Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dolce gusto aparati – razlika

Dolce gusto aparati – razlika

Kakšna je razlika med temi aparati, en je kot kuža, potem nek mini, pa okrogel…kakšna je med njimi razlika? A vsi uporabljajo iste kapsule? Kakšna je kava iz teh aparatov, pijem belo kavo

Hvala

mislim da vsi kurijo iste kaspule, ker nesacfe dolce gusto kapsule so samo ene oblike. Razlike v oblikah kavomatov pa na to nimajo vpliva.

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Imamo dolce gusto piccolo, nam je super. Kava odlicna.vsi pohvalijo.

Morda je razlika le v barih (pritisku) – torej s kako močjo aparat potiska vodo skozi kapsule. Ampak nisem sigurna…. Preveri.
Jaz imam ta aparat v službi. Pa se niti približno ne more kava primerjati s kavo iz klasičnega, espreso avtomata! Kava iz klasičnega aparata neprimerno boljša!!! Res – ni primerjave! Ta neskafe je bolj za posladkat kot kaj drugega. 🙁 Saj meni osebno.
Imam pa vprašanje za imetnike aprata: kdaj čistite vodni kamen; in kako? Meni namreč občasno “spušča” voda spodaj. Sem poizkusila s soljo za čiščenje kava aparatov. Sem jo raztopila v vodi. Vendar je problem, da aparat ne šiba vode naokrog, če ni notri tablete s kavo! Tako da nimam ideje, kak naj se tega lotim. Lepo prosim za praktične izkušnje!

V aparat vsavi prazno – že uporabljeno tableto za kavo in skozi spusti vodo z čistilno tableto. Tako jaz delam. Le da ne uporabljam čistlnih tablet, ampak samo navadni kis, včasih vodo s citrokno. Da se uniči vonj po kisu, večkrat spustiš skozi navadno vodo.

Kar se pa tiče razlike v aparatih, mislim da je razlika samo v količini vode, ki jo sprejme, npr. 0,5 litr, 0,7 litra.

Bistvena razlika med aparati je, da imajo nekateri avtiomatsko doziranje vode, ki jo potisne skozi kapsulo – tj. nastaviš, pri navadnih pa moraš sam nadzirati, kdaj je dovolj in hitro pride kava bolj vodena. Pritisk, ki ga ustvarjajo, je pri vseh enak.

Muholovka, hvala za namig!!

za čiščenje vodneag kamna si lahk omisliš tud čuistilo dr beckam al neki tazga (ga dobiš v Muellerju pa v Merkruju) ni se rabi z ačiščenje vodnega kamna

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Priporočam ti nakup espresso avtomata z vgrajenim mlinčkom za kavo. Lahko boš poskušala z različnimi vrstami kave, vse skupaj pa bo dolgoročno gledano tudi precej cenejše.

New Report

Close