Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Dohodnina – drugo pogodbeno razmerje

Dohodnina – drugo pogodbeno razmerje

Morda kdo ve kako je pri napovedi dohodnine iz drugega pogodbenega razmerja glede naslednjih stvari:
– dohodek iz drugega pogodbenega razmerja (1230) sem prejemal v tujini v drugi članici EU, kjer sem tudi plačeval prispevke za zavarovanje in pokojnino
– dnevno sem se na delo vozil iz Slovenije, zato bi rad uveljavljal potne stroške in malico (?)

Zanima me, če kdo ve ali lahko uveljavljam stroške malice, glede na to da gre za delo iz drugega pogodbnega razmerja? Ali lahko poleg stroškov prevoza (+ malice, v kolikor je to mogoče) uveljavljam še dodatnih 10% normiranih stroškov?
Povračilo potnih stroškov, ki sem jih prejel zaradi potovanja, se naj bi štelo v osnovo, morda kdo ve ali jih lahko potem vključim v stroške?

Živijo,

napovedi dohodnine iz drugega pogodbenega razmerja lahko poleg 10 % normiranih stroškov uveljavljate tudi dejanske stroške prevoza in nočitve.
Dejanski stroški prevoza in nočitve se priznajo na podlagi dokazil (računov) največ do višine, določene z Uredbo o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja (Uradni list RS, št. 140/06 in 76/08).
Stroškov malice pa ne morete uveljavljati.

Lp,

Sabina [url]https://www.facebook.com/Funkyracunovodka/[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close