Doktor Živago
Najlepša pa je Larina pesem, tu je v izvedbi Marjane Deržaj
https://youtu.be/azR5vDMfRJU
Sploh ne vem, kolikokrat sem ga že gledala, pa se nikoli ne naveličam. Ravno v tem je mojstrovina filma, od enkratne glasbe, zgodbe, čeprav je res temačna, že začetek s pokopom Jurijeve matere, do igralske zasedbe. Žal sem danes lahko gledala samo morda tretjino filma, do kadra, ko postane Lara asistentka Živagu …
Jaoooooo, na kaj so vse cmerile naše babice. 🙂
Film je danes negledljiv.
Je pa Omar Sarif tak idol, kakšne učke……. takih tipov več ni!!
(jajca. ki jih sproducira RTV in jih plačujemo!!)
[/quote]
Sploh ni negledljiv. To je klasika. Res je, da se ga po toliko letih drugače gleda, celo malo drugače razume;). Še vedno pa je top.
Dogajanje je tako strnjeno. Sploh ne pomišliš, koliko časa traja, ker te zgodba kar posrka.
Prikaz pokvarjenih vplivnih ruskih veljakov, ki se izživljajo nad ruskimi dekleti, visoka družba in in gala plesi, pa spoznavanje sorodnih duš, grozljivost vojne in nečloveško trpinčenje lačnih in pomrznjenih vojakov, pa idilična pokrajina z nežno ljubeznijo med Tonjo in Jurijem, pa spet vojna grozodejstva in minljivost, odhod ljubezni, ki nikoli ne umre.
Jaz sem šla vstran od tv za enih 15 minut. Kaj se je zgodilo z ženo in otroci iz tiste koče? Dr. Živaga so zajeli, ko je šel v mesto po zdravila za ženo, da bo rodila. Vrnila pa sem se, ko družine več niso pokazali in sta se Lara in Dr. Živago vrnila v zasneženo hišo, prav tako je bila koliba čisto zasnežena.
Vsi so imel milijone na Cipru. Ko jim je v lastni državi postalo prevroče pod podplati, so se preselili na ‘divji zahod’. In se keširali s kešem iz Cipra.!
To je to. Vojna???
– kar na stotine moških je pripravljenih se borit???? Za par GOBEZDAL???
(pa ne rečem zdele svoje meje………. ne pa kar nekam v tujino?? Pa to morš bit res odbit!!
Pa dedci še danes tako mislijo?????? Da se bo kdo boril za to svojat v EU???)
In pustit doma ženske z otroki, katerim so kradli vse. Pa kakorkoli si se že obrnil. IN pazi to – nikomur škodoval!!
Ma jaz imam pun qrac teh starih dedcev. sluzastih. RES!
Jaz sem šla vstran od tv za enih 15 minut. Kaj se je zgodilo z ženo in otroci iz tiste koče? Dr. Živaga so zajeli, ko je šel v mesto po zdravila za ženo, da bo rodila. Vrnila pa sem se, ko družine več niso pokazali in sta se Lara in Dr. Živago vrnila v zasneženo hišo, prav tako je bila koliba čisto zasnežena.