Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dokončana fakulteta pri 42??

dokončana fakulteta pri 42??

A je kdo tak, ki je pustIL vse in se kasneje spravil v red in dokončal? Vam je prišla prav?

Zakaj ne?

Jaz sem se pri 50ih spravila na mag. Študij. S VI/2 nisem ne tič ne miš

Dobro mi gre

Dvomim da gre kdo končati ali nov študij začeti zaradi boljše službe. Verjetno bolj zaradi sebe. Razen če se mu tam kjer dela zaradi tega popravi situacija. Ker pri teh letih štejejo izkušnje, ne šola. Mene ni že leta nihče vprašal kakšno šolo imam (sem 44), pa sem kar na par razgovorih zadnja leta. Zanimajo jih izkušnje, kakšen način dela imam, kakšne rezultate. Večinoma je pa itak priporočilo tisto ki prvaga. Imam službo, ampak če se kaj pojavi grem preveriti če lahko več dobim :).

Včasih je zaistalisst. Kljub polno ful izobrazbbe. Mña 2😊

Nah no, oač mam 😊☺️☺️☺️

Rezi, haha saj se nisi napila? Prosim te, napiši še enkrat tako, da bom razumela. Ajde naj vidim, kaj si mislila.

Odgovor na objavo uporabnika
Lolly484, 20.04.2025 ob 19:54

A je kdo tak, ki je pustIL vse in se kasneje spravil v red in dokončal? Vam je prišla prav?

ZAradi dela v JU, kjer je vedno izhodisce formalna izobrazba. Tudi ce delo obvladas bolj kot kak magister, ki samo krivine hvata, boš kljub večjemu strokovnemu znanju  vedno placan manj kot meglomešalec. In ne bos s placo zlezel nikamor

Nisem še 42. 🙂 Bi pa mogoče enkrat dokončala, ja. Prav mi pa ne bo prišla. Ja, lahko se bom prijavljala na delovna mesta, ki to zahtevajo. Ampak mislim, da me bodo itak vsi ostali (mlajši) povozili. Bolj se gre za to, da dokončaš in ti pol nihče več ne teži “ja, kdaj pa boš”, “pa bi lah”, “pa un je pri 40. šel na faks,  čeprav ima vse” itd.

Hja, če ti sploh kje priznajo še kake izpite? Smeri se spreminajo. Tako, da imaš srečo, če ti bodo določili samo nekaj izpitov za narediti.

Drugače pa ja, itak, da se splača, če gre za kako uporabno smer. Ne poslušat ljudi, ki pravijo, da izobrazba ni pomembna. Itak, da je, če je uporabna.

Jaz imam družboslovno smer končano. Sem študirala tudi naravoslovno smer, naredila vse izpite, zaključka pa žal ne. Misliš, da imam vsaj malo šans, kjer iščejo naravoslovce? Niti pod razno. Zahtevajo diplomo iz naravoslovja in takoj odpadem. Vsi narejeni izpiti jih ne zanimajo. Če ni zaključka, se šteje kot, da nimaš izobrazbe in če jo zahtevajo jo pač zahtevajo.

Splača se ti diplomirati na univerzitetni ravni ja. Vidim v življenju. Pri svojih 50.letih spoznala. Ko je šlo za napredovanja, so o tem odločale ne le veze, ampak tudi boljša izobrazba. Tudi pri 50.se ti splača. Delalo se bo do 65.leta, torej zakaj na sredini delovne dobe oklevaš napisat diplomo?

Jaz sem pri 36. Prišlo mi je prav v tem, da lahko delam na svojem področju, kar sicer ne bi šlo brez diplome. Prej so me vzeli prek študenta ali na avtorsko. V bistvo me je prisililo to, ker so postale avtorske predrage za delodajalca.

Ja, prišel mi je prav. Sem napredovala.

New Report

Close