Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek dodatna dopolnitev družinskega zakonika

dodatna dopolnitev družinskega zakonika

Zadnjič sva s prijateljem debatirala o družinskem zakoniku in vsem rokenrolu okoli njega. Na koncu sva, bolj za šalo kot zares, napametovala tole:

Zakaj ne bi predlagali, da se lahko en moški oženi z več ženami in ena ženska omoži z več možmi, oziroma da se poligamija črta iz seznama kaznivih dejanj? Pa da smo vsi drugačni, vsi enakopravni.

Poišči državo, kjer to prakticirajo. Kdo ti brani. Aja, pa še glupače si moraš dobiti. Ampak to najbrž niti ne bo tako velik problem. Povsod se najdejo. Srečno.

Kakšnih kaznivih dejanj. A poligamija je kaznivo dejanje? Komu pa škoduješ?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Poligamija je kaznivo dejanje v vseh članicah Evropske unije….probaj, če upaš 😉

Podpiram. Poznamo multilateralne pogodbe iz politike, gospodarstva… Res ni nobenih zadržkov, da se takšna ne sklene še za zakonsko zvezo in, glede na vse ločitve ipd, bi predlagal, da je vsaka zakponska zveza sklenjena za določen čas z možnostjo podaljšanja.

Ja, ja ja, še en predlog moškim na kožo pisan…
mnogoženstvo se v praksi menda krasno obnese…medtem ko…
kdo bo pa več mož prenašal??? Še enega kumi…pa kaj si ti nor?

A gre za preblisk, da pri sebi ugotoviš, da si tip ženske, ki ni za moškega? ;))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

A gre za preblisk, da pri sebi ugotoviš, da si tip ženske, ki ni za moškega? ;))[/quote]

Ne, Matjazko, ti si tisti, ki se ti skoz neki bliska, ne jaz…

A gre za preblisk, da pri sebi ugotoviš, da si tip ženske, ki ni za moškega? ;))[/quote]

Ne, Matjazko, ti si tisti, ki se ti skoz neki bliska, ne jaz…[/quote]

Saj si sama napisala, da še enega komaj prenašaš, saj se nisi nič zlagala. 😀

Ne, Matjazko, ti si tisti, ki se ti skoz neki bliska, ne jaz…[/quote]

Saj si sama napisala, da še enega komaj prenašaš, saj se nisi nič zlagala. :D[/quote]

No, tebe bi že rajš štuparamo nesla na Šmarno goro, kot prenašala…. :-)))

Saj si sama napisala, da še enega komaj prenašaš, saj se nisi nič zlagala. :D[/quote]

No, tebe bi že rajš štuparamo nesla na Šmarno goro, kot prenašala…. :-)))[/quote]

Lahko pogledam v čarovniško kuglo, če si za moškega in če boš kakšnega dobila? :))

Ko bo za poligamijo toliko interesa kot za homoseksualne zadeve se bo tudi tam kaj premaknilo.

Po moje ta zakonik ne omogoča novih stvari, ampak samo ureja že ostoječe stanje. Bolj bo vplival na otroke kot pa na starše. Ljudje bodo še vedno imeli otroke in jih vzgajali kot bodo hoteli.

Skoz te copatarske teme. A sami živet vam ne bi zneslo?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

No, tebe bi že rajš štuparamo nesla na Šmarno goro, kot prenašala…. :-)))[/quote]

Lahko pogledam v čarovniško kuglo, če si za moškega in če boš kakšnega dobila? :))[/quote]

Zmer si mal prepozen… zgodba tvojega življenja, a ne Matjazko?

Bogi ti “pravi moški ” tu gor, ki sebe dojemajo skoz to, kar babe rabijo….

