dolge luči
Meglenke ob dežju še kako motijo nasprotivozeče voznike, sploh če je cesta že mokra. Sploh ne vem v čem je fora, da se ob prvih dežnih kapljah, ali celo po dežju ko se vidljivost samo še poveča, prižge meglenke????
Saj nam že samo ime pravi, meglenke so za meglo, in po pravilniku se jih sme uporabljati le, kadar je vidljivost manjša od 50 (petdeset) metrov. Večinoma je ob dežju vidljivost dosti večja.
To ti bi oziroma vsem, ki vozijo z dolgimi lučmi in prižganimi meglenkami ob nepravem času morala povedati že zdrava kmečka pamet!
Če tebe moti, kadar ti kdo vozi z dolgimi lučmi nasproti ali pa za teboj. Torej ne boš veliko falila, če boš razmišljala v tej smeri, da tvoja vožnja z dolgimi lučmi moti druge voznike, ki ti vozijo nasproti!
To velja tudi za tiste, ki imajo radi ob dobri vidljivosti prižgano zadnjo meglenko!
Mogoče ti pa z zadnjo meglenko hočejo povedat, da se jim “odlepi od riti”.
Ko se mi kak idiot nalima od zadaj (da ne govorim o motečih lučeh takrat), ob priložnosti pa ne prehiti, mu jaz (ko mi zakuha) pritisnem na bremzo.
Vem, da je neumno, ampak ko mi zakuha si mislim “pa me kušni v rit”. Ponavadi se potem (vsaj malo) odlepijo.
Gospod Vesel
Zelo moteče je tudi kadar kdo za tabo vozi s prižganimi meglenkami, če ni megle. Še posebej so moteče ob dežju. Ker so nameščene nizko se svetloba še toliko bolje odbija od cestišča in se zelo blešči. Meglenke so samo za meglo, kar že samo ime pove.
Če pa misliš, da izpadeš “cool” s prižganimi meglenkami se pa motiš.