Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dokaz, da je komunizem (socializem) gnil

Dokaz, da je komunizem (socializem) gnil

Države, ki so imele komunizem, so najmanj razvite v Evropi.Slovenija je najbolj razvita bivša komunistična država, pa še evdno precej zaostaja za Avstrijo, Švico, Norveško, Dansko..in drugimi evroipskimi državami, ki niso izkusile “dobrote” komunizma.

In vsem tem očitnim dejstvom navkljub si nekateri na forumu še evdno drznete malikovati komunizem, v katerem “smo menda dobro živeli?”

Jaz pa pravim…če ne bi imeli dolge dediščine komunizma, bi zdaj res dobro živeli.Stari grehi nas pač tepejo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Če verjameš, je pa res…

Res je.

Komunizem je gnil. Saj to kaže ona zgodba, ki sem jo citiral v sosednji temi.

ne rabiš dokazovat.
če bi bil socializem dokazano dober, ga ne bi odpravili, ampak bi ga imeli še sedaj.

hm gnili ste tisti vsi ki ste bili komunisti in ste se na brzino prefarbali v tabele kot jj

Tudi sam se čudim komunistični aroganci. Vse komunistične države bankrotirale ali pa životarijo, ljudje iz teh držav bežijo. Tudi pri nas niso nič drugačni, poglejte samo AR,MK,JD,MP..

No ja, komunizem je že res gnil, ampak klerofašizem je še veliko hujši.

Zanimivo je, da je dejansko večji del današnjih gorečih desničarjev nekoč bilo v komunistični partiji.

točno tako. in dodatek ja komunizem je res gnil, saj si tudi ti jakec otrok KPJ in kot vidiš je moja ocena da nisi nič vreden.

Kot vsi tudi ti mešaš preteklost in sedanjost. V komunizmu se JE dobro živelo, v kapitalizmu pa se NE živi več dobro.

Kot vsi tudi ti mešaš preteklost in sedanjost. V komunizmu se JE dobro živelo, v kapitalizmu pa se NE živi več dobro.[/quote]

Hvala Bogu, meni tudi sedaj nič ne manjka. Upam, da bo še dolgo tako.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Tud Argentina je bankrotirala, pa ni okusila komunizma.

Kapitalistične države so res med najbolj razvitimi, so pa tudi med najmanj razvitimi.

Komunističnih pa ni med najbolj razvitimi.

Kot vsi tudi ti mešaš preteklost in sedanjost. V komunizmu se JE dobro živelo, v kapitalizmu pa se NE živi več dobro.[/quote]

Zdaj pa te res ne razumem.

Kako to, da so najbolj razvite države na svetu tiste, ki nikoli niso imele komunizma, temveč imajo od nekdaj kapitalizem?

jaz še vedno zagovarjam socializem, ki smo ga imeli v Sloveniji do uvedbe kapitalizma ( in ne demekracije, kot danes pravimo sedanjemu režimu). Službe so potekale od 06. do 14.ali od 14. do 22. ure, sobote in nedelje doma- čas za piknike z družino, sorodniki, prijatelji; vsaj enkrat na leto na morje preko firme po sindikalni ceni, lahko pa tudi v hotel ( stvar okusa ).
Bilo je časa za družino, otroke, prijatelje, denarja je tudi še kar bilo, lačni pa tudi nismo bili.
Ja, mislim, da mlajše generecaije nikoli ne bodo poznale in okusili tako lagodnega življenja, pa naj mi nihče ne reče, da danes vsi plačujemo zaradi tega. Ne, ker je bila Juga takrat zadolžena v tujini le 22 miljard dolarjev, današnji puf Slovenije pa je v 15 letih že krepko višji, in se iz leta v leto samo še viša. pa je Slovenija ob osamosvojitvi prevzela le slabo miljardo dolga prejšne Juge.

In kdo je to afnanje in uživancijo financiral?

Juga sigurno ne.

Afnanju in uživanju navkljub Juga ni bila tako zadolžena kot je Slovenija.

V socializmu so bile plače slabše kot danes. Vsaj za sposobne ljudi.

V socializmu je bilo treba iti v Avstrijo ali Italijo in švercati blago sem, ker se tu ni dalo nič kupiti.

Danes je pa tu precej vsega in se ljudje pritožujejo, ker vsega ne morejo kupiti.

Čudno, da potem takrat ni bilo toliko revežev kot jih je danes.

Če dobro premisliš, je to točno tisto za kar se danes zavzema RKC. Pa ravno oni in njeni pristaši so tisti, ki najbolj vpijejo čez ta režim. Ah ja, seveda, čas za družino in otroke je bil, ampak vzgajali jih niso za klečeplazenje pred duhovščino.

Ne, ni čudno. Je povsem logično, če pač veš, da so komunisti kradli sposobnim, izboraženim in delovnim, ter dajali ta denar lenuhom, parazitom, itd.

To sicer do neke mere drži, ampak te države tudi klerikalizmu in cerkvi niso pustile blizu. Kako pa se danes razvija recimo Češka inkako Poljska, je pa tudi očitno. Na Poljskem so le zamenjali en totalitarizem z drugim.

Ne drži. RKC se v Jugi ni financirala iz proračuna.

Ne, ni čudno. Je povsem logično, če pač veš, da so komunisti kradli sposobnim, izboraženim in delovnim, ter dajali ta denar lenuhom, parazitom, itd.[/quote]

Verjetno so stotine tisočev Slovencev, ki so si v času socializma zgradile hiše in kupile stanovanja, to so verjetno bili sami lenuhi. Njihovi potomci danes tega ne morejo, prav zato ker so tako zelo neleni.

BRAVO MALO STAREJŠI SE POVSEM STRINJAM TOČNO TAKO JE BILO PREDVSEM PA SI BIL VAREN TAKO IN DRUGAČE SAJ SI VEDEL DA ZA TABO STOJI MAŠAL TITO, KI SE GA NOBEN NI UPAL JEBAT KOT NAŠE RUBPLE PA OSTALE BREZVEZNJAKE

New Report

Close