Dobri ocvrti kalamari v Lj
Kalamari, 06.12.2022 ob 17:19
Ne vem kje v lj . Je ok vem za Vip. Dolino Recept za dobre kalamare zrezane jih mal posušiš stepeš beljak jih daš 5 min v njega nato na cedilo pol pa v ostro moko fejst premešaš moke mora bit toliko da se ne sprijemajo jih daš na grobo cedilo da moko ločiš in nato v vroče olje
ena od opcij je tudi domača “tempura” mešanica, po korejskem navdihu – po tem receptu lignji tudi ne “špricajo olja naokoli med peko in se tudi toliko ne napijejo maščobe, kot z navadno moko in jajce panado.
Vzameš: enako količino koruznega škroba in riževe moke ( npr. 3 jedilne žlice vsakega za n ekje 400 gramov osušenih lignjevih kolobarjev in lovk, en rumenjak in pa zelo mrzlo gazirano vodo – nekje 2 dl ( daš prej na led to vodo v kozarcu – mora bit res zelo ledeno). Lahko še ščepec sode bikarbone ali pa pecilnega praška.
Najprej dodaš rumenjak malo pomešaš in dolivaš počasi gazirano vodo. Gazirano zato, da je ocrta tempura bolj hrustljava. Masa ne sme biti preredka zato da se dobro oprime lignjev. Nujno pa je treba lignje prej osušiti s papirnato brisačo odvečne vode. Meni so tako pripravljeni lignji najboljši.