Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DOBROTNIKOM

DOBROTNIKOM

Še enkrat, prijatelji dragi, dobro jutro.
Spet sem bila za hipec ali dva v … knjigi.
In spet in spet mi je Z.Modrej dal misliti,
misliti …

———
Se vam je že kdaj primerilo, da ste komu pomagali v stiski, pa vam na koncu ni izkazal nobene hvaležnosti, kaj šele, da bi rekel hvala? Dogajajo se take stvari, in to upravičeno. Zakaj?

Na svetu so namreč tudi taki ljudje,ki imajo izredno razviti čut ali posluh za odkrivanje stisk in težav drugih. Priskočijo na pomoč, še preden se kdo sploh zaveda, daje v stiski ali težavi! Poleg tega pa znajo svojo pomoč ponuditi tako spontano in nevsiljivo, da tisti, ki mu je le-ta ponujena, tega niti ne opazi.

Kako bi potem od nesrečnika pričakovali hvaležnost? Ko pa ste njegovo težavo tako neopazno in elegantno odpravili, da je mogoče cleo podvomil, če je sploh v resnici bil v kakšni godlji. S svojim izrednim čutom ste prej kot on zaslutili težavo in jo šli odpravljat, še preden se je je sploh zavedel.

Dobrotniki, neizrečeno hvalženost ste dolžni prenesti naprej – za dar, ki ste ga prejeli, za poslanstvo, ki se vam ponuja … Hvaležnost za veselje, ki ga občutite, ko prej kot prizadeti sam zaznate njegovo stisko in priskočite na pomoč, da še opazi ne …
—————————-

In ob tem seveda se meni poraja vprašanje – je sploh v današnjem času kje še kakšen tak dobrotnik? Da bi nekdo opazil težave nekoga in mu jih neopazno skorajda rešil prej, kot bi se jih oni zavedal? Je to sploh mogoče?

Je, najbrž je, le teh dobrotnikov ljudje enostavno nočemo videti. Ker se nam morda zazdi samo po sebi umevno, ko se kopljemo v vrtincu težav, da nam enostavno kdaj pa kdaj katero izmed teh reši nekdo drugi… in takrat se morda temu dobrotniku resnično pozabimo zahvaliti!

Nisem pa prepričana, resnično ne, da je dobrotnikom dano njihovo početje kot dar… ne v dandanšnjem svetu, v dandanašnjem času. Prej bi se opredelila, da je to ene vrste breme, ki ljudi dobrotnike spremlja v njihovem življenju. Že res, da je pri tem udeležno tudi posebno veselje, a vendar … ima takle dobrotnik sploh še dovolj moči užiti to veselje ???

Želim si, da bi ta svet premogel dovolj dobrotnikov, da bi bilo resničnim nesrečnikom pravi čas pomagano, utopična želja seveda, kot tudi to, da bi imel vsak nesrečnik svojega dobrotnika ??!!! Saj morda ga ima, pa žal nesrečnik ne ve, da ima dobrotnika in morda dobrotnik ne zazna v pravem času svojega daru …. ????

Gmajna, karkoli že bomo, eno ali drugo, naj nam bo naklonjeno zdravje, ki nam bo pomagalo pri našem poslanstvu … pa bodimo ljudje s težavami, ali pa naj se med nami najdejo tudi obdarjeni dobrotniki …

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Jest zate že vem Mariči koliko veliko dobrega si mi naredila . Vem vsako stvar posebej , niti ti sama ne veš koliko jih je ..da ne govorim , da vedno vem kam poklicat !

Hojla, zajček, dobro jutro. Je deteljca
mokra ???? Si to jutro poskočen ali še
vedno rahlo zaspani zajček ???

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Jutro..
to noč mi je pošast pela levite..
sem pa vseeno naspan zajec , pa poln pizdarij….:))))))))))

Ko je bilo mene strah treskanja in
grmenja, sem potegnila odejo čez
glavo, se zgrbila v dve gubi in čakala,
čakala in tiho molila, da bi bilo neurje
čimprej mimo…. in očke sem trdno držala
skupaj, s silo sem jih držala zaprte, roke
pa sem stisnila v drobne pesti in si jih
pritisnila na ušesa ……. in verjemi ali ne,
bog me je uslišal….. vedno, vedno je trajalo
neurje malo časa …… in potem se je nebo
spet umirilo in zjasnilo ……. mir je zavel
okrog in okrog hiše, ni bilo več hudobnih
spak po zidu, ni bilo več glasnih odmevov
v omari ……in najprej sem odprla učke,
potem sem spet razpustila pesti in si odmašila
ušesa in nato sem čisto počasi, počasi, centimeter
za centimetrom odkrivala odejo …. in svet je bil
umit in nov !!!

in po nevihti je nebo še bolj jasno,
še lepše,čistejše,v njem odseva modrina
kot morje neskončno
zavetje,v katerega smo se zavili v nevihti
nam ostane prijatelj,pa četudi je to le odeja..
V nevihti ne vidimo jasnega neba,lahko pa
se ga zavedamo ?

Lep sončen dan!
Kar naj bo vroč,kakor čaj sredi zime,ko je zunaj… Janijevega 2m snega…

Mariči !!!

Zajči !!!

…danes bi pa jaz filozofirala….ko bi znala prav

Vesta moje , moje……nevihto preživeti z nekom to bi pa šlo anede ?
Ne bi se bale temnih obrisov senc , imele bi varno zavetje nekih rok , močan objem nekega telesa , ki bi se pripijalo ob nas , ne bi se bale ničesar…
Ni važno sneg , vročina , nevihta al burja , tko bi bilo lepo..

Mariči?
A se ti ne zdi,da sta naša dva foruma neke vrste dobrotniška?
Tako se ujemamo in razumemo,tolažimo,zabavljamo,zabavamo..skratka….kletka in gmajna nam delata dneve lepše in znosnejše.Kaj ni to dobrotništvo?
Sp

Zafilozofiram še jaz:
zakaj mora biti nevihta,da je potem vse umito,sprano in spokojno?a se ne bi dalo brez nje?

JE, JA , RES JE !

Bi !

Zajčiiiiiiiii
zakaj te je en sam “bi”,
ker iz “bi” še neč ni …?

hudiča , da ne boste pol rekl kak je zajček ku bu navalu brez bi…oki?

na zdravjot jaap..

New Report

Close