Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dohodnina-ali lahko otrok…?

Dohodnina-ali lahko otrok…?

Rodila sem lani konec maja.
Ali lahko otroka kot olajšavo prijavim celo leto, ali samo od junija naprej?
In če ga pravim celo leto-ali davčna to kontrolira-roj.datum se ne vpiuše, ampak samo leto rojstva.
Kako je s kaznijo 50.000,00 SIT ali plačaš samo kazen odmerjena vrnjena dohodnina pa ti pripada-ali vrneš tudi preveč izplačano dohodnino-razliko ali celotno izplačilo, če ugotovijo, da si “prikrival”

Hvala.

Uradno lahko otroka uveljavljaš 5-12. Jaz ga ne bi prijavila za celo leto.

Davčna vse ve… in če se ne motim ti bo kar sama upoštevala realno stanje! Le zakaj bi goljufila??? POvej??? Zakaj želiš nekaj, ko otrok še rojen ni bil, mislim, kaj imate od tega???

Po mojem jim takoj začne kaj piskati, ko podatek vnesejo v računalnik…. Glede na to, da recimo razdelijo olajšavo ločenim staršem, ki oba otroka vpišeta celo leto, bi rekla, da jim nelogičnosti pridno meče ven.

haha

brez skrbi, da ima davčna podatek, kdaj se je otrok rodil
konec koncev so mu izdali davčno številko

Pazite predvsem tisti, ki ste rodili v prejšnjem letu drugorojenca ali tretjerojenca.
Vpisati ga morate na prvo mesto.
Prvorojenega otroka pa na drugo mesto.
Dobite več nazaj.

O šit, pa res….

Še eno malo drugačno: Če je otrok rojen konec aprila, ga prijavljaš od aprila ali od maja?

Ja, to pa – začneš s tistim mesecem, v katerem se je rodil, pa če magari pet pred polnočjo 🙂

Sem že dobila odgovor pri Vidi na DURSovi strani:

Olajšava za novorojenega otroka se lahko uveljavlja že za mesec, ko se je otrok rodil.

Če še kateri/emu pride prav….

če se je rodil konec aprila, ga uveljavljaš od aprila dalje in ne od maja

kar se pa tiče uveljavljanja prvorojenega otroka na drugem mestu, to tako ne gre, ker ne moreš celo leto uveljavljat višje olajšave, če celo leto nisi imel dveh otrok. lahko verjamete, da ima davčna to že pogruntano in se mi zdi, da sem lani v njihovih pojasnilih brala nekaj na to temo.

New Report

Close