Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dobro kosilo v Posočju

Dobro kosilo v Posočju

Lepo proooosim za nasvet…v nedeljo bomo kosili nekje v Posočju…Bovec, Kobarid, Tolmin…(moja starša praznujeta okroglo obletnico poroke in sta mi naročila, naj jaz izberem lokacijo, kjer bosta častila kosilo…) mora biti dobro, lep ambient, domača hrana, in seveda jaz nočem da je zelo drago….Sem brskala po netu, brala komentarje in naredila ožji izbor:
Gostilna Pri Jazbecu, Kobarid
Gostilna Breza, Kobarid
Gostilna Kotlar, Kobarid
Dobra Vila, Bovec

Pozna kdo in lahko kaj priporoča iz prve roke, ali pa da kakšen dodaten predlog? (Frankota tudi poznam, vendar so pri njih okusi že preveč “umetelni” za mojega očeta, ki je bolj “konzervativen” gurman 🙂 in nenazadnje tudi precej drago…

Martinov hram – Bovec

Najboljša oštarija v tistem koncu, če odšteješ tiste “umetelne”.

Kotlar bo zelo dobro, samo cena ne najnižja, Breza je bila običajno hrana tudi dobra, za zadnje čase ne vem več. Dobro je tudi v hotelu Hvala.
Sicer pa od naštetih krajev si izberi nekaj v Kobaridu, ker je to kraj znan po kulinariki. Dobro Vilo ti pa skoraj odsvetujem, ambient lep, prijaznost pa tako tako.

Kotlar v Kobaridu je bila dobra oštarija, sicer kar precej na nivoju, ne vem pa kako je zdaj, ko imajo ene hude piz…..v familiji, V Bovcu mogoče Letni vrt ali pa Pri Martinu, Dobra vila je že zdavnaj odšpilala svoje, tam sploh ne veš, ali je še odprto ali ne, Jazbeca ne poznam, niti Breze, drugače pa še dobra gostilna Zatolmin, malo ven iz centra Tolmina pa tudi ena na nivoju v Kobaridu, hiša Franko, dobra ampak draga.

Zatolmin je super, dobro, količinsko veliko in ne predrago, ampak ambient ni ne vem kaj, Breza ima super ambient, zares lepo, hrana je bila včasih tudi dobra, več o tem ne vem.
Franko v Kobaridu je že kar nad nivojem , prav tako cena (slow food), Martinov hram v Bovcu je tudi super. Kotlar pa res ne vem, če je še za iti tja, ker se dogaja svašta. Hotel Hvala pa je hotel, ki je tudi ok.

Gostilna Kotlar-Kobarid.

lp

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Gostilna Franko je za take bolj za eksperimente navdahnjene. Mene njok v kozarcu za penino posut z ikrami ne zanima.

Kotlar je včasih bil bolj na ribe mahnjen. Zdaj pa nekako ne vem no.

Jaz bi šla k Jazbecu. Če rezerviraš dobiš posebno sobo. Ambient je meni všeč. Ni sterilno in ni preumetno.

Meni je všeč vzdušje, ki je domače. Tako da če ti žlica pade z mize ni konec sveta in ne izpadeš kot bebec.

Klientela je do motoristov do italijank v pelcmontlih

Imajo krasne postrvi in tudi kakšna druga riba se dobi ( predhodno pa je treba vprašati ker čene gre v italijanskih želodčkih domov) Goveja juha je legenda prav tako kobariški štruklji in sladoled z vročim prelivom iz borovnic.

Če ste bolj za ribje specialitete, potem je Kotlar prava izbira. Gostilna Breza je tudi primerna – turisti jo poleti veliko obiskujejo.
Mislim pa, da moraš pri Kotlarju rezervirati.

Najlepša hvala za vsa mnenja! Po teh odgovorih sodeč, lačni ne bomo ostali :-).

Porazno, neprofesionalno, drago, primer, kako se ne sme

Dne 8.9.2013 sva se z ženo sestradana ustavila v tej gostilni, gužve ni bilo. Najprej prinese natakarica čez nekaj časa menije, ne vpraša, če bova že mogoče kaj spila.

Potem naročiva hrano in pijačo, žena postrv na žaru s krompirjem in špinačo, jaz “težkometalni krožnik”, čevapčiče s krompirjem, pečenico in zeljem. Čakala sva skoraj eno uro, kljub temu, da ni bilo gužve!!! Riba je bila zelo mastna, špinača ultra slana, krompir napol surov. Moji čevapi so bili stari, suhi, krompir prav tako napol surov, edino zelje in pečenica sta bila kar v redu. Spila sva 0.5l točeno pivo in plastenko vode.

Ker sva bila dobesedno sestradana, sva kljub temu pojedla in prosila za račun. Nisva hotela v tej isti gostilni naročit še kobariških štrukljev, ker bi bila glede na ostalo hrano zelo verjetno razočaran še bolj. V normalni gostilni te vprašajo, ali je bilo v redu, tu pa ne bev ne mev, samo pospravila je krožnike in prinesla račun.

DEBELIH 35€ za zanič hrano, zanič postrežbo, hvala, ampak ne. Če želite sebi dobro, naredite velik obvoz in se oglasite v edini okrepčevalnici v Tolminskih koritih. Odlična postrežba, dobra hrana in poštene cene. Pa še dobre kobariške štruklje boste dobili [čeprav na jedilniku piše samo štruklji 😉 ]

Matej

Gre se pa za gostilno:

Gostišče pizzerija Jazbec
Idrsko 56
5222 Idrsko

lp Matej

New Report

Close