Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Doktor Živago

Doktor Živago

Morala sem nekaj napisati, ker gledam ta čudoviti film prvič.
Vendar vsa ta čustva, vso to prelestno ljubezen moraš gledati v duhu nekega drugega časa.

Knjiga je neprimerljivo boljša.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

[/quote]
neprimerno boljša

Kakšne neskončne pokrajine, sama ravnina, leden mraz, neznosnost bivanja iz udobja v skromnost.
Veličasten film, najlepši od kadarkoli videnega filma.

Poznam. Vendar mi je vendarle bolj po okusu npr. Hišica v Preriji kot tisti trapasti boljševiki, ki so samo uničevali prebivalce, ki se niso strinjali z njimi. Preveč me spominjajo na “naše” partizane ….

Oh no, Hišičino dogajanje je iz let 1870-80, Živagvoo pa 1917.
Prva je iz zahoda, druga pa iz vzhoda. Popolnoma različni družbeni obdobji.

neprimerno boljša
[/quote]

Knjiga je boljša, a tudi film je mojstrovina. Tudi igralci so enostavno fantastiči.

Zelo lep film. Vloge za večnost. Omar Sharif, Julie Christie, tudi drugi.
Čez vse pa zgodba, ki je nepojmljiva. Toliko ljubezni in toliko tragedije v življenju.

Najlepša pa je Larina pesem, tu je v izvedbi Marjane Deržaj
https://youtu.be/azR5vDMfRJU

No jaz sem ga pa gledal že večkrat na različnih kanalih, tudi tujih. Ja res je čudovit film, danes ne naredijo več takih.

Meni najboljši film je v vrtincu, Doktor Živago je preveč temačen. Tud Ana Karenina mi je preveč zamorjena.

Tako globoko se me je dotaknila ta zgodba. Pa oblast, ki izniči čustja v ljudeh, pa vojna, kjer kar ubiješ sočloveka, pa led in mraz v nepojmljivi ruski deželi.

Sploh ne vem, kolikokrat sem ga že gledala, pa se nikoli ne naveličam. Ravno v tem je mojstrovina filma, od enkratne glasbe, zgodbe, čeprav je res temačna, že začetek s pokopom Jurijeve matere, do igralske zasedbe. Žal sem danes lahko gledala samo morda tretjino filma, do kadra, ko postane Lara asistentka Živagu …

Jaoooooo, na kaj so vse cmerile naše babice. 🙂
Film je danes negledljiv.

Je pa Omar Sarif tak idol, kakšne učke……. takih tipov več ni!!

(jajca. ki jih sproducira RTV in jih plačujemo!!)

Jaoooooo, na kaj so vse cmerile naše babice. 🙂
Film je danes negledljiv.

Je pa Omar Sarif tak idol, kakšne učke……. takih tipov več ni!!

(jajca. ki jih sproducira RTV in jih plačujemo!!)
[/quote]

Sploh ni negledljiv. To je klasika. Res je, da se ga po toliko letih drugače gleda, celo malo drugače razume;). Še vedno pa je top.

[/quote]

Jap, knjiga je boljša.

Zgodovinski prikaz bogate družine, ki ji vlada v Rusiji, kljub temu, da so bili umetniška družina, odvzame vse dostojanstvo.
In občutki, ki jih ti ljudje doživljajo in igra dr. Živaga in Lare pa Tonje.
To je res užitek. Užitek, ki boli.

Meni pa ni bil nikoli všeč, se mi preveč vleče. Še knjiga me nikoli ni navdušila.

Dogajanje je tako strnjeno. Sploh ne pomišliš, koliko časa traja, ker te zgodba kar posrka.
Prikaz pokvarjenih vplivnih ruskih veljakov, ki se izživljajo nad ruskimi dekleti, visoka družba in in gala plesi, pa spoznavanje sorodnih duš, grozljivost vojne in nečloveško trpinčenje lačnih in pomrznjenih vojakov, pa idilična pokrajina z nežno ljubeznijo med Tonjo in Jurijem, pa spet vojna grozodejstva in minljivost, odhod ljubezni, ki nikoli ne umre.

Vse to se dogaj PRI NAS, V SLOVENIJI! Samo pod drugačno krinko! Vse zapakirano v idilično naravo.

Jaz sem šla vstran od tv za enih 15 minut. Kaj se je zgodilo z ženo in otroci iz tiste koče? Dr. Živaga so zajeli, ko je šel v mesto po zdravila za ženo, da bo rodila. Vrnila pa sem se, ko družine več niso pokazali in sta se Lara in Dr. Živago vrnila v zasneženo hišo, prav tako je bila koliba čisto zasnežena.

Vsi so imel milijone na Cipru. Ko jim je v lastni državi postalo prevroče pod podplati, so se preselili na ‘divji zahod’. In se keširali s kešem iz Cipra.!

To je to. Vojna???

– kar na stotine moških je pripravljenih se borit???? Za par GOBEZDAL???
(pa ne rečem zdele svoje meje………. ne pa kar nekam v tujino?? Pa to morš bit res odbit!!
Pa dedci še danes tako mislijo?????? Da se bo kdo boril za to svojat v EU???)

In pustit doma ženske z otroki, katerim so kradli vse. Pa kakorkoli si se že obrnil. IN pazi to – nikomur škodoval!!

Ma jaz imam pun qrac teh starih dedcev. sluzastih. RES!

Ne more se primerjati naš vsakdan s takratnim časom.
Vendar ljubezenske zgodbe, ki jih piše življenje so bile, so in bodo.
Zgodba o Lari in Juriji je pač res neka žalostnega in neminljivega.

Jaz sem šla vstran od tv za enih 15 minut. Kaj se je zgodilo z ženo in otroci iz tiste koče? Dr. Živaga so zajeli, ko je šel v mesto po zdravila za ženo, da bo rodila. Vrnila pa sem se, ko družine več niso pokazali in sta se Lara in Dr. Živago vrnila v zasneženo hišo, prav tako je bila koliba čisto zasnežena.

On je šel iskat Laro, v iskanju ga je izdalo srce in je umrl. Hčerka, ki ni vedela, kdo je njen pravi oče, je delala kot zdravstvena delavka v bolnici, kjer jo je našel njegov brat.
Lara je umrla v koncentracijskem taborišču.
Njegova družina se je preselila v Pariz.

New Report

Close