Dobro rejeni župnik Janez Furman: Bistvo božiča niso hrana in nakupi
Saj tudi nihče drug ni žaljiv, ko pove, da on s toliko kilogrami ni ravno najboljši obraz za kakršno koli pametovanje v zvezi s hrano. Je pa res, da so kristjani tudi že navajeni npr. tega, da jim samski devičniki pridigajo o družinskem življenju, tako da to ni nič pretirano novega, če so dodatno še debeli in pridiga o hrani in požrešnosti, verjetno ni prehud preskok.
Jaz menim, da enostavno zelo veliko jé, se ti ne zdi?
Že vsaj 12 let drži svojo standardno težo:
https://www.mediaspeed.net/fotografije/prikazi/50665-janez-furman-zupnik
In voda, ki mu lahko morda zastajala v telesu, mu daje tudi veliko moči:
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=8336457#p8336667
Kadar se udeležim poroke, krsta in podobno. Ne hodim v cerkev je bilo mišljeno kot, ne hodim redno vsako nedeljo k maši. Bo v redu razlaga?
[/quote]
Vsekakor hodiš v cerkev, ne?
Koga briga, če hodiš vsako nedeljo k maši? To nikogar ne zanima. Dejstvo je, da ti je prodajalec buč tako všeč, da ga imenuješ “car” hohoho. Si samo lepo pobrita ofca.
Požrešnost že ni. Duhovnik gotovo ni požrešen.
[/quote]
Seveda ni (bil) požrešen! Je pa res izredno priljubljen, človeški. Ima tri fare. Samo da se prikaže zunaj, ga vabijo v vsako hišo. In gre in pikne tu nekaj, pikne drugje nekaj (o hrani govorimo:-)))) ), in si zvečer najeden kot sod, poln samih slastnih dobrot.
In tako iz dneva v dan………… pa nabašeš 180 kil. Doma nima nobenega fizičnega dela…. pucajo mu mamce, kidajo sneg vaščani, za vrt in rože skrbi podmladek…
Ga ni ‘majstra’, ki bi se temu lahko izognil. Sem delala na morju in bila res priljubljena. Ko sem bila frej, nisem mogla do morja in plavat. Pa samo to sem hotla!! Pri vsaki prikoli so me ‘prisilili’, da sem spila kozarec z njimi. In je minil dan…pijandurski. Potem sem začela hodit daleč naokoli, da me ni noben vidu, da sem prišla do vodeee :-))))
Župnik pa glih ne more delat ovinkov, ker bo sumljiv. Mogoče (še) ratuje temu v Bohinju…..samo dolgo mu ne bo. Ker če odkloniš 3x – se zameriš.
Težka je to! 🙂
Seveda ni (bil) požrešen! Je pa res izredno priljubljen, človeški. Ima tri fare. Samo da se prikaže zunaj, ga vabijo v vsako hišo. In gre in pikne tu nekaj, pikne drugje nekaj (o hrani govorimo:-)))) ), in si zvečer najeden kot sod, poln samih slastnih dobrot.
In tako iz dneva v dan………… pa nabašeš 180 kil. Doma nima nobenega fizičnega dela…. pucajo mu mamce, kidajo sneg vaščani, za vrt in rože skrbi podmladek…
Ga ni ‘majstra’, ki bi se temu lahko izognil. Sem delala na morju in bila res priljubljena. Ko sem bila frej, nisem mogla do morja in plavat. Pa samo to sem hotla!! Pri vsaki prikoli so me ‘prisilili’, da sem spila kozarec z njimi. In je minil dan…pijandurski. Potem sem začela hodit daleč naokoli, da me ni noben vidu, da sem prišla do vodeee :-))))
Župnik pa glih ne more delat ovinkov, ker bo sumljiv. Mogoče (še) ratuje temu v Bohinju…..samo dolgo mu ne bo. Ker če odkloniš 3x – se zameriš.
Težka je to! 🙂
[/quote]
Dobro napisano. Mogoče pa hoče s tem krščanskim mamcam dopovedat, naj ga nehajo pitat, ker se on težko upira.
Vsekakor hodiš v cerkev, ne?
Koga briga, če hodiš vsako nedeljo k maši? To nikogar ne zanima. Dejstvo je, da ti je prodajalec buč tako všeč, da ga imenuješ “car” hohoho. Si samo lepo pobrita ofca.
[/quote]
Ohjej, koliko zajedljivosti. Če te ne bi brigalo, ne bi spraševalo, a ne? Pojej kak košček čokolade, da ne boš bitje tako zagrenjeno v lajfu.
Dobro napisano. Mogoče pa hoče s tem krščanskim mamcam dopovedat, naj ga nehajo pitat, ker se on težko upira.
[/quote]
Nehajte se vsi prenajedat. To je pametni nauk. Da bo pomaranča spet dišala tako, kot našim babicam. Da bo mama ‘huda’, če bo otročiček pojedel keks obešen na smrekci.
Da bodo otroci tako iznajdljivi kot mi. Ki smo znali cukrene bonbone na smrekci odvit, jih pojest in svetleči papirček tako nazaj zavit, da je izgledalo kot prej. Stari pet let!!! )))
Nehajte se vsi prenajedat. To je pametni nauk. Da bo pomaranča spet dišala tako, kot našim babicam. Da bo mama ‘huda’, če bo otročiček pojedel keks obešen na smrekci.
Da bodo otroci tako iznajdljivi kot mi. Ki smo znali cukrene bonbone na smrekci odvit, jih pojest in svetleči papirček tako nazaj zavit, da je izgledalo kot prej. Stari pet let!!! )))
[/quote]
In ti bonboni. Tako vabeči. Zaviti v svetleč papir z resicami. Vedno so viseli na smrekci nekje pri dnu. Pa ne za to, da bi bili na dosegu otroških ročic. Tam so bili, ker so najlepše svetleče bunke visele (drage kot pes in smo jih imeli po 10, 20 let iste, sploh pa zlato snežinko (ni bila zvezda) na vrhu – če si to razbil, si bil res tepen!!) visoko. Samo za gledat!
Lepi spomini. Zunaj pa snega, da se nisi ven videl. Vsi kidali, delali snežaka 3 m. Pa kakšen bunkar ali kucelj, da so se najmlajši dričali….. Pa vsi prjatli, pred vhodom spili kuhančka….
Premraženi domov in zokne in škornje in rokavice so znale mame posušit. In skuhat nekaj toplega. sladkega….. da so nas izza mize samo nesli v posteljo, toplo pokrili in spali ….