Dobro prekrivna barva za lase
Katero barvo za lase uporabljate, če se barvate doma? Sama imam namreč take lase, da mi nobena barva iz drogerije ne ostane. Po dveh do treh pranjih sem že siva in lisasta. Trenutno uporabljam Polly Color. Takoj, ko se pobarvam, je ok, 2x operem gre vse dol. Posledično se barvam na 3 do 4 tedne, efekta skoraj ni, počutim se neurejena, sivi lasje ne pridejo v poštev. Poskusila sem že Olio, niti takoj po barvanju ni prijela. Torej? Kakšen nasvet? Barvanje pri frizerju ne pride v poštev, trenutno je to zame kar precejšnji mesečni strošek. Hvala za nasvete.
Sem imela pred časom oranžne lase, mi je pa to barvo delala frizerka, obstojnost sem vzdrževala z oranžnim balzamom. Mi je bila všeč, vse super, sem pa zaradi finančnega stanja to rekreacijo opustila, saj sem za frizuro zapravila preveč. Doma sem se sama pobarvala na kostanjevo rjavo. Zdaj pa ne najdem barve, pri kateri bi imela narastek. Vse se prej spere in imam sive pramene
Jaz uporabljam Sante, rastlinsko naravno barvo. Nanesem jo 2 do 3x letno. Res pa je, da nimam še veliko sivih las, ti so v moji glavi vidno kot blagi prameni med naravnimi temno rjavimi lasmi. Vsake toliko nanesem gor to barvo, v rdečem ali zlatem odtenku. Rezultat je potem, da so sivi lasje živo rdeči oziroma zlati, ostali lasje pa negovani, sijoči in intenzivno temno rjavi. Tako izgleda, kot da bi si naredila pramene. Meni je zelo všeč. Še posebno taki lasje zablestijo na soncu, tako da je to idealen poletni videz. Tudi drugi zelo pohvalijo. Prijateljica, ki ima pa že vse lase sive, pa s to barvo dobi zelo intenziven rdeč odtenek, kot ga imajo naravne rdečelaske. Spira se zelo počasi. Če bi rada enotno barvo las po celi glavi, pa ta barva ni najbolj primerna. Je tudi kar packarija in rabiš veliko časa, saj mora biti na glavi par ur za dober efekt.
Trenutno imam na glavi odtenek mahagoni rdeča, bom poročala, kak bo rezultat
Sem popolnoma siva (no, kakšen črn pramen se še najde) in že leta uporabljam Brillance, Pallete de luxe ali pa Excellence. Ampak vse rdečkaste tone (mahagonij npr.), ker sama rjava mi ni nobena dobro prijela, črna pa mi nekak ne gre več (pa sem imela naravno barvo vranje črno).
Itak pa se moram barvati kar na tri tedne, pa če se barvam sama ali pa če me pobarva frizerka.
Kaj si pa primešala zraven?
Sicer je verjetno res možno, da imaš takšno strukturo las, ki je peroksid ne more sesuti oziroma “odpreti las”, kot temu lepše rečejo frizerke, ampak ne verjamem, da je v tem težava.
Drugače pa blond odtenki ne primejo nujno blond, niti na sive lase ne, pride bolj svetlo rjava. In pri veliko sivih laseh narastek manj bije v oči, če je svetlejša.
Vsaka barva se počasi tudi izpira oziroma izgublja tisti prvotni lesk, to ti bo razložila vsaka frizerka. Ker ne prodre tako zelo globoko v lase.
Glede na to, da je Keune v tubi, poskusi najprej z najblažjim razvijalcem 6 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, potem pa še en pramen z 9 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. 12 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ti ne upam niti predlagat, to se moraš prej s kom posvetovat.
Priporočam INFINITI A.S.P barve za lase ampak so namenjene isključno frizerjem. Lahko pa poskusiš te semi-permanentne barve https://www.senti.si/barve-za-lase/colour-dynamics/
No, o tem govorim….Blond mi ni všeč, mi ne paše, s črno pa izgledam kot 3 dni star utopljenec. Mogoče bom res poskusila s kako rdečkasto.
[/quote]
Hahaha, tale post je pa men tako posrečen in točno taka sem jest sedaj. Si kupim naravno rjavo barvo, sedaj pa zgledam kot tri dni star utopljenec. Tu si faca res in si danes zmagala.
Pa kaj to daješ gor? Te barve zahtevajo predhodno pobeljene lase. Kar kot prvo, lase popolnoma uniči tudi če ti to dela frizer.
Kot drugo: nihče si ne bo sam doma belil las.
Če že svetuješ svetuj nekaj, kar je uporabno tudi doma in kar nima tako noro visoke cene.
Običajno stanejo barve za doma med 3 in 7 €.
Nekaj časa nazaj sem si eno obdobje barvala z Goldwell topchic. Če želiš prekriti sive lase, je super, žal pa se hitro izpere. Potem Subrina butter color, tudi dobro prekriva sive lase. Imela sem oranžno. Keune tudi. Ta je sicer zelo močna, po določenem obdobju so se začeli lasje lomiti. Ni mi bila všeč Garnier Olia, ni prekrila narastka in od Syoss oleo intense mi tudi ni prekrila sivih, čeprav jih imam zelo malo. Sedaj bom preizkusila od Loreala, da vidim če je res tako obstojna kot pišejo.
Pa kaj to daješ gor? Te barve zahtevajo predhodno pobeljene lase. Kar kot prvo, lase popolnoma uniči tudi če ti to dela frizer.
Kot drugo: nihče si ne bo sam doma belil las.
Če že svetuješ svetuj nekaj, kar je uporabno tudi doma in kar nima tako noro visoke cene.
Običajno stanejo barve za doma med 3 in 7 €.
[/quote]
Tole samo delno drži. Bolj kot želiš močno in intenzivno barvo, bolj moraš pobelit lase. Če želiš samo osvežiti barvane lase, pa recimo zadostuje ena taka steklenička enakega odtenka kot imaš že pobarvane lase. (z običajno barvo). S tem, da hair dye ne bo pobarval narastka. Jaz sem si kupila Special effects, imam pa oranžno barvo las.