Dolce gusto aparati – razlika
Morda je razlika le v barih (pritisku) – torej s kako močjo aparat potiska vodo skozi kapsule. Ampak nisem sigurna…. Preveri.
Jaz imam ta aparat v službi. Pa se niti približno ne more kava primerjati s kavo iz klasičnega, espreso avtomata! Kava iz klasičnega aparata neprimerno boljša!!! Res – ni primerjave! Ta neskafe je bolj za posladkat kot kaj drugega. Saj meni osebno.
Imam pa vprašanje za imetnike aprata: kdaj čistite vodni kamen; in kako? Meni namreč občasno “spušča” voda spodaj. Sem poizkusila s soljo za čiščenje kava aparatov. Sem jo raztopila v vodi. Vendar je problem, da aparat ne šiba vode naokrog, če ni notri tablete s kavo! Tako da nimam ideje, kak naj se tega lotim. Lepo prosim za praktične izkušnje!
V aparat vsavi prazno – že uporabljeno tableto za kavo in skozi spusti vodo z čistilno tableto. Tako jaz delam. Le da ne uporabljam čistlnih tablet, ampak samo navadni kis, včasih vodo s citrokno. Da se uniči vonj po kisu, večkrat spustiš skozi navadno vodo.
Kar se pa tiče razlike v aparatih, mislim da je razlika samo v količini vode, ki jo sprejme, npr. 0,5 litr, 0,7 litra.