Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Dobro bi vložila nekaj tisočakov, kam?

Dobro bi vložila nekaj tisočakov, kam?

Nepričakovano sem dobila 6000 EUR. Ni glih za dol past (za nekatere), meni se pa zdi zelo lepa vsota. Ker trenutno ni ničesar kar bi bilo nujno kupiti, bi ta denar pametno naložila. Kaj menite o nakupu zlata (naložbeno zlato)? Vrednostni papirji, delnice… je trenutno kurac, to vem. Eure pa ne bi držala kar tako na računu, ker so obresti itak za zjokat.
Ideja o nakupu zlata se mi zdi dobra. Kaj pa vam?

glede na to, da gre celo svetovno gospodarstvo pospešeno zugrunt, bi res bilo najbolje, da kupiš investicijsko zlato.
čaka nas še kar par let težke krize…

Nikakor zlato, ki je sedaj drago za znoreti. Zlato se kupuje v času konjukture, ker ima takrat nizko ceno. Trenutno je kar okrog 2x dražje kot je bilo pred krizo. Zdaj bi se splačalo kupovati delnice, ker so praktično razvrednotene. Je pa res, da dela psiha 100 na uro in malo je junakov, ki kupujejo delnice.

in povej pametnjakovič, katere delnice bodo preživele naslednjih deset let….

smo v krizi, ampak dna še nismo dosegli. žal. svetovni kazalniki in vsi analitiki se močno bojijo naslednjega udarca in naslednjega cikla recesije. zato – zlato.

srebro? al pa baker, cigani menda na veliko investirajo vanj?

smo v krizi, ampak dna še nismo dosegli. žal. svetovni kazalniki in vsi analitiki se močno bojijo naslednjega udarca in naslednjega cikla recesije. zato – zlato.[/quote]

Točno tako je, kot pravim in nič drugače. Poglej si zgodovino gibanja cen zlata. Recimo tam okrog 1980, ko jje bila naftna kriza.

Najbolj se splača vse sproti zapravit, ker kamorkoli vložiš itak vse izgubiš:(

smo v krizi, ampak dna še nismo dosegli. žal. svetovni kazalniki in vsi analitiki se močno bojijo naslednjega udarca in naslednjega cikla recesije. zato – zlato.[/quote]

Točno tako je, kot pravim in nič drugače. Poglej si zgodovino gibanja cen zlata. Recimo tam okrog 1980, ko jje bila naftna kriza.[/quote]
in ekonomisti že dve leti trdijo, da take krize še niso videli. kaj ti pomagajo podatki iz leta 1980?
nikoli se ni pametno odločat na podlagi preteklih informacij…

Točno tako je, kot pravim in nič drugače. Poglej si zgodovino gibanja cen zlata. Recimo tam okrog 1980, ko jje bila naftna kriza.[/quote]
in ekonomisti že dve leti trdijo, da take krize še niso videli. kaj ti pomagajo podatki iz leta 1980?
nikoli se ni pametno odločat na podlagi preteklih informacij…[/quote]

Kako drugače kot na podlagi preteklih informacij pa naj se človek odloča? Vsak odločitev v našem življenju je rezultat podatkov, dogodkov, itd. iz preteklosti. Tudi, če kdo misli, da se odloča naključno, bo vedno zraven na odločitev vplival tudi element preteklosti.

Tako mnenja ekonomistov kot dosedanje gibanje cene zlata, so informacije iz preteklosti. Če smo že filozofski.

Verjetno na nalagaš za deset let in več. Bo še najbolje kar vezati, za ta znesek dobiš letno cca. 100eur obresti. Inflacija je pa tudi nizka.

nikoli se ni pametno odločat na podlagi preteklih informacij…[/quote]

sami pametnjakovici! Ampak jaz, ki sem butara, pa zdaj ne razumem: ZLATO JA ALI ZLATO NE?????????

Kako drugače kot na podlagi preteklih informacij pa naj se človek odloča? Vsak odločitev v našem življenju je rezultat podatkov, dogodkov, itd. iz preteklosti. Tudi, če kdo misli, da se odloča naključno, bo vedno zraven na odločitev vplival tudi element preteklosti.[/quote]

Za zlato me lahko kontaktiraš na ZS. 🙂

Sicer bi jaz osebno mal porazdelil. Nekaj v zlato, nekaj pa bi riskiral v delnice. Kljub vsemu, da gre vse na slabo, firme z dobro vizijo bodo preživele. Malce razišči in to je to.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

>sami pametnjakovici! Ampak jaz, ki sem butara, pa zdaj ne razumem: ZLATO JA ALI ZLATO NE?????????

