Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Dobro in poceni

Dobro in poceni

Prvič pripravljam družinsko kosilo za 10odraslih oseb, en je vegan, par ne je svinjskega mesa.
Kaj naj pripravim za lažjo predjed, glavno jed in sladico, da zadovoljim vsem okusom in ne bankrotiram, ker sem na minimalcu?
Hvala za vaše predloge.

Čompe.

Naredi potluck, vsak naj prinese eno jed.

https://www.bonappetit.com/entertaining-style/parties/article/potluck-rules-etiquette

predjed – gobova juha – primerna za vse

kaj boš z veganom naredila?
delala posebej, ali bo za vse vegansko?

za vegana bi bilo recimo
ajdova kaša s popečeno sezonsko zelenjavo

za ostale v največjem pekaču naredi lazanjo iz mlete govedine.

sladica?
jabolčni zavitek?

Za predjed; tatarski biftek s pršutom in dimljenim ribjim namazom na domačem kruhu.
Glavna jed; Svinjska pečenka v gozdarski omaki in praženim krompirjem na ocvirkih in solata.
Sladica; Domač štrudl ali domača ocvirkovka.

Po temlem menju se bodo vsi kompleksov glede prehranjevanja znebil!;)

Ce si na minimalcu ne delaj tega , ker bos potem lahko cel mesec jedla sirove luknje.

A teh 10 družinskih članov so pa kaj, brezdomci? Kako imajo sploh ksiht pri tebi se nažirat, ko si na minimalcu? Potem se pa še preseravajo.

Pa še replika na enega od zgornjih postov, gobove juhe ne mara vsak, v naši familji je en recimo ne mara. Morda bi bila boljša izbira kaka zelenjavna juha, pa tudi to se zna kdo sprdnit. Sicer je pri meni tako, nisem restavracija, pri meni se je tako, če komu kaj ni prav njegov problem.

Za osnovo bi vzela vegansko prehrano in niti malo ne bi komplicirala.

Juha bucna. Kdor ne mara, naj ne je. Jaz dam v bucno juho malo smetane, kupi vegansko (NE klasicne rastlinske!!!)

Glavna jed ajdova kasa z gobicami.
Krompir pecen v pecici je lahko se dodatno.

Solata zelena in zeljna.

Za mesojedce pa se pecena kura in svinjska rebrca, lahko tudi kake pecenice zraven, kerte jedo tudi tisti, ki naceloma ne jedo svinjskega mesa…

Sladica jabolcni zavitek, glej da je testo brez jajc!

Živjo prosil bi vas, če bi si lahko vzeli 2 minuti za rešit raziskavo na področju hrane in kako se v Sloveniji na splošno prehranjujemo.
Hvala za odgovor.

https://forms.gle/JkK2eymBj8G17QA9A

New Report

Close