Dokaz, da je komunizem (socializem) gnil
Države, ki so imele komunizem, so najmanj razvite v Evropi.Slovenija je najbolj razvita bivša komunistična država, pa še evdno precej zaostaja za Avstrijo, Švico, Norveško, Dansko..in drugimi evroipskimi državami, ki niso izkusile “dobrote” komunizma.
In vsem tem očitnim dejstvom navkljub si nekateri na forumu še evdno drznete malikovati komunizem, v katerem “smo menda dobro živeli?”
Jaz pa pravim…če ne bi imeli dolge dediščine komunizma, bi zdaj res dobro živeli.Stari grehi nas pač tepejo.
Kot vsi tudi ti mešaš preteklost in sedanjost. V komunizmu se JE dobro živelo, v kapitalizmu pa se NE živi več dobro.[/quote]
Zdaj pa te res ne razumem.
Kako to, da so najbolj razvite države na svetu tiste, ki nikoli niso imele komunizma, temveč imajo od nekdaj kapitalizem?
jaz še vedno zagovarjam socializem, ki smo ga imeli v Sloveniji do uvedbe kapitalizma ( in ne demekracije, kot danes pravimo sedanjemu režimu). Službe so potekale od 06. do 14.ali od 14. do 22. ure, sobote in nedelje doma- čas za piknike z družino, sorodniki, prijatelji; vsaj enkrat na leto na morje preko firme po sindikalni ceni, lahko pa tudi v hotel ( stvar okusa ).
Bilo je časa za družino, otroke, prijatelje, denarja je tudi še kar bilo, lačni pa tudi nismo bili.
Ja, mislim, da mlajše generecaije nikoli ne bodo poznale in okusili tako lagodnega življenja, pa naj mi nihče ne reče, da danes vsi plačujemo zaradi tega. Ne, ker je bila Juga takrat zadolžena v tujini le 22 miljard dolarjev, današnji puf Slovenije pa je v 15 letih že krepko višji, in se iz leta v leto samo še viša. pa je Slovenija ob osamosvojitvi prevzela le slabo miljardo dolga prejšne Juge.
Ne, ni čudno. Je povsem logično, če pač veš, da so komunisti kradli sposobnim, izboraženim in delovnim, ter dajali ta denar lenuhom, parazitom, itd.[/quote]
Verjetno so stotine tisočev Slovencev, ki so si v času socializma zgradile hiše in kupile stanovanja, to so verjetno bili sami lenuhi. Njihovi potomci danes tega ne morejo, prav zato ker so tako zelo neleni.