Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka dokumenti po poroki

dokumenti po poroki

HOJ!

Mene pa zanima kako je kaj z dokumenti, ki jih moraš menat zaradi priimka?
Osebna, zdravstvena, prepustnica, vozniška in drugi papirji.

Anja

Kako je kaj z dokumenti? Kaj si mislila s tem?
Slikati se greš in s poročnim listom na Upravno enoto, kjer te bodo v registru prebivalstva evidentirali z novim priimkom, ter ti naredili osebno, potni list, vozniško dovoljenje (pač tiste dokumente, za katere boš prosila).
Ostale dokumente boš uredila, kjer jih je pač treba.

Ne vem v čem je tu problem?

Urša

Tudi mene zanima isto, kot Urso. Katere dokumente je poterebno zamenjati in koliko vsak stane? 🙂 Sprasujem za babi..

bobi

Živjo,

zamenjat moraš vse dokumente ki jih uporabljaš, mislim da v treh tednih! Cene so pa iste kot če menjaš dokumente ko ti pretečejo!

Mislim da imaš vse cene na spletnih straneh Upravnih enot, nisem prepričana. Poglej!

Lp

Za cene res ne bi vedela. So pač take, kot je redna zamenjava, ko dokument preteče.
Zamenjati moraš, tako kot pravi ursula vse dokumente, ki jih imas, mislim pa da je rok 15 dni.
Ampak jaz bom mogoče nekje v 1 mesecu, ker po poroki bova šla na poročno potovanje, ko se bova vrnila, bom pa počasi začela urejati tudi te stvari.

Pozdravček od Urše

Punce,

moja kolegica je poročena že skoraj dve leti pa še nima vseh dokumentov zamenjih. Jo pa na vsake toliko časa opomne kakšen policaj, če jo ustavi! Ima sicer oba priimka, vendar dokumente je potrebno vseeno zamenjati. Ne dajo ji pa nobene kazni, samo opomnejo jo!

Lp

No, iz prve roke. Jaz sem dala za zamenjavo osebne in potnega lista tam okoli 14.000 sit. Zdaj so cene nekaj višje in plačaš pač po teh cenah. Za zdravstveno, pa greš na ZZZS in ti izdajo eno potrdilo, da imaš pač kartico v izdelavi in greš k zdravniku s tem, plača se nič, traja pa kak teden da jo dobiš.

New Report

Close