Dogodki v sklopu vrteca
Včeraj je imela hčerka (jaslice) v sklopu vrteca pravljico v knjižnici. Bilo je druženje v sklopu meseca družine. In moram reči, da sem malo razočarana nad slabo obiskovanim druženjem (4 družine od 14).
Se vi udeležite prireditev v sklopu skupine v katero je vključen vaš otrok? Dostikrat prebiram kako nimate možnosti, kaj pa tisti ki jih imate?
Mi imamo max. 1x na mesec (tu so vštete tudi kake razstave za katere dobimo karte) vabljeni na druženje, gre pa za jasli!
Moja hčerka je prav navdušena ko je lahko v najini družbi in družbi svojih vrtičkarjev!
Mi se takih druženj praviloma udeležujemo, ampak na srečo niso tako pogosta kot pri vas, mogoče 3x letno. Meni enostavno ne bi uspelo uskladiti vseh ostalih obveznosti s tako pogostimi vrtčevskimi druženji. Pri nas se vedno večina udeleži družin.
Logično je, da če so druženja pogostejša, je tudi obisk manjši.
Glede družbe sovrstnikov me ne skrbi, ker jo imata doma in v vrtcu dovolj.
Saj to niti ni tako slaba udeležba. 🙂
Če gledam našo družino, kjer nas je pet, je cela logistika, kdaj in kako se bomo uspeli ujeti še s kakšno družino, kjer so tudi recimo štirje ali pet, da imamo vsi čas in da smo vsi zdravi. Mission impossible praktično.
Glede telih vrtčevskih zadev pa takole: jaz se potrudim, da se jih udeležujem kolikor je to pač mogoče. So pa običajno “med delovnim časom”, pri nas najkasneje ob 16h, raje prej, kar je ob delovniku 8-16 nemogoče.
vedno se udeležujem vseh delavnic, predstav in kar je še tega v vrtcu in to že odkar hodi moj otrok. res pa da niso vsak mesec, mogoče 4 ali 5 na sezono (september-junij). včasih je ob 17h, raje ob 16h. takrat brez pardona koristim plus ure in odidem prej iz službe, če je treba. hvalabogu mi služba to omogoča.
Tudi mi smo imeli prejšnji teden eno takih predstav, kar v vrtcu. Šli smo vsi, še babica. Tudi jaz sem opazila, da nas staršev ni bilo veliko (jasli). Je bil pa moj mož edini očka, in moja mami edina babica. Hčerkica je pa prav uživala, čeprav ne toliko pri gledanju predstave, ampak pri opazovanju ostalih otrok. Za tako majhne igrica še ni tako zanimiva.
Kako pogosto bodo taki dogodki ne vem, tole je bilo prvo. Če bo zdravje in primerna ura (po službi), se bomo redno udeleževali. Zelo všeč mi je tako druženje, da se tudi starši spoznamo.