s povzetkom stotih knjig Ivana Sivca, ne pa znanega podjetnika.”

No, res me zanima ali so zagreta bralka že doumeli za kaj gre?

Dve knjigi imata namreč enak naslov, kdo pa je avtor tiste, ki sem jo imel v mislih bi pa gospodična že lahko razbrali… ali pa tudi ne.

Kakorkoli preljube monklje, preden komentirate preverite, da vas lastne besede kasneje ne ujamejo v intelektualno past…

To poletje je precej govora o knjigi, katere avtor je Marsilio Ficino z naslovom O ljubezni.

Mora že biti nekaj zanimivega, če se ob kavi na terasi govori o njej.

Glennon Doyle, knjiga z naslovom Neukrotljiva je prava knjiga za počitnice, tako pritegne in osvoji, da je čas, ki ga nameniš za branje knjige, čas za sprostitev.

Zame je internet vrhunska knjiga. Verjetno nisem edini. V resnici se internet z vsemi svojimi vsebinami nahaja znotraj vas, v neki točki. To pomeni, da kjerkoli ste, ste neločljivo povezani z internetom.

Pravkar prebrana srhljivka leta o podkupovanju, umorih, o podtikanjih, o spolnih zlorabah in to v intektualnih krogih.

Kot bi brala o kemijskem inštitutu iz Ljubljane.

Pa je knjiga od Mojce Širok.

Izpoved, Pogodba..Leninov park, Jezero, Avgust Demšar…to so tako duhamorne knjige.

To ni za na plažo.

Zamorjeno, sami pokvarjenci, to te spravi v tesnobo.

Arto Pasilinna je napisal  lahkotne knjige.

Na primer Ladjar z lepimi stopali

Za sprostitev duše, za naše mišice, za naše možgane in še za kaj, je dobro prebrati knjigo

Hvalnica hoji, avtorja Honore O, Mara.

Hvalnica hoji ima avtorja Shane o, Mara in je res hvalnica življenju in hvalnica in zahvala svojemu telesu, za katerega premalo skrbimo.

Mogoče je drugi avtor in druga knjiga Honore.

Ampak tudi naš predsednik vlade je napisal knjigo Premik, vredno branja.

On je tako in tako rad v naravi.

Tisti, ki berete italijanske knjige od avtorjev Elena Ferrante, Paolo Giordano, boste gotovo navdušeni nad knjigo Marco Missiroli: Zvestoba.

V knjižnicah pri nas je sicer velika čakalna vrsta in boste imeli srečo, če jo dobite to poletje.

Nassima Nicholasa Taleba, knjiga Črni labod.

Branje te knjige je čisti užitek

Ljubezen v stiski, ki jo je napisala Daniela Krien je lahkotno in prijetno branje.

Tudi to je današnja Slovenija.

Knjiga o mafiji, o korupciji, o podkupovanju, o črnem lastninjenju in tudi o umorih med konkurenco.

Vse to in še več je napisano v knjigi Evidenca, avtor Mojca Širok.

In vzela sem si čas za moje najboljše prijateljice. Vsekakor so to knjige. Berem brez omejitve, vendar le tisto, kar me zanima, ne pa “obvezno” branje kot v šoli.

In ni mi treba o mojem branju ne pisati, ne pripovedovati, res pa je, da si nekatere odlomke rada napišem in jih večkrat preberem.

Di Morrisey-Opalna puščava

New Report

Close