Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem dolge luči

dolge luči

Zanima me, če se sme ob slabi vidljivosti (dež + tema) na avtocesti prižgati dolge luči, če pred teboj ni nikogar, v nasprotni smeri pa seveda vozijo.

Na žalost ne!!

Lp

Manj veš, manj pozabiš - manj pozabiš več veš !

ne. itak je pa to blazno motece.

NE, samo nažalost to premalo ljudi upošteva.

Borut

Vidim da je minilo ze kar nekaj casa od tvoje avtosole ali pa si sedela na usesih… NIKDAR se ne priziga dolgih luci, ko pelje kdo nasproti – kjerkoli – velja tudi ce ti pelje nasproti vlak ali ladja. Sploh naj ti na pamet ne padejo meglenke!

Ce je slaba vidljivost se zmanjsa hitrost, a ne?!?!?

Kar se tiče megleng se ne strinjam. Če so pravilno nameščene svetijo zelo nizko in ne motijo nasproti vozeče.

nisi bila samo ti nevedna. Tudi mene je to zelo zanimalo pa nisem upala nikogar vprašati, da ne bi čudno izpadla. Zelo veliko nas je, ki na avtocesti (vmes je betonska pregrada, pa vseeno) vozimo s tadolgimi lučmi. Jaz sem rekla: če drugi, bom pa še jaz.

Zdaj pa vem, da se to ne dela.

Saša

Meglenke ob dežju še kako motijo nasprotivozeče voznike, sploh če je cesta že mokra. Sploh ne vem v čem je fora, da se ob prvih dežnih kapljah, ali celo po dežju ko se vidljivost samo še poveča, prižge meglenke????
Saj nam že samo ime pravi, meglenke so za meglo, in po pravilniku se jih sme uporabljati le, kadar je vidljivost manjša od 50 (petdeset) metrov. Večinoma je ob dežju vidljivost dosti večja.

Lahko imaš dolge luči, vendar le če je vmes posebna ograja, ki je namenjena ravno temu, da se lahko vozi z dolgimi lučmi. Taka ograja je npr. na hitri cesti Gorica-Vipava.

To ti bi oziroma vsem, ki vozijo z dolgimi lučmi in prižganimi meglenkami ob nepravem času morala povedati že zdrava kmečka pamet!
Če tebe moti, kadar ti kdo vozi z dolgimi lučmi nasproti ali pa za teboj. Torej ne boš veliko falila, če boš razmišljala v tej smeri, da tvoja vožnja z dolgimi lučmi moti druge voznike, ki ti vozijo nasproti!
To velja tudi za tiste, ki imajo radi ob dobri vidljivosti prižgano zadnjo meglenko!

Mogoče ti pa z zadnjo meglenko hočejo povedat, da se jim “odlepi od riti”.
Ko se mi kak idiot nalima od zadaj (da ne govorim o motečih lučeh takrat), ob priložnosti pa ne prehiti, mu jaz (ko mi zakuha) pritisnem na bremzo.
Vem, da je neumno, ampak ko mi zakuha si mislim “pa me kušni v rit”. Ponavadi se potem (vsaj malo) odlepijo.

Hm a zdej bos pa reku, da te meglenke motijo ce kdo za tabo vozi z njimi! A dej no?

LP, B

Gospod Vesel

Zelo moteče je tudi kadar kdo za tabo vozi s prižganimi meglenkami, če ni megle. Še posebej so moteče ob dežju. Ker so nameščene nizko se svetloba še toliko bolje odbija od cestišča in se zelo blešči. Meglenke so samo za meglo, kar že samo ime pove.
Če pa misliš, da izpadeš “cool” s prižganimi meglenkami se pa motiš.

Za tiste, ki si ne znajo predstavljat, kaj pomeni vidljivost 50m in manj: četrtega obcestnega količka z odsevnikom ne vidite več. Če jih vidite 5 ali več, vas meglenke stanejo 10000 SIT. Dolge luči pa 15000 SIT.
Pomislek: Le kje so policaji takrat, kadar narod tudi podnevi vozi z dolgimi?

Bolje dolge podnevi kot meglenke ponoči ali v dežju …

New Report

Close