Dobre veganske palačinke
Kaj ko bi vzela kar domača jajčka od ene domačije, ki prodaja na tržnici od svojih kokoši, ki se prosto pasejo in jejo koruzna semena. Zraven bo zagotovo tudištant slovenske domačije, ki v domačem mlinu na kamne melje moko. Piransko sol pa boš našla v vsakem marketu. Po mleko pa greš v mlekomat ene od slovenskih domačij.
Imaš recept za palačinke. As simple as that.
Ali pa en drug recept. Sečuansko riževo mleko, tajska miu viu semena, korejski sačuun in himalajska sol. Probaj še tega.
Namočiš ovsene kosmiče v razmerju 1 enota kosmičev, 4 enote vode. Zjutraj zmiksaš s paličnim. Dodaš cca 1,5 do 2 enote moke po izbiri, ščep soli.
Peči moraš manjše palačinke od običajnih in pečejo se nekoliko dlje časa. Odvisno od moke moraš včasih dati malo več, drugič malo manj moke – malo eksperimentiraj.
Za peko biskvita, mafinov, lahko narediš gostejšo “osnovo” iz kosmičev in vode, deluje vezivno namesto jajc. Daš lahko več, kot bi znašal volumen jajc. Dober tek!
Jajčka?? Pa sploh veš kaj pomeni vegansko??
[/quote]
Cisto razumem nasvet. Lokalno je okolju bolj prijazno. Ni pa vegansko, seveda, in ni primerno za nekoga, ki ne prenasa jajc in/ali mleka.
Sluz iz lanenega semena je dober nadomestek za jajca, tako da bi se jaz kar drzala zgornjega recepta z lanenim semenom.