Dog Soldiers
Sem ga gledala že pred časom doma…..
Ja, kar grozen film….napet…Presenečena, ker drugače nisem veliko pričakovala od filma…Ni slab in ti ne bo žal ogleda…Ni pa v stilu kakšnih akcij in podobno…
Ni pa tudi ne preveč grozen, če slučajno bežiš iz konodvorane:)))))
Kar se vsebine tiče…zaradi se mi zdi vojaških poizkusov, se ljudje spremenijo v….Preveč pa ni uredu vedet, pol film ni zanimiv.:)))
Pa lep ogled želim:)) byyy
Sej Night of the Living Dead nima nobenega tako imenovanega britanskega humorja.
Preveč britanskega humorja je zame Monty Python, zadeva, ki jo imajo skoraj legendarno vsi moški radi, ženske so pa bolj indiferentne. 😉
Drigače imam pa Dog Soldiers že dva tedna na cdju, pa si še nisem vzela časa, da bi ga pogledala.
Meni je bil kar všeč, v štoriji sami sicer kar mrgoli nedoslednosti, pa mrcin samih nič kaj dosti ne pokažejo, pa nekaj časa se zadeva zelo počasi odvija, potem ti pa v petih minutah natrosijo kar nekaj twistov (bolj proti koncu), ampak vseeno film (v trenutni suši vsekakor) vreden ogleda. Kar je bilo meni všeč, je svež pristop z minimalno humorja (ni kaka komedija, niti slučajno). Ni mi sicer jasno, kako se lahko kuža znosno razume kar z vsemi po vrsti, …
LP
PS: Monthy Python je meni super (ampak ni kake podobnosti, razen naglasa 🙂
Uhhhhh, tisto je pa itak klasika – vem katerega misliš!!! George A. Romero je režiral pa iz leta 68. Res klasika ja. Sem gledal en dokumentarec o nastajanju fillma. Za razne prizore so uporabili speštano zelenjavo + ketchup, kar se v ČB tehniki odraža kot špecialni ostudni efekti kanibalizma … 😉 Na tem filmu se je učil tud legenda make-up efektov Tom Savini 🙂 Ta je car!
A misliš tisti dokumentarec, ki je govoril o grozljivkah na sploh in so ga vrteli par, hm, tednov (mesecev?) nazaj na slo1? Mislim, da ga ponavljajo kmalu. Se mi zdi, da sem videla nekaj v programu. 🙂 Bilo bi super, ker sem prvič gledala samo četrt.
Najboljši prizor iz Night of the Living Dead je pa itak tisti, ko se en mrtvec igra s črevesjem, po tem ko se jim ponesreči pot do pumpe. ;)) Eek! 🙂
Btw, fino je, da vsaj še nekdo poleg mene pozna ta film. 🙂
Tooooočnooo!! Uhh, prosim, če mi javiš, kdaj bo to spet na TV, ker pol bom snemal.
Si gledala remake? 1990 je hommage naredil Tom Savini (talkin’ about him all the time). Čist dobra zadeva. Je bil enkrat na kanalu A. Sem si posnel in potem zbrisal po nesreči :(((
Ti je bilo všeč mačje pokopališče – prvi del?
Malo prej sem preverila, tisti dokumentarec (The American Nightmare) ponavljajo danes ob 3:30 zjutraj (to je potem v bistvu že petek, da ne bo pomote). Jah, malo so pozni, ampak vsaj ponavljajo zadeve.
Remake sem tudi gledala, ampak original je itak neprekosljiv. 🙂 Tudi razplet mi je boljši v originalu. Jst bi tudi ta dva dela morala imeti nekje posneta, mam ene par kaset s “horror” napisom gor, da se jih noben ne dotika. 😉
Prvi del Pet Cemetaryja je itak boljši od drugega, ampak seveda ta drugega največ vrtijo po tvju in večina ljudi sploh ne ve, da obstaja prvi. Scena z ženo na koncu mi je najboljša, če ne štejemo male grozljive mačke. 😉
Se pravi, da sem že zamudil :((((
Evo, tako kot sem predvideval – dvojko ful predvajajo, za enko sploh ne vedo :(( pa je res dober horror. Church kot Zombie-cat res rula, sploh pa pol žena, ker se tipu kar zmeša in kar pokopava vse po vrsti ;). Pa cel film je taka ena tesnobna izkušnja. Se mi zdi, da so res zajeli atmosfero v knjigi.
Hudo mi je smešno, kako vedno delava vrstice v desno pri replyjih. ;))
Ampak moj videorekorder je kao nadomestil ta odsluženega dve leti nazaj, mislim, sej je res, da ga je enkrat strela zadela in da je bil pol dneva v komi, ampak drugače okej dela. 🙂 Enkrat mi je sicer uspelo, da je posnel nekaj na slo1 čisto od začetka (čeprav se ure niso čisto ujemale) in do konca, pa še reklame je vmes spustil. Unbelievable. Samo da me še bolj jezi…