Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dohodnina-otrok

Dohodnina-otrok

Prosim za pomoč

Ko je partner lani oddajal dohodnino, so mu v letu 2005 kar dali vzdrževanega družinskega člana med olajšave, pa čeprav sploh še nisva imela otročka. Prišlo je do površne napake pri vnosu podatkov. Pa pustimo to. V letu 2006 smo zadevo uredili, pa vendar, ko gledam danes podatke za dohodnino, se mi zdi, da je še vedno plačal bistveno manj davka pri plači, kot leta prej.

Klicala sem v njegovo službo, kjer mi je ta gospod povedal, da od feb.2006 nima več nikogar pod olajšavo, pa da naj pregledava izplačilne liste. Meni se zdi, da bi mu vseeno morali odtegovati večji davek.

Na kaj naj bom še pozorna, da to zadevo rešimo? Ali je s tem da mu je odmaknil olajšave urejeno vse, ali bi le to spremembo morala javiti še kam drugam?

Hvala za pomoč
lp

Men so pa enga otroka premalo upoštevali!

preveri koliko bi moral doplačat dohodnine, pa si boš hitro na jasnem, ali je plačeval prenizko akontacijo, ali ne

No, saj tukaj me moti. Ko še nisva imela otrok, je bilo letno davka nekje okoli 550 000 sit. Potem tisto napačno leto nekje 402.000 sit in to leto 470.000 sit Vsekakor več kot lani in seveda manj kot prejšnje leto in to mi je čudno.

Lani sva imela za doplačat dohodnino z otrokom, kot olajšava 66.000 sit. Letos pa naj bi dobil nazaj 125 000 sit.

Mislite, da je potem v redu ali ne?

Kaj pa na obračunu dohodkov, bi tam vedeli kaj več?
lp

New Report

Close