Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dobri ocvrti kalamari v Lj

Dobri ocvrti kalamari v Lj

Živjo,
a mi lahko kdo prosim pove, kje se dobi dobre ocvrte kalamare/lignje, pa tako da jih je veliko, ne samo par, zraven pa krompir, pomfri? V Ljubljani..
Pa tako da je restavracija, ne v BTCju ali na Tromostovju na tržnici.
Hvala

Začuda v Portalu – glede na to, da niso neka “ribja” restavracija.

Napiši najprej, kakšne bi jedla. Ponekod jih cvrejo v jajcu, drugje samo pomokajo.

Sicer nisem prepričana, ampak tiste ‘navadne’ – mislim, da so tudi v jajcu. Da so rjavo zapečeni, kot dunajski zrezek. 🙂

Potem gostilna Košir v Tacnu. Tam imajo v jajcu, konkretna porcija kalamarov + zelo dobra tatarska omaka.

Pa da ne bo pomote: za primerjavo – v Rivalu v BTC so samo pomokani, brez jajca. Da boš znala primerjat 🙂

Je napisala, da ocvrte, torej je jasno kakšne želi. “Tisti samo v moki” so frigani.

Definitivno priporočam Operno klet v centru LJ.

Je napisala, da ocvrte, torej je jasno kakšne želi. “Tisti samo v moki” so frigani.

Definitivno priporočam Operno klet v centru LJ.[/quote]

Ocvrti pomeni frigani – po hrvaško 😉

Je napisala, da ocvrte, torej je jasno kakšne želi. “Tisti samo v moki” so frigani.

Definitivno priporočam Operno klet v centru LJ.[/quote]

Napisala že, ampak ne ve pa ne kakšni to sploh so;)

Odvisno, ali na način samo z moko in jajcem ( bolj trdi in hrustljavi), ali v pivskem testu (bolj mehki in voluminozni)

Oboje sicer imajo v Jurmanu na Zaloški, vedno frekvenca, zato ne boš dobila starih in smrdljivih.

Pa saj jih povsod, kjer jih delajo, znajo narediti na oba načina!
Dobri so v ribji restavraciji pod Plavo laguno, je pa žal odprta samo do treh ali štirih popoldan.

SloEscort je zelo dobra in poceni restavracija.

Res majo dobre ribe tam….mlajsk

Jaz tudi k Jurmanu hodim na ocvrte kalamare.

Sej se ve da sano v moki

V Botani imajo zadnje čase odlične, pomfrija sploh ni zraven, samo krožnik kalamarov dobiš.

Odgovor na objavo uporabnika
simpl, 14.07.2016 ob 11:37

Je napisala, da ocvrte, torej je jasno kakšne želi. “Tisti samo v moki” so frigani.

Definitivno priporočam Operno klet v centru LJ.

A Operna klet sploh še obratuje?

 

Odgovor na objavo uporabnika
Notranjka2, 06.12.2022 ob 14:57

A Operna klet sploh še obratuje?

 

Še, ampak je čisto razočaranje.

Pred leti so bili sinonim za dobre ribe, ribje zrezke, kalamare.  Zdaj se afnajo z nekimi instagram krožniki, hrana je pod črto… neužitna.

Ne vem kje v lj . Je ok vem za Vip. Dolino Recept za dobre kalamare zrezane jih mal posušiš stepeš beljak jih daš 5 min v njega nato na cedilo pol pa v ostro moko  fejst premešaš moke mora bit toliko da se ne sprijemajo jih daš na grobo cedilo da  moko ločiš in  nato v vroče olje 😋😋😋😋😋😋😋😋😋😉

Odgovor na objavo uporabnika
Kalamari, 06.12.2022 ob 17:19

Ne vem kje v lj . Je ok vem za Vip. Dolino Recept za dobre kalamare zrezane jih mal posušiš stepeš beljak jih daš 5 min v njega nato na cedilo pol pa v ostro moko  fejst premešaš moke mora bit toliko da se ne sprijemajo jih daš na grobo cedilo da  moko ločiš in  nato v vroče olje 😋😋😋😋😋😋😋😋😋😉

ena od opcij je tudi domača “tempura” mešanica, po korejskem navdihu – po tem receptu lignji tudi ne “špricajo olja naokoli med peko in se tudi toliko ne napijejo maščobe, kot z navadno moko in jajce panado.

 

Vzameš: enako količino koruznega škroba in riževe moke ( npr. 3 jedilne žlice vsakega za n ekje 400 gramov osušenih lignjevih kolobarjev in lovk, en rumenjak in pa zelo mrzlo gazirano vodo – nekje 2 dl ( daš prej  na led to vodo v kozarcu – mora bit res zelo ledeno). Lahko še ščepec sode bikarbone ali pa pecilnega praška.

 

Najprej dodaš rumenjak malo pomešaš in dolivaš počasi gazirano vodo. Gazirano zato, da je ocrta tempura bolj hrustljava. Masa ne sme biti preredka zato da se dobro oprime lignjev. Nujno pa je treba lignje prej osušiti s papirnato brisačo odvečne vode. Meni so tako pripravljeni lignji najboljši.

 

New Report

Close