Ja madonca, sama se odloči. Halo? Jaz ti povem, kakšno je stanje in kaj je moje mnenje. Jaz ga ne bi kupil. Sem pa ga nekaj kupil že pred leti, ko je bila cena okrog 600$/unčo. Ti pa kakor hočeš. Recimo, leta 2002 je stal zgolj okrog 300$, danes je 1600$. Pač, sama razmisli.

Jaz bi v fizično srebro. Zgodovinsko “naravno” razmerje v ceni med zlatom in srebrom je 1:16, danes je 1:40. Srebro se uporablja tudi v industriji in ga počasi “zmanjkuje”.
Mal preštudiraj strani o srebru.

Hvala za mnenja, čeprav zelo deljena 🙂

ravno zaradi tega se kupujejo delnice…zaradi nevednežev ruknejo dol, takrat kupiš…logično…nikakor pa ne zdaj zlato!!! moraš pa seveda vedeti, kaj kupiš. ker si bolj očitno nevedna, ti svetujem kakšen sklad. je nekaj srednjega med tveganim in manj tveganim.

Plemenite kovine se ne kupuje (vsaj ne navadni smrtniki) iz speškulativnih vzgibov. Vedno le dolgoročno, kar pomeni, da je absolutno varna naložba, da dolgoročno gledano definitivno bo višja cena, ne glede na občasne s krizo pogojene padce. Če pa kupuješ predvsem iz špekulativnega vidika, potem s tem vključiš tudi ogromno tveganja, vendar z večjo možnostjo zaslužka.

Torej ja zlato/srebro – s tem, da upoštevaj, da je srebro še dodatno 20% obdavčeno (DDV), če nameravaš nalagati dolgoročno. Sicer ne, raje na banko.

ravno zaradi tega se kupujejo delnice…zaradi nevednežev ruknejo dol, takrat kupiš…logično…nikakor pa ne zdaj zlato!!! moraš pa seveda vedeti, kaj kupiš. ker si bolj očitno nevedna, ti svetujem kakšen sklad. je nekaj srednjega med tveganim in manj tveganim.[/quote]
ljubček jaz varčujem v indeksnih skladih. že sploh slišal zanje?

s skladi se ukvarjam že 4 mesece, vsak dan na novo me zamori. in zdaj se sekiram, zakaj nisem ven dala. kličem, iščem nasvete, ker sem tudi sama nevedna na tem področju. 🙁

noben ne ve, kaj in kako bo v prihodnosti, ampak ja dragi moji zgodovina (večstoletna) kaže, da je res tako kot pišejo zgoraj. vlagati v nekaj kar je noro visoko in donosno se ne splača (več), ker to je že prepozno. vlagati, ko je vse na dnu, ko so cene nizke je bolje in čakati na porast :-). tako da ja pogumni zdaj prej kupujejo 🙂 seveda ne zlata.

zlato in delnice pa so itak obratnosorazmerne. ko zlato gor delnice dol in obratno. vedno so cikli, zato izključno izplača na dolgi rok. vsaj 5-10 let da kaj dobiš. iz špekulativnih namenoom ujeti pravi trenutek je težko.

sama bom danes naredila največjo napako, iz skladov bom dala ven, ker me bolijo ti padci, ki so sedaj že več kot 2 % na dan, in bom dala v mirovanje pa čakala, če bodo boljši časi, v kar težko vrjamem, čeprav mi vsi “strokovnjaki, analitiki, svetovalci” pravijo, da na dolgi rok sigurno bo … 😮
js se tega ne grem več, škoda mojih živcev, žal mi je da edino že maja nisem vn pobrala. no bom pa od sedaj naprej mirno spala.

moj nasvet 6000 eurov ni veliko. zlata ne bi kupovala, če jih lahko pogrešiš za pet let potem skladi. drugače vezava ni veliko nekaj pa le. jaz bi vsaj nekaj imela.

ali pa kot je en rekel zapravi, to je najbolj varno pa še vase oz. zase boš investirala 🙂

V šolnino?

kmetijsko obdelovalno površino.
Lahko jo odeluješ, oddajaš, lahko pa počakaš in bo še zlata vredna.

Še kako prav imaš!

Tudi jaz se strinjam s kmetom, njiva bo čez kakšno leto zlata vredna, da vsaj pri hiši ne boste lačni. Težki časi nas čakajo, verjetno bodo razmere zgodovinsko gledano podobne srednjeveškim v času kuge samo, da gre trenutno za drugačno “kugo”.

Saj ravno to je to.
Prijazen poln obljub, vse preverjeno, ziher zaslužek. Takih se jaz najbolj bojim!

New Report

Close