dohodnina morda Barca
Lani sem bila zaposlena 6 mesecev. Je bolje, da pustim tako kot je in dobim vrnjeno dohodnino ali je bolje, da me mož uveljavlja kot vzdrževanega družinskega člana? Verjetno bom več dobila sama kot čeme uveljavlja mož? Meni verjetno ni potrebno nič vlagat, samo počakam na informativni izračun? je tako?
Nisem Barca, me pa zanima nekaj – a vi nikoli ne naredite testnega izračuna? Saj vem, rok za vzdrževane je do 05. 02., ampak, tudi če sedaj tega ne odda, pa ugotovita, da je to bolje, še vedno lahko da ugovor in izračun, mar ne?
Ja sem ga naredila, dobila naj bi nazaj. Koliko pa naj bi dobil mož zame, pa ne vem?
izračuni se vedno delajo v paru.
izračunaš koliko dobiš ti nazaj, če te mož ne uveljavlja in koliko ima obveznosti za dohodnino (ali izplačila) mož v tem primeru
potem pa izračunaš, koliko je dohodnina, če te mož uveljavlja za 6 mesecev. v tem primeru tebi pripada zgolj polovica splošne olajšave in verjetno dobiš manj nazaj ti, več pa mož.
če ne veš, kakšni so moževi podatki, ne moreš izračunat najbolj optimalne opcije.
Ne vem, če bo to držalo. Kakšno leto nazaj, ko sem bila brez ni dobil nazaj veliko. Sedaj bi jaz sama dobila več, po mojem izračunu. Kam pa se vpiše podatke, če me on uveljavlja, kam njegove in kam moje? Isto vpišem v informativni izračun, pod katero rubriko? Če me on uveljavlja bodo upoštevali njegove dohodke, ki pa niso majhni in ne bo veliko dobil. Če pa pustim tako kot je, dobim jaz sama nazaj? A ne?
jah vse je odvisno od tega, koliko ima on že v osnovi od svoje plače dohodnine za plačat
če mu pri plači odtegnejo 5 evrov dohodnine, pač ne more kaj dosti dobit vrnjeno…
kje vpišeš
na začetku, kjer piše…
Za leto 2015 me kot VDČ uveljavlja zavezanec:
Ime in priimek Čas vzdrževanja
on pa te uveljavlja tam, kjer je rubrika vzdrževani člani…
lahko mi pa pošlješ podatke na [email protected], pa ti naredim izračune za oba…
Forum je zaprt za komentiranje.