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Lahko pogledam v čarovniško kuglo, če si za moškega in če boš kakšnega dobila? :))[/quote]

Zmer si mal prepozen… zgodba tvojega življenja, a ne Matjazko?[/quote]

Skela, tvoja mama ali babica je imela “zelo močan” karakter, kjer je ona mislila in odločala o vsem? Oče pa je bil bolj mehek, topel in čustven, ki se ni nikoli prepiral. Se mi zdi, da hodiš v naprej določeni “dedni družinski liniji”, liniji žensk, ki so imele mehke in neodločne moške, ker je bilo v njih samih nekaj ‘vražjega’: prevlada, nadvlada, komanda, odrezavost, brezkompromisnost, agresivnost, grobost…

Zmer si mal prepozen… zgodba tvojega življenja, a ne Matjazko?[/quote]

Skela, tvoja mama ali babica je imela “zelo močan” karakter, kjer je ona mislila in odločala o vsem? Oče pa je bil bolj mehek, topel in čustven, ki se ni nikoli prepiral. Se mi zdi, da hodiš v naprej določeni “dedni družinski liniji”, liniji žensk, ki so imele mehke in neodločne moške, ker je bilo v njih samih nekaj ‘vražjega’: prevlada, nadvlada, komanda, odrezavost, brezkompromisnost, agresivnost, grobost…[/quote]

Zlo dobr veš, da streljaš na slepo (tudi to zgleda kot zgodba tvojega življenja) in ja, še enkrat si
tko mim udaru, da bi blo hecno, če ne bi bilo napisano s tako žleht motivom.
Tvoja celotna družinska linija se je morala zelo izživljati nad tabo, da si razvil tako potuhnjeno agresijo….

Skela, tvoja mama ali babica je imela “zelo močan” karakter, kjer je ona mislila in odločala o vsem? Oče pa je bil bolj mehek, topel in čustven, ki se ni nikoli prepiral. Se mi zdi, da hodiš v naprej določeni “dedni družinski liniji”, liniji žensk, ki so imele mehke in neodločne moške, ker je bilo v njih samih nekaj ‘vražjega’: prevlada, nadvlada, komanda, odrezavost, brezkompromisnost, agresivnost, grobost…[/quote]

Zlo dobr veš, da streljaš na slepo (tudi to zgleda kot zgodba tvojega življenja) in ja, še enkrat si
Tvoja celotna družinska linija se je morala zelo izživljati nad tabo, da si razvil tako potuhnjeno agresijo….[/quote]

Prvič mimostrel, zdaj pa končno zadetek v polno s pomočjo ‘potuhnjene agresije’. hehe 🙂

Jah, nič ne razmišljaš od kod težave z moškimi (menda gre za gol slučaj da si tako ‘priljubljena’ med moškimi na forumu in še vedno SAMSKA? 🙂 ), po drevesnem deblu navzdol se pogleda (predniki in postavitev družine prejšnjih generacij), da ne greš v isto smer.

La constellation Jodorowsky (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=8wyJ0EJ3Q7A

Postavitev družine – La constellation Jodorowsky (1994) :
https://www.youtube.com/watch?v=8wyJ0EJ3Q7A#t=62m00s

O, bi, bi.
Jaz res maksimalno uživam trenutno in tudi še nameravam kar nekaj časa. Čista svoboda.

Tvoja celotna družinska linija se je morala zelo izživljati nad tabo, da si razvil tako potuhnjeno agresijo….[/quote]

Prvič mimostrel, zdaj pa končno zadetek v polno s pomočjo ‘potuhnjene agresije’. hehe 🙂

Jah, nič ne razmišljaš od kod težave z moškimi (menda gre za gol slučaj da si tako ‘priljubljena’ med moškimi na forumu in še vedno SAMSKA? 🙂 ), po drevesnem deblu navzdol se pogleda (predniki in postavitev družine prejšnjih generacij), da ne greš v isto smer.

La constellation Jodorowsky (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=8wyJ0EJ3Q7A

Postavitev družine – La constellation Jodorowsky (1994) :
https://www.youtube.com/watch?v=8wyJ0EJ3Q7A#t=62m00s%5B/quote%5D

Eh eh eh…kr rineš, pa rineš, kot en tak potuhnjen črv….zlezi lepo po drevesnem deblu nazaj med
korenine, kamor spadaš…
Seveda uradno imaš prav…poročiti se res ne nameravam še enkrat….brez moškega pa nikoli nisem
bila za daljši čas…in tudi zdaj nisem…in “težav z moškimi” nisem imela nikoli …ravno obratno če dobro
pomislim…
Pa saj to sva že debatirala ene tristokrat….pa boš vseeno čez mesec ali dva spet prilezel izpod
kamna in začel od začetka….kot da ni bilo nič….jovo na novo…verjetno si ne moreš pomagati, kaj?

Skela, črveki se zagrizejo v meso sočnih mamljivih sladkih sadežev. Kako dobro poznaš mojo naravo! :)))

Izrazoslovje boš morala malo popraviti (iz grobega agresivnega moškega v mehak ženski z lepim slogom, smislom za umetnost in stil), tako da ne , da ne bi imela težav z moškimi, ampak nasprotno, da jih boš imela , ker ne bodo hoteli splezat s tvojega drevesa, ker sedaj ne ostajajo dolgo gori ob teh robatih in trdih besednih sadežih, bi stradali zgoraj, razen če niso ti tvoji moški ‘kočevski drvoseči’ s slonjo debelo kožo? 😉

Izrazoslovje je rekel … In hkrati spisal popolnoma neberljiv odstavek. :/

Skela, črveki se zagrizejo v meso sočnih mamljivih sladkih sadežev. Kako dobro poznaš mojo naravo! :)))

Izrazoslovje boš morala malo popraviti (iz grobega agresivnega moškega v mehak ženski z lepim slogom, smislom za umetnost in stil), tako da ne , da ne bi imela težav z moškimi, ampak nasprotno, da jih boš imela , ker ne bodo hoteli splezat s tvojega drevesa, ker sedaj ne ostajajo dolgo gori ob teh robatih in trdih besednih sadežih, bi stradali zgoraj, razen če niso ti tvoji moški ‘kočevski drvoseči’ s slonjo debelo kožo? ;)[/quote]

Počas se te bere samo še kot
bla bla bla….večno isto …kakšen
dolgčas. ..mal izvirnosti vsaj včasih ne
bi škodilo. .

Kaj je neberljivo? Literatura je tudi umetnost. Mogoče ne razumeš umetnika v meni in mojih abstraktnih literarnih umetnij, ker si preprosta ženska kot Skela? HAHA :))) 😀 Saj razumeš, a ne? :)))

Bolj stil, slog, kako oblikuješ, tvoriš, zapišeš stavek. Mislim, da če to drži, da je Skela prečitala vse velikane svetovne literature, bi pa ji pa tu moralo pero lepše teči, predvsem stilsko in oblikovno. Ker s temi kratkimi ‘po domače’ butni/rukni in povej v ‘fris’ ven na kratko kot v nekakšnem prepirljivem tonu, je stilska sirotinja.

Kaj je neberljivo? Literatura je tudi umetnost. Mogoče ne razumeš umetnika v meni in mojih abstraktnih literarnih umetnij, ker si preprosta ženska kot Skela? HAHA :))) 😀 Saj razumeš, a ne? :)))

Bolj stil, slog, kako oblikuješ, tvoriš, zapišeš stavek. Mislim, da če to drži, da je Skela prečitala vse velikane svetovne literature, bi pa ji pa tu moralo pero lepše teči, predvsem stilsko in oblikovno. Ker s temi kratkimi ‘po domače’ butni/rukni in povej v ‘fris’ ven na kratko kot v nekakšnem prepirljivem tonu, je stilska sirotinja.[/quote]

Sorry, ampak vsako literarno skrpucalo pa še ni umetnost. Kar se tiče “kratkih butni/rukni in povej v fris”, so pogosto veliko boljši način sporočanja kot leporečje, pri katerem dobiš vtis, da ima avtor na razpolago 4000 znakov, njegov prispevek pa nanese samo 2200 znakov, zato tistih manjkajočih 1800 znakov pridobi tako, da uporabi kup pridevnikov, vrinjenih stavkov in (odvečnih) dodatnih razlag, ki ne razložijo nič, le bralci dobijo občutek, da jih ima za debile.
Namesto tega te “kratke butni/rukni in povej v fris” lahko relativno lahko vstaviš v haiku 5-7-5 formulo, recimo:

Ej Matjažek no
pejt v pizdo materno
ker si psihopat

Pa ne pozabi:
[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/1a/a8/ce/1aa8ce8ba9a2573f9b9d480df279986c.jpg[/img]

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close